|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CK1A 1.3] Kilka pytan i moze podpowiedzi |
Autor |
Wiadomość |
Apsik [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 15:45 [CK1A 1.3] Kilka pytan i moze podpowiedzi
|
|
|
Witam wszystkich zaczne od pytan:
Wie ktos czy mozna dostac gdzies lampy przednie dobrej jakosci (wiekszosc podrobek nie daje gwaancji na lepsze dzialanie od urzywanych orginalow), a mam problem z lewa lampa nie ma wyraznego kata zalamania i lekka dziurka tzn powiedzmy rozdwojone swiatlo??
Rowniez przygasaja mi lekko swiatla na niskich obrotach ladowanie i akumulator sprawdzilem (podejrzewam szczotkotrzymacz z reg nap. ale czy ktos juz wymienial przy takich objawach szkoda kaski wydawac w ciemno)??
Nastepnie czy sprawdzal ktoc 15" felgi w tym modelu??
Ostatnie pytanko dotyczy listew progowych i listew do zderzakow gdzie mozna kupic??
Teraz jedna wazna podpowiedz w zwiazku z wieloma problemami jakie widzialem tu dotyczace przyspieszenia. Poza wszystkimi standardowymi rzeczami o jakich piszecie czyli swiece, przewody, filtry itd radze podlaczenie do komputera celem sprawdzenia aparatu zaplonowego (czujnik nie pamietam nazwy ale gubi kat wyprzedzenia zaplonu) jedna zniewielu wadliwych czesci w tym autku konkretnie 12V motorek, niestety droga a czesci zamienne atparatu choc wystepuja w katalogu (ASO) nie sa dostepne w sprzedazy tylko kompletny aparat, cena jaka uslyszalem za orginal to 2500+ |
|
|
|
 |
Foxik [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 11:47
|
|
|
Witam.
Lampy przednie oryginały - Allegro : 150-300 PLN
U mnie też przygasają światła na niskich obrotach - widocznie tak ma być.
O felgach już było - 15'' to max. - najlepiej 14'' jak do silnika 75KM
Odnośnie listew - sklepy ze spoilerami.
Co do problemu z przyspieszaniem to dzięki za info. 2500+ za aparat to chyba przesada!!!
Narazie zresetowałem komputer i zobaczymy jak będzie. |
|
|
|
 |
Apsik [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 22:27
|
|
|
Pracuje przy aso i taka cene mi podali mysle ze nie wystraszyli mnie dla zartu |
|
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 22:39
|
|
|
Co do przygasających świateł to ten typ chyba faktycznie tak ma.
U mnie przy ok 600-700 (zimny silnik + LPG) swieca (teoretycznie) OK, ale przy dodaniu lekko gazu widać ewidentnie (np na "tyle" auta z przodu) że mogą świecić mocniej.
Jak już uporam się z regulacją LPG to potwierdzę, ale już słyszałem że tak bywa .... więc o to się nie martw.
Co do lamp, ceny jak podał Foxik |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 22:53
|
|
|
Cena przedniej lampy 140zł bez silniczka. |