|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wahacz w EA2A stuki |
Autor |
Wiadomość |
lukpaw
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A 1997 LPG Vialle
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2008, 20:37 Wahacz w EA2A stuki
|
|
|
Wiatajcie
Niedawno kupiłem swojego Galanta EA2A z 1997r. i mam problem z stukami w okolicy prawego tylnego wahacza. Na poczatku myślałem że to piasta więc kupiłem nową przy odkręcaniu koła okazało się że poprzedni właściciel założył na stalowe koła zimowe nakrętki do kół aluminiowych na szczęście nie było uszkodzeń gwintu i nie wygieło niczego. Po zmianie piasty i nakrętek poprawilo się (koło było dobrze dokręcone wreszcie ) niestety dalej coś stukało przy wolnej jeździe, więc zdjołem amortzator bo stuki pochodziły jakby z góry. okoazało się że guma ochraniająca gniazdo amortyzatora była źle założona więc poprawiłem, ale stuki nie ustały słychać je przy jeżdzie po nieruwnościach i gdy jade powoli. Nie są one bardzo głośne i raczej nie są równomierne co jak sądze wyłącza łożyska, proszę o pomoc na prawde nie wiem gdzie szukać. Szukam też instrukcji napraw do auta w języku polskim. |
|
|
|
 |
|
|