Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Shell Autoserv - co o tym sądzicie?
Autor Wiadomość
ziutoon
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 22:21   Shell Autoserv - co o tym sądzicie?

Witam,

Jak w temacie co sądzicie o stacjach serii Shell Autoserv.

Tak się zdarzyło że jutro jade tam na wymiane rury wydechowej bo mi sie upaliła :( i koszt takiej wymiany wyliczyli na 60 pln (pan zdzisiek w przydomowym warsztacie powiedzial tyle samo) według mnie to starsznie duzo jak za odkrecenie i przykrecenie 7 srub ale jak ktos nie ma kanalu to musi placic.

Ale do sedna mam ostatnio problemy z obrotami i dzisiaj sprawdzilem dioda komputer i wyszlo zero bledow tzn dioda migala non stop w takim samym szybkim tempie.

Ale obroty faluja dosc mocno i mam problemy z ruszaniem( mam nadzieje ze to nie sprzeglo) no i pojawia sie brak mocy mimo ze to 1.3 to kiedys byl zwawszy.

Chcialbym zeby mi ustawili obroty , nawet wydrukowalem instrukcje Krzyżaka.

Pytanie czy ktos z was kiedys naprawial auto w takiej stacji jakies opinie.

Pzodrawiam

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2008, 08:50   

Moja opinia jest na 3+ do 4-.
Mają raczej blade pojęcie o poważniejszych naprawach, ale oni nastawiają się na drobne rzeczy (klocki, tarcze, wydech, filtry). Często trafiają się mechanicy, którzy jednak mają jakieś doświadczenie i potrafią naprawić nawet skomplikowane rzeczy. Czyszczenie przepustnicy i regulacja obrotów powinna im się udać (zakładając że nic nie jest uszkodzone i że zajmie się nim mechanik z jako takim polotem).

Jeśli mówisz o Autoserv'ie na Zamienieckiej to chyba lepsi mechanicy są w NorAuto przy MediaMark'cie. Ale wszystko zależy na kogo się trafi. Najgorsi są młodzi-gniewni zaraz po samochodówce. Ukręcają śruby, walą młotem, a Misia traktują jak Wołgę.

ziutoon
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2008, 09:19   

Dzięki Za info,

Ja mam na mysli ten Shell na Górczewskiej z racji że mam najbliżej.

Popytam ile by ewentualnie chcieli za ustawienie zapłonu i wyregulowanie obrotów z instrukcja krzyżaka.

pzdr

Odpowiedz do tematu