|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
iPhone czy nokia n95 ? |
Autor |
Wiadomość |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2008, 23:31 iPhone czy nokia n95 ?
|
|
|
Witam chciałbym się was zapytać co wybrać n95 czy iPhone ? może ktoś miał doczynienia z którymś z tych telefonów i zna wady zalety ? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2008, 23:38
|
|
|
mialem do czynienia z n95 i telefon jest super, a raczej wszystkomajace urzadzenie, nie wiem co mozna o nim napisac dla mnie za duzy, zdecydowanie.
iphona nie mialem w reku wiec sie nie wypowiadam. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 29-03-2008, 12:51
|
|
|
a ja znó na odwrót, nie miałem w ręku N95 ale na codzien używam N50 a widzę, że bardzo podobny soft jest w N95 do mojego. Natomiast u mnie w firmie panuje moda na iPhony i kto tylko wyjeżdza do stanó to przywozi walizkę z telefonami No więc tak z porównania to jeśli gabaryty i funkcje są podobne to ja wolałbym zdecydowanie iPhona, bo szybkosć software'u jest po prostu nieporównywalna. Nokia to mysli mysli i nic, a w iPhonie wszystko jest natychmiast. Tak szybko jak pracuje oprogramowanie iphona to nawet moj windows tak nie wymiata na domowym kompie
To taka moja jedyna obserwacja co do tych urzadzen. Ja akurat mam ta N50 sluzbowa i nie planuje wymiany na inny bo jest to mi zbedny gadżet, ale jakbym miałw ybierać to byłby iPhone.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 13:05
|
|
|
iphone jak ipod jest teraz trendy (a moze jazzy juz sie pogubilem w slangu) i w sumie tez kupilbym iphona.
co do szybkosci n95 to nie zauwazylem zeby cos wolno chodzilo, ta co mialem smigala az milo. |
|
|
|
 |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-03-2008, 14:39
|
|
|
nie mialem iPhona ale uzywam N95 i z czystym sumieniem moge polecic.
Przydatna NAWIGACJA, aparat zdjec powalajacych nie robi ale za to kreci fajne filmiki
Bateria w N95 trzyma mi akurat ok 2-3 dni (bez uzywania navi i odtwarzacza mp3), jak odpalasz NAVI odrazu lepiej podlaczyc pod ladowarke
mam ja od grudnia i zawiesila mi sie moze ze 3 razy, wiec na soft nie narzekam.
ale generalnie jesli nie biierzesz tego telefonu w abonamencie za rozsadne pieniadze to nie jest warta ceny detalicznej
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
kowzan [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2008, 14:44
|
|
|
Tez mialem ten dylemat, ale iPhone... po prostu nie oferuje tyle co N95.
Od 3 miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem enki i musze powiedziec, ze po updacie softu telefon nie muli, nie wiesza sie.
Do tego mam dograna nawigacje Garmina, dziala miodzio. Jedyny minus, to fakt, ze zeby tel dzialal w samochodzie jako navi, musi miec uchwyt na szybie, bo przez dach sa problemy ze zlapaniem fixa.
Odtwarzacz mp3 - wole jakosc dzwieku w iPodzie, ale fajnie ze jest. Czasem, jak mi sie rozladuje iPod, slucham sobie muzy z nki. Z ta jakoscia tragedii nie ma, ale mimo wszystko mogloby byc delikatnie lepiej.
Aparat, jesli jest dobre swiatlo, robi super zdjecia, niestety lampa troche zawodzi, w porownaniu z ta z porownywalnej klasy Soniakow jest ze 2 razy slabsza. Filmy faktycznie telefon kreci lepsze niz nie jedna starsza kamera. Zreszta jakosc DVD mowi sama za siebie.
Co do zamulania enek - przy odpalonej grze, navi i oprogramowaniu z pakietu office moglem jeszcze spokojnie robic inne rzeczy, wiec chyba zle nie jest.
Do czego moge sie przyczepic - obudowa zlapala luzy i gorna czesc lata nieco na boki. Jest to ruch rzedu dziesiatej czesci milimetra, ale jednak jest, brak powloki ochronnej na ekranie - to boli. Ekran to wyswietlacz LCD identyczny z komputerowym, wiec i wrazliwy na naciski. Wprawdzie nic sie mu jeszcze nie stalo, ale czulbym sie pewniej, gdyby byl za jakas ochronna szybka.
Zgodze sie z HamanNem - jezeli nie dostaniesz jakiejs rozsadnej oferty w abonamencie, to ten telefon nowy na rynku jest po prostu drogi. |
|
|
|
 |
|
|