Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zagazowany Misiek!?
Autor Wiadomość
koza 
Forumowicz
ko-za

Auto: MItsubishi Galant EA5WSILVER25
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-02-2008, 13:05   Zagazowany Misiek!?

Wraz z zapowiedzią wzrostu cen paliwa zacząłem rozglądać się za instalacją gazową.
Mimo wątpliwości natury:
zniszczenie silnika
niedogodności związanych z butlą w kole
droższe przeglądy
porozmawiałem z mechanikiem który zaproponował mi instalkę Agis(Polska) jakoby bdb do wielocylindrowych silników. Cena 3500.
Oczekuję opinii.
PS Jeśli ten temat jest wałkowany to sorki :?:

[ Dodano: 24-02-2008, 13:07 ]
AHA instalka to sekwencja

flexa1
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 09:27   

sekwencja stag 200 35tyś przejechane bez najmniejszych problemów tylko przegląd i wymiana filtrów od gazu co 10 tyś i do przodu ok 3tyś pln zaoszczędzone odliczając koszt instalacji 3,5 tyś pln + przeglądy 2x po 120 pln

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 25-02-2008, 09:47   

Ja tez mam staga, wtryskiwacze Valtec, reduktor Landi renzo, korek wlewu w korku paliwa zapłacilem 3400. Zrobiłem 27 tys i zadnych kłopotów poza wymiana jednego wtryskiwacza na gwarancji bo sie.... rozkrecił mechcnicznie i od razu dali mi nowy bez zadnego kombinowania. Wymiana filtów raz na rok lub co 20 tyś. wymianiałem wczesniejna 18k i było czysto. Zysku nie licze tylko tankuje gaz i jade.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

drout
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 09:53   

U mnie siedzi Prins zrobione 72kkm i NIC leje i jadę jak na PB :badgrin:

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2008, 10:28   

wiecej ciekawych informacji znajdziesz w dziale LPG
...nie wklejam konkretnego tematu bo jest tam sporo waznych spraw poruszonych w roznych watkach
pozdro

[ Dodano: 25-02-2008, 10:35 ]
aaaa ja mam LANDI RENZO troche kosztowala ale tez nie mam problemow leje i jade
w TYM temacie masz rowniez wyniki spalania autek z gazem . mnie tak z grubsza rzecz biorac na gazie wychodzi ponizej 30zeta 100km a na bence powyzej 40zeta za 100km czyli w pol roku uzytkowania zaoszczedzilem jakos tysiac do 1.5 tys bo tez nie zliczam dokladnie .....

seba77 
Mitsumaniak
www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
Wysłany: 25-02-2008, 16:03   

siemka ja mam instalke BRC oczywiscie sekwencja i bez problemów koszt 3000 pln

koza 
Forumowicz
ko-za

Wysłany: 26-02-2008, 23:09   

Wiecie ciekawostką jest to ,że Agis jakoby jest znacznie lepszy od STAGA-tak twierdzą.
Podpierają się tym ,że zakładają ją do 8-cylnindrówek.
Od pól roku mają to w sprzedaży bez kłopotów zakład ten zajmuje się tylko i wyłącznie isntalacjami gazowymi w Białymstoku.
Może ktoś z Białego podpowie gdzie uderzyć ww jest na Dziesięcinach.
pzdr Ko-za

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2008, 00:10   

Hmmm, jak miałem wolnossącego Gala to założył ja Zavoli sekwencja i ....bezproblemowo okolice 100tys.km. Koszt 3000zł. Potem jeździł nim ktoś z W-wy, potem Krzyś z tego forum i auto zrobiło w sumie ponad 120 tys.km na gazie i nic :mrgreen: W sumie ma ponad 300 tys. km na osi(gaz zakładany przy niecałych 180tys.km. Jednak Krzyś w poszukiwaniu mocy przestał lubić gaz i montuje mu turbodoładowaną jednostkę 6a13tt :mrgreen: . Jak widać 6a13 lubi gaz i nic złego mu się nie dzieje. Przy sekwencji Zavoli mierzyłem auto na hamowni i miało 7koni mniej mocy jak na benzynie.

koza 
Forumowicz
ko-za

Wysłany: 06-05-2008, 20:29   

Mam już instalke Agis dzisiaj szcena mi opadła bo przyjechał do warsztatu producent osbiście przy okazji pobawił sie ustawieniami jest ok. Ale to pryszcz bo przyjecgał dodgem z silnikiem .....Hemi na tej samej instalce :shock:
koszt 3200
pzdr koza

Ajsi
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 21:25   

Hehe Hemi, mniam mniam. Ciekawe ile mu pali na 100? :D
Też się szykuję do gazu (znaczy się ja już jestem gotowy tylko mój portfel jeszcze nie:P ) i się zastanawiam jaki max zbiornik wchodzi do sedana. Czytałem tematy na forum i do kombi można upchać nawet 70l. Jakie macie doświadczenia z sedanami. Jakie wymiary zbiornika? Ile wystaje jeśli wogóle wystaje?
Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu