Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Organizacja bagażnika
Autor Wiadomość
Grid 
Forumowicz

Auto: Galant V6, Legnum VR-4, MSS1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2008, 22:47   Organizacja bagażnika

Witam,

W sumie po raz pierwszy posiadam samochód z tak dużym bagażnikiem - kombiiiiiiiiii. Do tej pory nie miałem również problemu z organizacją miejsca w bagażniku. Ale wozi się jednak tych drobiazgów mnóstwo na wszelki wypadek - zapasowa wycieraczka, płyn do szyb, ściągaczka, ręczniki papierowe, bezpieczniki, latarkę, trójkąt... To wszystko siedzi aktualnie w reklamówce w bagażniku która lata po nim jak Żyd po pustym sklepie.

Stąd moje pytanie - jak organizujecie swoje bagażniki? Siatka z Allegro (strasznie drogie za kawałek sznurka)? Kuferek na rzep (rzep się nie trzyma Misia...)? Jakieś inne pomysły?

Będę szczerze wdzięczny za wszelkie sugestie. Ew. fotografie też mile widziane 8)

Wiem, że problem wydaje się błahy, no ale nasze miśki się nie psują więc czym innym się zajmować :lol:

Pozdrawiam,
Grid

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2008, 01:08   

nie jestem swiadom jak wyglada podloga w kombi pod kolem zapasowym i czy nie ma tem butelki na gaz... ale moze dasz rade wlozyc cos pod zapas ewentualnie go obrocic bo pewnie jest czolem do gory tak zeby czolo felgi bylo na dole i w tak powstala przestrzen pod podloga napewno 'cos' sie zmiesci...

[ Dodano: 23-04-2008, 01:18 ]
dodam tylko ze ja mam torbe na rzepy....wcisnieta w boczek na styk czasem wypada przy szalenstwach ale w kombi jest zapewne inaczej niz w sedanie

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 23-04-2008, 10:37   

Grid napisał/a:
zapasowa wycieraczka, płyn do szyb, ściągaczka, ręczniki papierowe, bezpieczniki, latarkę, trójkąt... To wszystko siedzi aktualnie w reklamówce w bagażniku która lata po nim jak Żyd po pustym sklepie.

hm ...ja mam u siebie jeden schowek po lewej stronie bagażnika (w nadkolu), dwa kolejne małe schowki po prawej i lewej stronie w podłodze i dodatkową dużą półkę pod podłogą (nad kołem zapasowym) - generalnie wszystko tam mi się mieści, a już na pewno takie rzeczy jak opisujesz.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Nightex
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2008, 10:54   

ja mam po montowane siatki z LIDLa (coś koło 12zł z siatkę). Jedna przy fotelach i po jednej przy każdym boku .... nic mi nie lata nie stuka i nie puka .... a mam ... trójkąt, apteczka, klucze, gąbka zapasowa do szyb, płyn do spryskiwaczy, rękawiczki kewlarowe i mnóstwo drobiazgów !! za 40 zł mam porządek

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 24-04-2008, 13:41   

na takie rzeczy jak trojkat, apteczka i inne "pierdoly" sa bardzo zmyslne schowki po bokach oraz nad kolem zapasowym-plaskie, ale wystarczaja na trojkat wlasnie czy apteczke, klucze itd, a na wieksze rzeczy mam plastikowa skrzyneczke przymocowana gumowymi linami o zaczepy w bagazniku i tez nic mi nie lata:) nie cierpie jak cos lata albo stuka

na zakypy polecam siatke do bagaznika-rozpieta na te cztery zaczepy, pod nia wsuwam torby z zakupami i tez sie ladnie trzymaja

Grid 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2008, 22:12   

Witam,

Faktycznie, macie rację że jest sporo miejsca zarówno w kole zapasowym, jak i na półce nad nim. Do tej pory nie odkryłem że ta półka jest dwuczęściowa - myślałem że dostępna jest tylko od strony klapy.

Siatki z Lidla - niestety już nie sprzedają. Te z Allegro są alledrogie, więc daruję sobie na razie.

Pozdrawiam,
Grid

berti
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2008, 12:03   

A ja korzystam z fabryczne siatki, w jaką wyposażone były EAxW :P - można ją rozpiąć w dwóch różnych konfiguracjach. Dla mnie bomba - nic mi nie biega po całym kufrze. :D
Pozdrawiam
Bartek

Grid 
Forumowicz

Wysłany: 28-04-2008, 14:47   

berti napisał/a:
A ja korzystam z fabryczne siatki, w jaką wyposażone były EAxW :P - można ją rozpiąć w dwóch różnych konfiguracjach.

Można jakąś fotkę prosić? Ja siatki nie dostałem więc albo w roczniku 1997 ich nie było, albo poprzedni właściciel ją przepił 8)

Pozdrawiam,
Grid

berti
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 08:51   

Grid napisał/a:
Można jakąś fotkę prosić? Ja siatki nie dostałem więc albo w roczniku 1997 ich nie było, albo poprzedni właściciel ją przepił 8)

Sorki, ale nie mam możliwości aktualnie wrzucić żadnych fotek. Oryginalna siateczka wygląda tak, jak na zdjęciach w aukcji:
http://moto.allegro.pl/it..._sekwencja.html
dodatkowo można ją zamocować pośrodku bagażnika w kształcie rynienki, w którą mieści się np. cała masa siatek z zakupami. :D

Pozdrawiam
Bartek

lonewolf81
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2008, 22:54   

ja na razie nie mam nic, znaczy w bagazniku jest przestrzen luzna.. wszystko fruwa jak chce, musze cos zorganizowac, chociaz nie wiem co, ale musze,..:) No w sumie to mam tylko zmieniarke na 10cd zamontowana po lewej stronie w bagazniku, ale w sumie to nie wiem, czy to jest tak oryginalnie? no ale to nie tutaj.. pozdrawiam

pawelpurc 
Mitsumaniak

Auto: Galant v6-24
Wysłany: 27-07-2008, 03:00   

Ja kombii nie mam, to kupilem z OBI skrzynke plastikową na pierdoly. 8,99zł ;)

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 09-08-2008, 16:01   

skrzynke tez woze-bardzo dobra rzecz na klamoty i swietnie sie trzyma wykladziny bagaznika (gruby misiak)
poza tym siatka z haczykami sie dobrze sprawuje...

Odpowiedz do tematu