|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 05-04-2006, 15:31 |
Prosze o opinie !! |
Autor |
Wiadomość |
Shaddack [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2006, 00:08 Prosze o opinie !!
|
|
|
Witam
Mamm nadzieje zostac uzytkownikiem colta. O autach tych wiem bardzo niewiele, na mechanice co nieco sie znam , ale nie wiem na co zwrocic szczegolna uwage w przypadku colta. Egzemplarz ktory mam na oku to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93948343 - co o nim myslicie no i o cenie - bo jak dla mnie jest zastanawiajaco niska/rozsadna |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 26-03-2006, 06:12
|
|
|
Bity w przod jak dla mnie. Popatrz jaka pogieta tablica... Chyba nie ot tak sobie ktos ja pogniotl i naprostowal. PO za tym nie ma listew na blotnikach. Maska tez jakby krzywo lezy. Wiecej nie widze a w ogole to sie nie znam ;p |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2006, 09:43
|
|
|
jest w tym troche racji - chociaz wg mnie maska lezy jak nalezy
trzebaby go obadac organoleptycznie - pod wrockiem sporo mitsumaniakow -
ktos napewno pomoze. |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 26-03-2006, 09:55
|
|
|
auto jeszcze nie opłacone więc tablice załozyli od innego auta!!!!... |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26-03-2006, 11:46
|
|
|
No właśnie
Mnie tylko zastanawia fakt braku listew bocznych na przednich błotnikach.
Fakt jest taki że prawie każde auto z tego roku a szczególnie z takim silnikiem było mniej lub bardziej bite... Wszystko zależy jak mocno i jak naprawione
Przebieg włozyłbym raczej między bajki.
Radziłbym skontaktować się z Romelem - on ma takiego Colta i potrafi go rozłożyć na kupę żelastwa i śrubek a potem poskładać spowrotem, że żadna śrubka nie zostanie i działa , może Ci coś podpowie.
A tak autko bardzo ładne, bardzo chętnie bym takim pośmigał:) |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2006, 13:25
|
|
|
josie napisał/a: |
A tak autko bardzo ładne, bardzo chętnie bym takim pośmigał:) |
ja tez... jeszcze gdyby mial 4WD |
|
|
|
 |
ozz [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2006, 15:47
|
|
|
dobra,szybka fura za rozsądne pieniądze i jeszcze eksploatowana za granicą; oglądaj i kupuj ! |
|
|
|
 |
citizen [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2006, 20:21
|
|
|
Tak jak powiedział kochajj auto jest jeszcze nieopłacone i blachy są przełożone z innego auta. Sam kontaktowałem się z włąscicielem i powiedział ze jedynie tarcze hamulcowe są do przetoczenia bo auto stało przez jakiś czas nieużytkowane. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2006, 22:19
|
|
|
Pamiętaj o tym, że autko nieużywane przez dłuższy czas będzie w gorszym stanie niż auto które regularnie jeździło.
Moje zastrzeżenia budzi:
- brak wspomnianych listw bocznych (nie ma z dwóch stron - a to już nie przypadek)
- przebieg (pomnóż x2 albo x3 i wyjdzie realny)
- inny odcień lakieru na przodzie względem tyłu (nie ma zdjęca z boku żeby to dokładnie ocenić)
- hak (nie wiadomo co ciągał - mógł kemping lub przyczepę z cementem)
Trzebaby było zobaczyć go "na żywo".... |
Ostatnio zmieniony przez slo_mo 26-03-2006, 22:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 26-03-2006, 23:14
|
|
|
1. Przejrzeć niemieckie dokumenty, przejechać się. Może stał trzy lata w garażu, albo i pod garażem .
Plusy - ma oryginalne alufelgi GTi z 1991, fotele wyglądają na mało zniszczone. Ma nawet podnośnik i zestaw kluczy - rzadkość!
Minusy - nie ma kołków w bagazniku, coś mogło być robione, zaniedbany silnik, ciekawe jak lakier, zawsze coś się do wyklepania znajdzie.
Jak na takie duże zainteresowanie - ok 1900 widzów teraz, to powinien być juz sprzedany czyli może jest co czego nie widzimy (albo wszyscy tylko patrzą i oszczędzają przywydatku 5000 na telefon za 5 zł).
Cena zachęcająca, ale myślę, że adekwatna do rocznika (ceny aut używanych spadły bardzo , może woli sprzedać taniej niż się bujać pół roku), dolicz rejestrację.
2. Potem kupić!
citizen napisz więcej! Czy ktoś jeszcze po niego dzwonił?
Aha i śmieszą mnie argumenty typu: przebieg (ja przez rok najechałem 7100, to jak będę sprzedawał to lepiej dokręcę bo i tak nikt nie uwierzy ) - i że jak stał to gorszy, przecież i tak trzeba wszystko sprawdzić i wymienić co trzeba.
Jak jedzie to bym zrobił przegląd i brał, a potem sie martwił, bo wszystko idzie zrobić ale z 1.3 się GTi nie uda. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
Ostatnio zmieniony przez tomusn 26-03-2006, 23:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 27-03-2006, 06:38
|
|
|
Powiem tak...
Przyglądam sie temu autku - dosłownie od momentu wystawienia na allegro...
Do tego stopnia że miałem w pewnym momencie jechac i kupić,,,
Górę wzieło trzeźwe myślenie...
- błotniki inny odcień
- grill źle wpasowany
- zderzak z przodu uszkodzony
- nie oryginalny szyber dach - pewnie cieknie...
- fotel kierowcy - wcale nie jest taki piękny jak piszecie - poptrzcie na krawędzie fotela od strony drzwi - wyjechane aż miło - mój nie wyglądał tak jak go zamieniłem z kubłem przy 200kkm przebiegu
- pedał hamulca nie posiada gumowej stopki... dlaczego??? ja ząłożyłem ori nowa to fakt - ale to tylko dlatego że tamta lekko była przytarta od strony gazu - zanaczam lekko...
- pedał gazu wyświechtany az szkoda patrzeć..
- mieszek lewarka podarty...
- kto zakłada hak do GTI
- dziwi mnie z lekka wysokośc zawieszenia - może super hiper zdrowe... qrka mam nową zawiechę i nie sterczy jak koza,,,, ehhhh
- płyn hamulcowy i od sprzęgła nie wymieniany chyba nigdy...
I sobie pomyślałem tak... wiem co mam... a tu...
- przynajmniej 2 miesiące cieżkiej pracy przy budzie - od wewnątrz i zewnątrz - koszty oj różnie to bywa...
- w granicach miesiąca prace przy silniku - robota testy, robota testy.... i pewnie na bank do wymiany - uszczelniacze zaworowe, napinacz hydrauliczny, rolki roleczki itd...,
- później byłaby walka z zawieszeniem aby pracował w IDEALNEJ ciszy... gumy, gumeczki, poduszeczki, amoreczki
I se powiedziałem - mam to już za sobą dlaczego mam to przechodzic jeszcze raz... a do tego znając swoje fobie i przesadne podejście do Miśka wymieniłbym pewnie prawie wszystko....
Z jeszcze innej strony... ciągle mam świadomość że to autko to cos w stylu rodzynka - pomimo swych wad (w końcu ma 15lat) jest na czym oko zawiesić - dlatego też dzisiaj w drodze powrotnej z pracy jade go pooglądać na żywo... relacje zdam wieczorkiem... GTI maja DUSZĘ - wiem to z autopsjii,,,,
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 27-03-2006, 07:36
|
|
|
ROMEL napisał/a: | Z jeszcze innej strony... ciągle mam świadomość że to autko to cos w stylu rodzynka - pomimo swych wad (w końcu ma 15lat) jest na czym oko zawiesić - dlatego też dzisiaj w drodze powrotnej z pracy jade go pooglądać na żywo... relacje zdam wieczorkiem... GTI maja DUSZĘ - wiem to z autopsjii,,,, |
no! tym zdaniem mnie podbudowałeś, bo reszta to z lekka czarnowidztwo
porównywać odcień z cyfrówki w kompresji na powierzchniach o różnych kątach - ja tego nie widzę, czerwone tu i tam
mieszek podarty? siedzenia? a skąd wiesz o płynach? a pedał gazu to przy roztopach można wyświechtać w 2 minuty
napisałeś też: ponad 2 mies pracy przy budzie - racja, a potem do muzeum
silnik: no tu akurat do wymiany co trzeba, bo nie wiesz co masz i trzeba zrobić dobrze
poza tym Romel jesteś perfekcjonistą, a ja nie... gdybym na niego trafił w zeszłym roku to już by był mój
Moje ostatnie zdanie w tym temacie:
Niech ktoś od nas to kupi, to przynajmniej będzie szansa na kolejne GTi w rodzinie !!! |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
Ostatnio zmieniony przez tomusn 27-03-2006, 07:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 27-03-2006, 07:45
|
|
|
Skąd wiem o płynach.... ehhh zrobie zdjęcie u siebie - pół roku tenu wyminiałem to zrozumiesz skąd wiem
Siedzenie - mam identyczne i wiem jak sie zużywa...tu jest zużyte jeszcze bardziej
Po dwóch miesiącach to będzie sie nadawał do użytku w moich rękach a nie do muzeum - do muzeum to ohohho tyle by zajęło...
Owszem jest problem z odcieniami po cyfrówkach - ale zawyczaj jest tak że cyfrówka gubi nie dociągnięcia odcieni - a tu jak widac jest różnica - wiec w rzeczywistości może być jeszcze gorzej..
Przy błocie to można go wybrudzić - a nie wypolerować do białości...
Zawsze jestem czarnowidzem w takich sprawach,,, lepiej sie miło rozczarować niz odwrotnie... hyhy
Się dzisiaj okaże...
Pozdro |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
citizen [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 22:06
|
|
|
tomusn, oto cały mail który otrzymałem od własciciela owego colta
"Auto nie jest zarejestrowane w polsce, blachy zalozone po to zeby mozna bylo posprawdzac auto dokladnie pojechac na stacje benzynowa po paliwo itp.Jedyna usterka ktora przydalo bysie zrobc to jest przetoczenie tarcz hamulcowych (auto troche stało i tarcze złapały lekki nalot)Tak pozatym jest idealne założyłem nowiutkie swiece NGK oraz przewody.cena jest widoczna na allegro :)" |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-03-2006, 22:08
|
|
|
Dobra - koniec dyskusji - samochód juz sprzedany temu Panu co pojechał i wrócił do domu po kasę.
Temat jakby nieaktualny
Czarnowidze i inni pesymiści - samochód nigdy nie bity. Mechanicznie w dobrym stanie. Co do resztyu niech sie nowy Właściciel wypowie. |
Just think...
. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 27-03-2006, 22:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|