Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
iPhone czy nokia n95 ?
Autor Wiadomość
Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 23:31   iPhone czy nokia n95 ?

Witam chciałbym się was zapytać co wybrać n95 czy iPhone ? może ktoś miał doczynienia z którymś z tych telefonów i zna wady zalety ?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 23:38   

mialem do czynienia z n95 i telefon jest super, a raczej wszystkomajace urzadzenie, nie wiem co mozna o nim napisac :? dla mnie za duzy, zdecydowanie.
iphona nie mialem w reku wiec sie nie wypowiadam.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-03-2008, 12:51   

a ja znó na odwrót, nie miałem w ręku N95 ale na codzien używam N50 a widzę, że bardzo podobny soft jest w N95 do mojego. Natomiast u mnie w firmie panuje moda na iPhony i kto tylko wyjeżdza do stanó to przywozi walizkę z telefonami :) No więc tak z porównania to jeśli gabaryty i funkcje są podobne to ja wolałbym zdecydowanie iPhona, bo szybkosć software'u jest po prostu nieporównywalna. Nokia to mysli mysli i nic, a w iPhonie wszystko jest natychmiast. Tak szybko jak pracuje oprogramowanie iphona to nawet moj windows tak nie wymiata na domowym kompie :)
To taka moja jedyna obserwacja co do tych urzadzen. Ja akurat mam ta N50 sluzbowa i nie planuje wymiany na inny bo jest to mi zbedny gadżet, ale jakbym miałw ybierać to byłby iPhone.
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 13:05   

iphone jak ipod jest teraz trendy (a moze jazzy juz sie pogubilem w slangu) i w sumie tez kupilbym iphona.
co do szybkosci n95 to nie zauwazylem zeby cos wolno chodzilo, ta co mialem smigala az milo.

HamanN 
Mitsumaniak
Jacek

Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-03-2008, 14:39   

nie mialem iPhona ale uzywam N95 i z czystym sumieniem moge polecic.

Przydatna NAWIGACJA, aparat zdjec powalajacych nie robi ale za to kreci fajne filmiki :)

Bateria w N95 trzyma mi akurat ok 2-3 dni (bez uzywania navi i odtwarzacza mp3), jak odpalasz NAVI odrazu lepiej podlaczyc pod ladowarke :P

mam ja od grudnia i zawiesila mi sie moze ze 3 razy, wiec na soft nie narzekam.

ale generalnie jesli nie biierzesz tego telefonu w abonamencie za rozsadne pieniadze to nie jest warta ceny detalicznej :)

Pozdrawiam.

kowzan
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 14:44   

Tez mialem ten dylemat, ale iPhone... po prostu nie oferuje tyle co N95.

Od 3 miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem enki i musze powiedziec, ze po updacie softu telefon nie muli, nie wiesza sie.

Do tego mam dograna nawigacje Garmina, dziala miodzio. Jedyny minus, to fakt, ze zeby tel dzialal w samochodzie jako navi, musi miec uchwyt na szybie, bo przez dach sa problemy ze zlapaniem fixa.

Odtwarzacz mp3 - wole jakosc dzwieku w iPodzie, ale fajnie ze jest. Czasem, jak mi sie rozladuje iPod, slucham sobie muzy z nki. Z ta jakoscia tragedii nie ma, ale mimo wszystko mogloby byc delikatnie lepiej.

Aparat, jesli jest dobre swiatlo, robi super zdjecia, niestety lampa troche zawodzi, w porownaniu z ta z porownywalnej klasy Soniakow jest ze 2 razy slabsza. Filmy faktycznie telefon kreci lepsze niz nie jedna starsza kamera. Zreszta jakosc DVD mowi sama za siebie.

Co do zamulania enek - przy odpalonej grze, navi i oprogramowaniu z pakietu office moglem jeszcze spokojnie robic inne rzeczy, wiec chyba zle nie jest.

Do czego moge sie przyczepic - obudowa zlapala luzy i gorna czesc lata nieco na boki. Jest to ruch rzedu dziesiatej czesci milimetra, ale jednak jest, brak powloki ochronnej na ekranie - to boli. Ekran to wyswietlacz LCD identyczny z komputerowym, wiec i wrazliwy na naciski. Wprawdzie nic sie mu jeszcze nie stalo, ale czulbym sie pewniej, gdyby byl za jakas ochronna szybka.

Zgodze sie z HamanNem - jezeli nie dostaniesz jakiejs rozsadnej oferty w abonamencie, to ten telefon nowy na rynku jest po prostu drogi.

Odpowiedz do tematu