Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CK1A 1.3] Wycieraczki
Autor Wiadomość
chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2008, 22:49   [CK1A 1.3] Wycieraczki

Witam wszystkich.
Chciałbym prosić o pomoc, dziś rano jechałem do pracy i wycieraczki przestały działać niestety padał spory deszcz ale jakoś dojechałem.

już jak go kupiłem (lipiec 2007) nie działały na I pozycji, czyli tym włączniku czasowym ale jakoś się przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadzało niestety teraz całkiem poległy.
Czy to może być silniczek bo raczej nie bezpiecznik , ponieważ spryskiwacz działa. w stacyjce słychać cyknięcie i nic??

Dzięki za pomoc
model to Lancer CK1A 1.3 z 1998 roku

Djinn
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2008, 23:21   

Mam to samo, z tym że dodatkowo nie mam spryskiwaczy (pompka działa) ... stawiam na cały moduł spod kierownicy.
Sam na razie nie mam czasu/kasy żeby kupić, a koszt to chyba cos ok 100 PLN (jesli sie takowy gdzies znajdzie)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-03-2008, 23:30   

chodzyn84 napisał/a:
w stacyjce słychać cyknięcie i nic??
Spadło ramię wycieraczki. Zdejmij podszybie i sprawdź.

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 00:26   

Hugo napisał/a:
chodzyn84 napisał/a:
w stacyjce słychać cyknięcie i nic??
Spadło ramię wycieraczki. Zdejmij podszybie i sprawdź.

dobrze by było jakby to, ale wtedy chyba słychać, by było silniczek jak chodzi a tego nie kojarze jutro zdejme i kukne
a cały moduł spod kierownicy to podobno ok 800 zł. kosztuje fakt nowy, na allegro używanych nie znalazłem

OBY JUTRO ZNÓW NIE PADAŁO :)

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 12:25   

mialem cos napisac jakiegos manualka sklecic, ale zanim go juz wyslalem to mnie wywalilo do ekranu logowania a potem tekst zniknal, co za shit z 5minut i juz wylogowuje :twisted: :evil: :P wiec wrzuce tylko fotke

wiec jest foch

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 20:42   

mrogal nie za bardzo kumam o co chodzi:>

Bezpiecznik cały, więc to chyba silniczek
Wie ktoś czy pasują one od kombi?? bo tylko takie na allegro znalazłem chyba że ktoś ma jakiś namiar
Bo chyba w sklepie z częściami do samoch. jaońskich raczej go nie kupie?

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 11:58   

chodzyn84 napisał/a:
mrogal nie za bardzo kumam o co chodzi:>

Bezpiecznik cały, więc to chyba silniczek
Wie ktoś czy pasują one od kombi?? bo tylko takie na allegro znalazłem chyba że ktoś ma jakiś namiar
Bo chyba w sklepie z częściami do samoch. jaońskich raczej go nie kupie?

chodzi mi o to ze klecilem manuala jak ja zwalczylem u siebie awarie wycieraczek, wrzucilem fotke z zaznaczonymi srubami i opisem, i jak wcisnalem przycik wyslij to przerzucilo mnie spowrotem do ekranu logowania, zalogowalem sie i tekst zniknal, wiec sie wkurzylem, i chcialem wrzucic sama fotke ale ostatecznie wlazl sam tekst a fotka sie nie wyswietlila.
Generalnie chodzilo mi o to ze dlugo klecilem tekst z fotka i mnie wywalilo i cala praca psu w dupe :/

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 12:17   

MI sie tez tak kiedyś robiło i tez mnie wnerwiało wiec zaznaczaj ten kwadracik przy logowaniu i problem zniknie :wink:

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 18:32   

ok. To jak nie wie ktoś czy będzie pasował od kombi?
A tak w ogóle to czemu nie robili tego mojego w kombi tylko z tym starym przodem?

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2008, 08:29   

chodzyn84 napisał/a:
..... A tak w ogóle to czemu nie robili tego mojego w kombi tylko z tym starym przodem?

Wygląda na to że Mitsubishi wypuszcza, Lancera kombi co 2 generację.

84-88 III generacja
89-92 III generacja
92-95 V generacja
96-00 V generacja
01-03 VII generacja
04-? VII generacja

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 13:15   

jednak to nie był silniczek zepsuł sie moduł spod kierownicy, koszt naprawy 200 zł.

Djinn miałeś racje

Djinn
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2008, 23:43   

chodzyn84 napisał/a:
jednak to nie był silniczek zepsuł sie moduł spod kierownicy, koszt naprawy 200 zł.

Naprawiałeś go ?? Tzn u elektronika ?? Co dokładnie się popsuło ?? ... ciekaw jestem :)

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 12:52   

Nie za bardzo się orientuje w elektronice ale chodziło o jakiś przekaźnik

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 22:49   

200zł za przekaźnik? :? Nieźle!

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 00:07   

jeszcze wcześniej nie działały na pierwszej pozycji czyli wł. czasowym to też naprawił, ale to i tak chyba za dużo sobie zażyczył, już trudno musiałem jezdzić nawet w deszcz i już nie mogłem wytrzymać.
A w serwisie Mitsubishi Motors za silniczek od wycieraczek chcą 1.064 zł to dopiero jest przesada...

Odpowiedz do tematu