|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Uszlachetniacze do płynów ustrojowych |
Autor |
Wiadomość |
pat 79 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 20:15 Uszlachetniacze do płynów ustrojowych
|
|
|
Witam wszystkich forowiczów.Jestem mężem Pat 79,ale to jest mało ważne.Mam kilka problemowych pytań więc założyłem temat...Było już sporo pytań o wymianę oleju w silniku i podzespołach,mianowicie jak często,jaki olej itd.Prześledziłem sobie te tematy więc uważam się za oświeconego.Mam natomiast inne pytania i uważam,że temat będzie trafiony.Przymieżam się do wymiany oleju w naszym misiu silnik 3.2DiD,autko ma cosik ponad 200 tysiączków przebiegu i zastanawiałem się do dodania do oliwki uszlachetniacza,ja konkretnie chciałbym dolac "pana mechanika" więc moje pytanko brzmi co o tym sądzicie?Napewno oglądacie TVN Turbo robili test na tym preparacie i jeżeli choc troszkę w to uwierzyc to to co pokazali trasa Warszawa-Katowice-Warszawa bez miski olejowej i bez większych kłopotów ze zdrowiem silnika po powrocie.Z drugiej strony jakbym do końca w to wierzył i zaufał nie zakładał bym tematu.Następna rzecz imma się tego samego uszlachetnienia oleju w mostach,reduktorze i skrzyni biegów(u mnie manual).Napiszcie co o tym sądzicie i jakie macie ewentualnie propozycje zastępcze!Pozdrawiam was gorąco!!! Mąż Pat 79 Micky |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 20:24 Re: Uszlachetniacze do płynów ustrojowych
|
|
|
pat 79 napisał/a: | Napewno oglądacie TVN Turbo robili test na tym preparacie i jeżeli choc troszkę w to uwierzyc to to co pokazali trasa Warszawa-Katowice-Warszawa bez miski olejowej i bez większych kłopotów ze zdrowiem silnika po powrocie. | Ja nie oglądam od dłuższego czasu w ogóle telewizji, TVN Turbo też nie.
I po tym co napisałeś - dalej nie będę oglądał!
|
|
|
|
 |
Videlec [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 20:33
|
|
|
nie mialem z tymi dodatkami do czynienia ale na zdrowy rozum:
sprawny silnik + dobry olej (z wymianą na czas) = wszystko czego potrzebujesz
jesli masz slaby silnik to wymaga on remontu a uszlachetniacz to mu pomoze tyle co umarłemu kadzidło
jesli masz zdrowy silnik to po co lac jakies chol...wo, dobry olej wystarczy
podobnie z mostami i skrzynią |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-04-2008, 07:26
|
|
|
Zdaje sie, ze wlasnie w TVN Turbo czlonkowie klubu Forda zabili Skode Favorit testujac ceramizer co to bez oleum mial robic. Raczej przychylalbym sie do opinii Videlca. Nie stosowalem, nie zamierzam, naleze do grona tych, ktorzy sceptycznie podchodza do wynalazkow tego typu. Oczywiscie jesli komus to pomoglo - fajnie, nie mam nic przeciwko. To wasz samochod. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Stach [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 10:44
|
|
|
Cześć!
Witam po dłuższej przerwie. Kiedyś zapytałem mojego dawnego mechanika o to samo, tzn, o "uszlachetniacze". Jeździłem wtedy inną cooltową marką: volvo 340. I dostałem taką odpowiedź: gdyby te "uszlachetniacze" były takie rewelacyjne, to wiodące koncerny już dawno same by je dodawały do olejów licytując się przy tym, który lepszy. A tak nie jest.
Mnie to wtedy przekonało i od tego czasu regularnie wymieniam co i kiedy trzeba. I w tamtym volvo i późniejszym scenic'u i teraz w miśku. I jakoś wystarcza. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 17-04-2008, 11:40
|
|
|
HEj,
przeciez oleje silnikowe same w sobie maja duzo innych patentow niz sam olej: doatki poprawiajace smarnosc, niekrzepliwosc, zywotnosc, wyplukiwanie osadow itp,
i taka kompozycja sma w sobie jest bardzo dobrze przetestowana i sprawdzona
wiec po co dodawac jeszcze jakies super cuda ??
regularna wymiana i dobrej jakosci oleje to jest to
ja tylko jestem pozytywnie nastawiony do dolewania do baku od czasu do czasu denaturatu |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 17-04-2008, 12:21
|
|
|
a ja kiedys dawno temu, dolałem taki peparat do peugeota 405 1,9 benzyna. efekt, silnik do wymiany ale nazwa to mi się utrwaliła ECOTEC. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 10-05-2008, 19:01 rada od mechanika
|
|
|
mam kolege, który remontuje między innymi silniki. Powiedział, że gdyby nie te uszlachetniacze, to połowa zakładów takich jak on, by PADŁY! Powiedział mi to szczerze i podał kilka przykładów. więc - lej systematycznie olej taki jak trzeba i tam gdzie trzeba. tutaj nie ma co poprawiać w parametrach oleju! |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
|
|