Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
Porysowane drzwi |
Autor |
Wiadomość |
remains [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 20:14 Porysowane drzwi
|
|
|
Dzis mi jakis skurwiel zajechal drzwi w moim Outku. Mozecie mi podac namiary na jakiegos dobrego lakiernika ( najlepiej na Bemowie w Warszawie lub okolicach Ożarowa Maz.), ktory by wypelnil i spolerowal rysy?
Mial ktos taki problem? Da sie to zrobic tak, zeby sladu nie bylo?
Zalamany jestem. Mam auto od 3 miesiecy. Skurwysynstwo ludzi nie zna granic. |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 116 Skąd: Warszawa/Kalisz/Polska
|
Wysłany: 29-03-2008, 20:40
|
|
|
bardzo wspolczuje, przerobilem podobna sprawe, ktos mi (na szczescie delikatnie) zarysowal drzwi i uciekl. Musisz pamietac ze auto masz na gwarancji, takze lakier dlatego powinienes udac sie do ASO Mitsubishi aby nie utracic gwarancji. W moim przypadku szkoda na szczescie byla niewielka a Auto Test w Markach spolerowal to za 50PLN
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
remains [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 22:36
|
|
|
Dzieki. Tu tez nie jest najgorzej ( w jednym tylko miejscu wyczuwam pod palcem troche glebiej ). Pojechales do Marek, bo tam kupowales, czy po prostu z przypadku?
Bo ja kupowalem w Allianz na Jerozolimskich i nie wiem, czy mam w zwiazku z tym do nich jechac, czy po prostu do serwisu? Masz lakier metalik? Widac cos po polerowaniu?
A moze jednak pojechac do jakiegos porzednego lakiernika, zeby to wypelnil i spolerowal?
Tylko gdzie takiego znalezc? Jak to moze wplynac na gwarancje skoro i tak lakier jest juz uszkodzony? |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

|
Wysłany: 30-03-2008, 11:14
|
|
|
witaj,
auto test wybralem na podstawie dobrych opinii na forum, zdecydowalem sie zrobic polerke u nich razem z przegladem na 15tys km, wczesniej podjechalem aby porozmawiac i sprawdzic czy to grubsza robota czy powierzchowne uszkodzenie- okazalo sie ze lekkie uszkodzenie stad decyzja aby polerowac u nich(u mnie takze niestety jest delikatnie wyczuwalne wglebienie na drzwiach). Nie jestem autorytetem w dziedzinie blacharki i lakiernictwa ale uwazam, ze warto zweryfikowac dwie opinie, ASO i wybranego dobrego lakiernika bedziesz mial wtedy pelen obraz sytuacji. Moj lakier to czarny metalik po polerce prawie nic nie widac, prawie bo pewnie przy odpowiednich promieniach slonecznych moze byc zauwazalne- jak pisalem wyzej pod palcem mozna wyczuc roznice. Co do gwarancji, wydaje mi sie ze nie chcac utracic gawarancji powinienes dokonac tej naprawy w ASO ale najlepiej o to rowniez dopytac.
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
remains [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 13:29
|
|
|
Wielkie dzieki.
Znalazlem jeszcze profesjonalny zaklad na Gimnazjalnej. Podjade do nich i zapytam, a potem pojade do tych Marek, skoro byles z nich zadowolony. Ja mam zloty metalik, wiec teoretycznie powinno byc latwiej, ale to sie okaze. Dlugo czekales zeby Ci to zrobili?
Aha!
Ty miales tez problem z buczacym prawym kolem. I jak? Wrocilo po tej wymianie klockow?
Ja mam to samo i zastanawiam sie co robic. |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

|
Wysłany: 30-03-2008, 22:19
|
|
|
osobiscie nie mam zastrzezen do auto test ale wiesz co kraj to obyczaj to klient to zwyczaj, zrobili mi to podczas serwisu okolo 3h czysta polerka i po sprawie. Kolo, raczej klocki takze zglaszalem, znaja problem wiec polecaja zmiane klockow na lepsze ale w moim przypadku jeszcze zostalem na fabrycznych wedle zalecen ASO
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
pimelodus [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 23:31 rysy na boku /gwarancja na powłokę
|
|
|
witajcie.jak sobie gawozycie o gwarancjach na powloke to mam pytanko czy zrobiliscie przeglad gwarancyjny powloki?kupilem Outko z2006 na gwarancji w Niemczechi tam jest wbity przeglad
chyba na 15.000/2,0 turbo 202kucyki/w Poznaniu w serwisie dziwili sie ze ktos to robi.wynika z tego ze jest to nieobowizkowe ale jak cos sie stanie to /czy ktos wie co podlega dokładnie gwarancji |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 03-04-2008, 08:31
|
|
|
Remains, ja moge Ci polecic warsztat w Gloskowie. Znaczy tam jest lakiernia i cale zaplecze. Auto trzeba zostawic w Mitcarze w punkcie napraw blacharskich. Jesli to nowy samochod zrob to jak trzeba i w autoryzowanej stacji. Mysle, ze srednio utalentowany blacharz zrobi Ci to tak aby sladu nie bylo. W najgorszym razie policza Ci za zrobienie elementu czyli drzwi. Jesli ma byc gladko i porzadnie tak to widze. Wiele razy tam robilem samochody i generalnie bylem zadowolony. Choc raz przyznam wlasnie drzwi po wgnieceniu reperowali i mi poprawiali bo nie przyjalem roboty. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
mleczny [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2008, 22:09
|
|
|
Polecam szerokie progi za 1500-2000 mozna juz miec to cudo. Chociaz sam jeszcze ich nie zalozylem to nie widze innego ratunku dla naszych autek przed chamskim ich obijaniem.
"Niech chamstwo samo obija sobie auta - o nasze progi"
Sam swoim "cudem" stram sie nie parkowc obok innych aut, a jak juz musze jechac do auchan itp to stawiam jak najdalej od wejscia (tam zawsze jest pusto).
Pzdr |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2008, 00:37
|
|
|
i też dopisuje się do tego tematu też ktoś mi ładnie załatwił prawe tylne drzwi ktoś chyba nie widział i otworzył za mocno drzwi ( sprawcy brak ) nie ma wgniecenia ale został lakier osoby która to zrobiła jaką paste polecacie aby znikł ten brzydki ślad
brzydko to wygląda ładne umyte autko a centralnie na środku drzwi ślad srebrnego pojazdu |
|
|
|
 |
|