[CK1A 1.3] Wycieraczki |
Autor |
Wiadomość |
chodzyn84 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 22:49 [CK1A 1.3] Wycieraczki
|
|
|
Witam wszystkich.
Chciałbym prosić o pomoc, dziś rano jechałem do pracy i wycieraczki przestały działać niestety padał spory deszcz ale jakoś dojechałem.
już jak go kupiłem (lipiec 2007) nie działały na I pozycji, czyli tym włączniku czasowym ale jakoś się przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadzało niestety teraz całkiem poległy.
Czy to może być silniczek bo raczej nie bezpiecznik , ponieważ spryskiwacz działa. w stacyjce słychać cyknięcie i nic??
Dzięki za pomoc
model to Lancer CK1A 1.3 z 1998 roku |
|
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 23:21
|
|
|
Mam to samo, z tym że dodatkowo nie mam spryskiwaczy (pompka działa) ... stawiam na cały moduł spod kierownicy.
Sam na razie nie mam czasu/kasy żeby kupić, a koszt to chyba cos ok 100 PLN (jesli sie takowy gdzies znajdzie) |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 17-03-2008, 23:30
|
|
|
chodzyn84 napisał/a: | w stacyjce słychać cyknięcie i nic?? | Spadło ramię wycieraczki. Zdejmij podszybie i sprawdź. |
|
|
|
 |
chodzyn84 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 00:26
|
|
|
Hugo napisał/a: | chodzyn84 napisał/a: | w stacyjce słychać cyknięcie i nic?? | Spadło ramię wycieraczki. Zdejmij podszybie i sprawdź. |
dobrze by było jakby to, ale wtedy chyba słychać, by było silniczek jak chodzi a tego nie kojarze jutro zdejme i kukne
a cały moduł spod kierownicy to podobno ok 800 zł. kosztuje fakt nowy, na allegro używanych nie znalazłem
OBY JUTRO ZNÓW NIE PADAŁO |
|
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 12:25
|
|
|
mialem cos napisac jakiegos manualka sklecic, ale zanim go juz wyslalem to mnie wywalilo do ekranu logowania a potem tekst zniknal, co za shit z 5minut i juz wylogowuje wiec wrzuce tylko fotke
wiec jest foch |
|
|
|
 |
chodzyn84 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 20:42
|
|
|
mrogal nie za bardzo kumam o co chodzi:>
Bezpiecznik cały, więc to chyba silniczek
Wie ktoś czy pasują one od kombi?? bo tylko takie na allegro znalazłem chyba że ktoś ma jakiś namiar
Bo chyba w sklepie z częściami do samoch. jaońskich raczej go nie kupie? |
|
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2008, 11:58
|
|
|
chodzyn84 napisał/a: | mrogal nie za bardzo kumam o co chodzi:>
Bezpiecznik cały, więc to chyba silniczek
Wie ktoś czy pasują one od kombi?? bo tylko takie na allegro znalazłem chyba że ktoś ma jakiś namiar
Bo chyba w sklepie z częściami do samoch. jaońskich raczej go nie kupie? |
chodzi mi o to ze klecilem manuala jak ja zwalczylem u siebie awarie wycieraczek, wrzucilem fotke z zaznaczonymi srubami i opisem, i jak wcisnalem przycik wyslij to przerzucilo mnie spowrotem do ekranu logowania, zalogowalem sie i tekst zniknal, wiec sie wkurzylem, i chcialem wrzucic sama fotke ale ostatecznie wlazl sam tekst a fotka sie nie wyswietlila.
Generalnie chodzilo mi o to ze dlugo klecilem tekst z fotka i mnie wywalilo i cala praca psu w dupe :/ |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2008, 12:17
|
|
|
MI sie tez tak kiedyś robiło i tez mnie wnerwiało wiec zaznaczaj ten kwadracik przy logowaniu i problem zniknie |
|
|
|
 |
chodzyn84 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2008, 18:32
|
|
|
ok. To jak nie wie ktoś czy będzie pasował od kombi?
A tak w ogóle to czemu nie robili tego mojego w kombi tylko z tym starym przodem? |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 20-03-2008, 08:29
|
|
|
chodzyn84 napisał/a: | ..... A tak w ogóle to czemu nie robili tego mojego w kombi tylko z tym starym przodem? |
Wygląda na to że Mitsubishi wypuszcza, Lancera kombi co 2 generację.
84-88 III generacja
89-92 III generacja
92-95 V generacja
96-00 V generacja
01-03 VII generacja
04-? VII generacja |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
chodzyn84 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2008, 13:15
|
|
|
jednak to nie był silniczek zepsuł sie moduł spod kierownicy, koszt naprawy 200 zł.
Djinn miałeś racje |
|
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2008, 23:43
|
|
|
chodzyn84 napisał/a: | jednak to nie był silniczek zepsuł sie moduł spod kierownicy, koszt naprawy 200 zł. |
Naprawiałeś go ?? Tzn u elektronika ?? Co dokładnie się popsuło ?? ... ciekaw jestem |
|
|
|
 |
chodzyn84 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2008, 12:52
|
|
|
Nie za bardzo się orientuje w elektronice ale chodziło o jakiś przekaźnik |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2008, 22:49
|
|
|
200zł za przekaźnik? Nieźle! |
|
|
|
 |
chodzyn84 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2008, 00:07
|
|
|
jeszcze wcześniej nie działały na pierwszej pozycji czyli wł. czasowym to też naprawił, ale to i tak chyba za dużo sobie zażyczył, już trudno musiałem jezdzić nawet w deszcz i już nie mogłem wytrzymać.
A w serwisie Mitsubishi Motors za silniczek od wycieraczek chcą 1.064 zł to dopiero jest przesada... |
|
|
|
 |
|