Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
05-04-2006, 15:42
Nowe kółka do mojego Miśka - opinie poproszę
Autor Wiadomość
Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 11:10   

Hejka,

Planuje kupic takie felgi i oponki do mojego CJ0. Co powiecie na temat takiego kompleciku? Czy wszystko bedzie gralo?:)

http://www.maxtuning.pl/?...i&firm=dotz&f=7
Opony:
Producent: Dayton
Nazwa: D210
Sezon: letnie
Samochód: osobowe
Rozmiar: 195/50R15

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2006, 11:13   

Przeniosłem tutaj bo FAQ nie jest najlepszym miejscem na takie pytania. Jest ta więcej takich postów ale zacząłem od Twojego - no offence.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 12:45   

fajne felgi, mialem kiedys takie
w galerii jest kilka zdjec carismy na takich felgach.
piotras tez jezdzil (moze nadal jezdzi) na takich felgach w identyko samochodzie jak twoj tylko srebrnym.
popros go o przeslanie zdjec lub zajrzyj do relacji ze zlotu mkp w bialymstoku i sam ocen jak to wyglada.
od siebie dodam ze sa dosc twarde, przez dwa lata na profilu 55 nie udalo mi sie ich wygiac.

Koton 
Forumowicz

Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Wysłany: 23-03-2006, 13:14   

Będzie boleć na dziurach :D ale to nie o to chodzi :twisted:

W koleinach będziesz walczył z kierownicą, przynajmniej u mnie jest walka przy 195/60/14.

A tak poza tym to nic nie dodaje urody tak jak ładne duże fele a te są całkiem całkiem :)

Pozdrawiam
Koton

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 20:59   

Tylko pytanie, czy to bedzie na pewno pasowala? Piotrasa mam i bardzo podoba mi sie jego misiek, za kazdym razem do niego wzdycham, ale jak skoncze robic mojego to przestane, hahahaha:D Jesli komplecik, ktory podalem powyzej bedzie pasowal bezproblemowo, to chwytam za telefon i zamawiam:D

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2006, 01:20   

a czemu ma nie pasowac?
"matce weszlo, corce musi" czyt. piotras zalozyl to i ty zalozysz.

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2006, 05:47   

:D Podoba mnie sie takie podejscie:P Szczerze mowiac, to chodzilo mi o to ET, ale jesli mowisz, ze wejda bez problemu, to lykam, co sie bede zastanawial... Aha, czy moze ktos orientuje sie, gdzie w Wawie daja najnizsze ceny na felgi?

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2006, 20:06   

Witam!
W sumie to forum szukalem od dawna nie moglem trafic na oficjalne az do tej pory :) . Mam zamiar kupic colcika takiego jak mam w opisie w tym tygodniu.Tak samo chce zakupic alufelgi do niego tylko powiedzcie mi.Rozstaw srob wynosi 4/100 w tym aucie!Bo kolega na poczatku umiescil linka do Dotzów na 5 srob i w sumie nie bylo poruszane jaki rozstaw, stad moje pytanie.Bede nowy uzytkownikiem colta takze wybaczie moja ewentualna niewiedze :P
Jeszcze ostatnie pytanko do was :) Jakie felgi najlepiej wlozyc do niego 16 a moze 17 czy beda za duze?Jakie powinny miec Et zeby nie bylo problemów.Czy juz ktos moze poruszal taki temat to prosilbym o odnosnik.
Pozdrawiam
bwr
Ostatnio zmieniony przez Browar 20-04-2006, 20:08, w całości zmieniany 1 raz  

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2006, 21:52   

Browar napisał/a:
Rozstaw srob wynosi 4/100 w tym aucie!Bo kolega na poczatku umiescil linka do Dotzów na 5 srob i w sumie nie bylo poruszane jaki rozstaw, stad moje pytanie.

Do Colta CA0 `92-`96 rozstaw śrub to 4x100.

Browar napisał/a:
Jakie felgi najlepiej wlozyc do niego 16 a moze 17 czy beda za duze?Jakie powinny miec Et zeby nie bylo problemów.Czy juz ktos moze poruszal taki temat to prosilbym o odnosnik.

Optimum to wg. mnie 14" - 15" i więcej to już czysty lans i udręka poobijanych nerek od dziur na drodze :mrgreen:

ozz
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2006, 14:16   

felgi całkiem fajne; widać że lekkie są, także zmniejszysz masę obrotową auta; jedyne do czego mam zastrzeżenia to marka opon, wg mnie i moich znajomych Dayton robi kiepskie opony, które wcale nie są najtańsze; za podobną cenę znajdziesz lepsze opony, np Firestone (ostatecznie nawet lepszy od Daytony jest Uniroyal); pamiętaj że to opona trzymać cię będzie na drodze a nie felga, lepiej zaoszczedzić na felgach i kupić lepsze opony, np Yokohamy czy Bridgestone

Odpowiedz do tematu