Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak usunąć okienka reklamowe w Open Office?
Autor Wiadomość
gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2008, 22:05   Jak usunąć okienka reklamowe w Open Office?

Czy wiecie, w jaki sposób można usunąć wyskakujące okienka reklamowe podczas uruchamiania Open Office? Są niezmiernie irytujące...

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-03-2008, 22:38   

A skad masz pobranego OO ? Ja pobieram zawsze z ux.pl/openoffice i nigdy nie mialem zadnych reklam - no chyba, ze cos w ostatniej wersji dodali.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2008, 23:02   

Pobrałem z OpenZone.pl . Myślisz. że tu może leżeć problem? Fakt faktem, że we wcześniejszych wersjach żadnych reklam nie było.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-03-2008, 23:54   

OpenZone to kolejna modyfikacja oryginalnego kodu. Byc moze finansuja sie wlasnie tymi reklamami - choc nie wiem, bo pierwszy raz slysze zeby z OO jakies reklamy wyskakiwaly.

Byloby to tak samo nieetyczne jak slogany jakimi posluguje sie ux.pl zeby sprzedac swoje 'wsparcie techniczne' dla OO - w koncu sam program jest darmowy ;)

Ja generalnie mimo pelnego kosza niecheci do ux.pl pobieram ich modyfikacje, jakos sie do niej przyzwyczailem. Co wiecej, nawet im kiedys zaplacilem za jedna kopie ... choc teraz zaluje, bo sami modyfikacje robia na podstawie darmowego zrodla a inne modyfikacje nazywaja podrobkami. Coz, kazdy orze jak moze ...

Wracajac do reklam, jesli to nie jest sprawka zadnego wirusa to pozostaje Ci odinstalowac ta modyfikacje i zassac cos innego lub ... jesli uzywasz tego na prywatnym komputerze mozesz kupic za 199 zl promocyjny pakiet Office 2007 dla uzytkownikow domowych :)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2008, 08:10   

Wirusów ani żadnego innego syfu nie mam, system czysty jak łza. Przyznam, że myślałem nad zakupem Ofiice 2007. Stwierdziłem jednak, że obecnie tak mało korzystam z aplikacji biurrowych, że byłby to tylko zbędny wydatek. W domu wystarczy mi zatem OO, którego wprawdzie nie lubię (jakoś nie mogę przekonać do interface - mimo, że znam go od paru lat). Z Office 2007 też niezbyt dobrze mi się pracuje (mam w pracy).

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2008, 10:19   

Jesli rozwazales zakup O2007H to dodam, ze w pudelku masz 3 licencje dla uzytkownikow domowych. Jesli wiec masz wiecej niz 1 komputer to moze zamiast znosic OO warto popracowac nad Office 2007? (zwlaszcza, ze sluzbowo tez go uzywasz)

I ten interfejs tez mi nie lezy, bo jak zainstalowalem ostatnio u klientki to nie potrafilem odpowiedziec na pytanie o kilka opcji (np. o oddokowanie paska z narzedziami do rysowania) ;)

Dodam, ze od kilku dni stoi u mnie podeleczko z O2007 wlasnie w wersji Home, tyle ze nie mam czasu wlaczyc domowego komputera w celu instalacji ;)

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 26-03-2008, 13:06   

Oj Arku no to czeka Cię ciężka przeprawa z tym OF '07 heh. Ten interfejs jest tak bajeczenie prosty w porównaniu do poprzednich wersji, że ogarnięcie Ci jego zajmie wieki.

Mam takie wrażenie, iż interfejs został zrobiony pod Amerykańską ludność, a nie Polaków czy Niemców heh. Mimo korzystania od paru miesięcy z tego pakietu nadal nie wiem co jest gdzie... , no i ciągłe pamiętanie aby zapisać plik w formacie Worda 2000-2003 ;]

gregorbu poleciłbym Ci office'a 2003 (na allegro idzie kupić do 100zł oryginał of course), aczkolwiek jeśli masz to cudo w pracy tzn. Office '07 - to nie warto kupować starszej wersji, po prostu będziesz się gubił na podstawowych czynnościach....

I już off topiciem:
Kto powiedział, iż rzeczy na pozór duuuuużo prostsze są łatwiejsze?

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2008, 13:23   

Juiceman napisał/a:
I już off topiciem:
Kto powiedział, iż rzeczy na pozór duuuuużo prostsze są łatwiejsze?

Hamerykanie Panie ;)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2008, 13:54   

Juiceman napisał/a:
gregorbu poleciłbym Ci office'a 2003 (na allegro idzie kupić do 100zł oryginał of course), aczkolwiek jeśli masz to cudo w pracy tzn. Office '07 - to nie warto kupować starszej wersji, po prostu będziesz się gubił na podstawowych czynnościach...
Pracowałem na wszystkich wersjach MS Office i 2003 był dla mnie wersja optymalną. MSO 2007 jest z pozoru prostszy, ale weź tu np. odblokuj pola formularzy? Już wiem, jak to zrobić, ale dotarcie do tego zajęło mi trochę czasu. W poprzednich wersjach było to prostsze, choć interface z pozoru mniej intuicyjny. W dodatku te irytujące błędy w Excelu (np. zacinające się ctrl+c, ctrl+v)... :evil:
Podobnie jest zresztą z Vistą. Po pierwszych zachwytach (jaki ładny interface!), codzienna rzeczywistość odkryła jej niedomagania. W domu mam na 2 komputerach XP Home. O Viście nawet nie chcę słyszeć, choć po zakupie najnowszego komputera rozważałem zakup. Stanęło na tym, że z komputerem dostałem licencję na HP Home (odkupiłem z firmy Della, z którego sam korzystałem).

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 26-03-2008, 18:44   

gregorbu napisał/a:
Pracowałem na wszystkich wersjach MS Office i 2003 był dla mnie wersja optymalną. MSO 2007 jest z pozoru prostszy, ale weź tu np. odblokuj pola formularzy? Już wiem, jak to zrobić, ale dotarcie do tego zajęło mi trochę czasu. W poprzednich wersjach było to prostsze, choć interface z pozoru mniej intuicyjny. W dodatku te irytujące błędy w Excelu (np. zacinające się ctrl+c, ctrl+v)... :evil:
Podobnie jest zresztą z Vistą. Po pierwszych zachwytach (jaki ładny interface!), codzienna rzeczywistość odkryła jej niedomagania. W domu mam na 2 komputerach XP Home. O Viście nawet nie chcę słyszeć, choć po zakupie najnowszego komputera rozważałem zakup. Stanęło na tym, że z komputerem dostałem licencję na HP Home (odkupiłem z firmy Della, z którego sam korzystałem).

To jedynie stwierdzenie faktu, iż wersja z 2003 była i jak na razie jest najlepsza;)
Co do Excela - przy kopiowaniu wkurza mnie to intuicjonalne przenoszenie kolum;/ z wersją zacinana sie ctrl+ v(c) nie spotkałem się. Vista tylko i wyłącznie 64bitowa (i po woli zauważam zmiany na lepsze (a wygląd dopasowany do XP).

Jeśli odkopiemy ten temat za 2-3 lata to może stwierdzę, że skumałem co gdzie leży w tym office i przyjdzie pora na nowy ^^.

arekp instaluj office, zobaczymy co powiesz po 2 dniach pracy z tym ustrojstwem :D

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 26-03-2008, 18:48   

gregorbu napisał/a:
MSO 2007 jest z pozoru prostszy, ale weź tu np. odblokuj pola formularzy? Już wiem, jak to zrobić, ale dotarcie do tego zajęło mi trochę czasu.
W ogóle mam wrażenie, że trzeba się naklikać dwa razy więcej aby uzyskać to samo. Potwierdzam, u mnie też problemy z CTRL+C, CTRL+V oraz CTRL+S. Nie wiem dlaczego ten program chce wtedy usuwać wiersze :? :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Wysłany: 26-03-2008, 18:54   

Co do usuwania, u mnie chce usuwać całe kolumny, a nie jedną wartość..... irytujące

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 27-03-2008, 09:21   

zastanawia mnie dlaczego używacie ctrl+c/v - ja od zawsze używam ctrl/shift+insert/del i to zawsze i wszędzie działa :D

Odpowiedz do tematu