|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
WB10 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2008, 00:39 problem z silnikiem
|
|
|
Witam wszystkich.
Wczoraj mechanik przyprowadził mi moje Pajero 2.5 TD po wymianie głowicy która była pęknięta. Zauważyliśmy, że po odpaleniu silnik nierówno pracuje, ale kiedy zdejmie się przewód podciśnieniowy chodzi równo. Zastanawiam się wraz z mechanikiem jaka może być tego przyczyna. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie z waszej strony.
Pozdrawiam Wojtek |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-04-2008, 06:49
|
|
|
wężyki podciśnieniowe są dwa, a więc który ściągasz i jest OK? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
WB10 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2008, 11:24
|
|
|
Dzięki za odzew.
Jest to wężyk od zaworu recyrkulacyjnego spalin EGR, mechanik twierdzi że można go zatkać lub odłączyć, rozmawiał ze znajomym fachmanem i twierdzi że wie o co chodzi. Za godzinę do niego jadę i po powrocie się odezwę. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-04-2008, 14:23
|
|
|
czyli masz popsuty zawór EGR, |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
WB10 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 09:56
|
|
|
Wczoraj zajechałem do mechanika i okazało się że objawy same ustąpiły (mam nadzieję że na stałe). Jego kolega stwierdził że przyczyną takiego stanu rzeczy mogło być jakieś zanieczyszczenie w wężyku podciśnieniowym. A tak w ogóle zdziwiły mnie te problemy gdyż przed wymianą głowicy wszystko było w porządku. Pojeżdżę trochę dłużej i okaże się czy to chwilowa poprawa czy nie. Dzięki. |
|
|
|
 |
|
|