|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
naprawa zderzaka |
Autor |
Wiadomość |
citizen [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2006, 02:25 naprawa zderzaka
|
|
|
witam dzisiaj zdarzyła sie taka sytuacja ze jadąc ze znajomym najechalismy na słupek umieszczony na trawaniku i przedni zderzak jest dosyc mocno pogięty, tzn. pekniety od dołu i wgnieciony do śroka do wysokości atrapy. samochód to rover 200 rocznik 1997. atrapa jest nieruszona. teraz mam pytanie czy taki zderzak da rade naprawić w jakis sposób czy tylko wymiana pozostaje ? jutro postaram sie wkleić zdjęcia. |
|
|
|
 |
M_Wiewiórek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2006, 07:38
|
|
|
Jak wkleisz fotki to coś będzie można napisać, bo u nas w kraju da radę wszystko zrobić i odtworzyć, ale czy ma to sens? W przypadku jak jest mocno uszkodzony (słowo mocno jest różnie interpretowane przez różnych ludzi) to nie ma, chyba, że jest go bardzo ciężko dostać, ale robiłem takiego rovera tylko w wersji MG ZR i chłopak dostał zderzak nawet do tej wersji, a stary połamany oddałem młodocianym początkującym tuningowcom, ale nie wiem czy coś z niego zrobili |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-04-2006, 11:39
|
|
|
Wszystko się da naprawić - jak da się zespawać plastik to będzie jak nówka - jak ktoś zajmie się nim fachowo - tylko że nie każdy da się skleić - czasami plastik się do tego nie nadaje. Na szczęście mój się dało - a był w stanie 4 częściowym i nawet troche brakowało:) A teraz jest zrobiony idealnie i nie ma prawa się rozlecieć. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-04-2006, 17:15
|
|
|
jeżeli pęknięcie nie jest duże, to spróbuj opalarką podgrzać miejsca wygiete i wgniecione i jakimś np. drewnianym klockiem przywrócić pierwotny kształt (na zimno sie nie da, na ciepło już tak), potem jeżeli faktycznie pęknięcie jest małe, to pospawać lub pokleić i biegiem do lakiernika |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|
|