Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
podwójny wydech "pakiet turbo" |
Autor |
Wiadomość |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2008, 17:01 podwójny wydech "pakiet turbo"
|
|
|
Witam
Mam pytanko czy ma ktos zdjecie outlander-a turbo z podwójnymi wydechami ?
czy jest mozliwosc kupna samych wydechow czy tylko caly pakiet turbo wchodzi w gre
jakie ceny ?
czy podwójne wydechy daja cos ? (minimalny przyrost mocy,zmiana dzwieku ?)
szukalem po necie informacji co do pakietu ale nie znalazlem
Czekam na wasze opinie |
|
|
|
 |
pimelodus [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 20:19 podwojny wydech
|
|
|
widziałem taki na żywo , ma w tylnym zdezaku dwa wyciecia ,wiec chyba pakiet |
|
|
|
 |
Icewind
Forumowicz
Auto: Outlandr Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2008 Posty: 49 Skąd: Śródmieście
|
Wysłany: 06-05-2008, 17:08
|
|
|
Z tego co pamiętam to w skład pakietu chodził tłumik końcowy z dwoma końcówkami i nakładki na progi z napisem turbo - podobne do "karbonowych" wstawek w środku. Nie ma żadnych wycięć z tylnym zderzaku, a położone są one mniej więcej jak oryginalny tłumik. Rozmawiałem kiedyś w Auto GT na ten temat, tłumik końcowy poza efektem wizualnym nic nie daje i zrobiony jest z kiepskiej jakości materiałów. Z prawie połowę mniejszą kasę można zlecić wykonanie całego tłumika z podwójnymi końcówkami profesjonalnej firmie, który da kilka koni, ale z uwagi na to, że turbina nie jest w Outlanderze duża, wiele się bez jej zmiany nie da wykrzesać. |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2008, 16:46
|
|
|
no właśnie chodzi też o wykonanie
Szukam wydechu takiego żeby chodził jak subaru impreza ale... to jest mitsubishi a subaru tak nie chodzi przez wydech a przez silnik BOXER |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 07-05-2008, 21:12
|
|
|
Subaru ma bulgoczący wydech nie przez układ typu boxer ale przez nierównej długości kanały kolektora wydechowego prowadzące do poszczególnych cylindrów a przez to nakładają się na siebie fale i powstaje specyficzny rezonans w wydechu.
Kiedyś widziałem jak goście do V6 celowo robili spawany wydech z tak dobranych odpowiedniej długości rur by właśnie mocno bulgotało. No i bulgotało. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2008, 08:24
|
|
|
A ja widzialem z subaru z wymienionym kolektorem wydechowym na taki o rownych dlugosciach i juz nie bulgotal tak Ale dzwiek wciaz byl inny, czytaj ladny |
|
|
|
 |
|