|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero] PROBLEM ZE SPRZĘGŁEM ??? PAJERO 2.8 , 96r |
Autor |
Wiadomość |
slawex [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 18:40 [Pajero] PROBLEM ZE SPRZĘGŁEM ??? PAJERO 2.8 , 96r
|
|
|
witam
mam problem ze sprzęgłem w Pajero z96r. 2.8td(long). Nie moge wrzucić żadnego biegu. Pedał sprzęgła jest normalny(czasami wpada , ale rzadko). Nastepnie biegi wchodzą normalnie, a po chwili znowu nie moge wbic żadnego biegu, wygląda tak jakby skończyła sie tarcza sprzęgła. Teraz nie wiem czy to wina tarczy sprzęgła???
Czy sprzęgło sie zapowietrzyło??? Czy to jeszcze coś innego???
Prosze o jakąs podpowiedź, opinie , lub diagnoze--- żebym nie rozebrał połowy autka przez przypadek.....
pzdr....slawex |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-06-2008, 20:38
|
|
|
trzeba sprawdzić czy nie jest zapowietrzone, albo czy nie wysiadł wysprzęglik.
Sprawdź jak jest na wyłączonym silniku.
Czy czujesz, ze biegi wchodzą i nie jedzie? Czy w ogóle nie wchodzą? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
slawex [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 22:14
|
|
|
witam i dzieki za szybka odpowiedź......
Na wyłączonym silniku wszystkie biegi wchodza normalnie.
Jutro spróbuje odpowietrzć sprzęgło(tymi odpowietrznikami pod spodem, koło skrzyni) tylko uzbroje sie w DOT3.
Tak wogóle to wróciłem bez sprzęgła do domu (około50km), ruszałem z 2-giego biegu na rozruszniku, potem wbijałem kolejne biegi jak auto schodziło z obrotów. Nie było innego wyjścia, troche może skatowałem skrzynie, ale myśle że, aż za bardz to jej nie zaszkodziło (!?!?)
Jak odpowietrze i sprawdze co z wysprzeglikiem to napisze "co dalej"....
pzdr...slawex
[ Dodano: 15-06-2008, 22:36 ]
witam
Odpowietrzyłem sprzęgło, pare razy (na włączonym i wyłączonym silniku), i nadal nie ma poprawy. Na zgaszonym motorze biegi wchodzą idealnie, a jak zapale autko i wcisne sprzęgło to nie moge wrzucić rzadnego biegu.
CZY PRZEJRZENIE I PRZECZYSZCZENIE WYSPRZĘGLIKA COŚ POMORZE???
Nie ma żadnych wycieków i płyn w zbiorniczku jest na stałym poziomie, wysprzęglik też chodzi normalnie....
pzdr...slawex
[ Dodano: 26-06-2008, 12:26 ]
Witam
Chciałem sie dowiedzieć czy jest duży problem z wyciągnięciem skrzyni biegów z PAJERO 1996 2.8 td(manual), bo nie pomogo odpowietrzenie, i prawdopodobnie oberwa la sie tarcz sprzęgłowa.
I czy podczas wyciągania skrzyni trzeba też ruszac silnik???
[ Dodano: 26-06-2008, 12:28 ]
............. i chciałem dodoać że nie ruszałem tego wcześniej, bo jeżdże ciężarowym autem po Francji i dopiero teraz mam wolne(ale nie na długo. |
|
|
|
 |
|
|