Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A 2.0] Nie dzialajaca syrena alarmu
Autor Wiadomość
adaxo 
Mitsumaniak

Auto: EC5W
Kraj/Country: UK
Wysłany: 17-03-2008, 12:31   [EA2A 2.0] Nie dzialajaca syrena alarmu

Czesc wszystkim, mam pytanie odnosnie fabrycznego alarmu w Galancie z 98 roku:
Czy jest w nim opcja tak zwanego "cichego alarmu" ? kierunki migaja ale syrena nie daje glosu?
Pytam dlatego ze u mnie w aucie alarm sie wlacza ale syrena sie nie odzywa, i nie wiem czy jest zepsuta czy poprostu jest jakas opcja (cichy alarm??) o ktorej nie wiem.
Nie bardzo wiem od czego zaczac sprawdzenie tej syrenki, moze ktos mial cos podobnego??
Alarm to: OPTIMUM HF2 Diamond Collection (SP029601/4/5)

gal18
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2008, 20:44   

Jeśli wcześniej wyła i przestała to jest problem.
Niektóre syrenki mają wyłącznik w postaci kluczyka.
Jeśli nie to, to trzeba rozebrać, może jakiś kondensatorek padł albo bateryjki i robią zwarcie.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2008, 21:08   

znaczy nie fabryczny alarm chyba ze sie myle i jakims cudem bylo to montowane seryjnie :wink:
zacznij sprawdzanie syreny woltomierzem w zakresie DCV >12VDC, sa tam 2 przewody na jednym musi wystepowac dodatni potencjal wzdgledem masy podczas wyzwolenia. jak nie to alarm jak tak to syrena.

adaxo 
Mitsumaniak

Auto: EC5W
Kraj/Country: UK
Wysłany: 18-03-2008, 13:14   

No wiec walka z alarmem trwa, dzisiaj rozebralem syrene (cobra 5370) i to w niej tkwi problem, kondensator sie wylal i narozrabial :? .
Po wizycie w skepach zajmujacych sie alarmami wyszly niezle jaja, otoz mily pan powiedzial mi ze musze zmienic CALY alarm bo to stary model syreny i juz takiej nie kupie, a jak zmienie na inna to ten alarm nie bedzie dzialac (jakies inne kody czy cos w tym stylu), co mnie troszke zdziwilo :evil: , i teraz pytanie czy On ma racje??.
Po podlaczeniu takiej starej syrenki i wyzwoleniu alarmu wyje tylko ze gdy wylacze alarm syrena ciagle wydaje takie cichutkie dzwieki a pozatym ta zepsuta ma 4 kable a ta stara 2, na pierwszym pinie w kostce w aucie jest sygnal ON - OFF (takie krotkie pik) na 3 jest sygnal gdy alarm jest w akcji i na 4 masa (drugi nie wiem do czego, moze do ladowania bateri).
Tak wiec wydaje mi sie ze alarmu nie musze wymieniac tylko syrene ale czy moge dopasowac jakas inna (cztero przewodowa)??

P.S. Do PLPynton, z tego PDF-a wynika ze chyba to bylo w seri montowane http://www.thatcham.org/security/pdfs/categories/PassengerCarCAT1.pdf

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-03-2008, 19:02   

Bez problemu możesz założyć inną syrenkę.Nowa kosztuje ok.50 zeta.(taka z własnym akumulatorem)U siebie też wymieniałem bo starej nie opłacało się robić.Działa bez problemu.

Odpowiedz do tematu