|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z przednimi zaciskami w pajero II |
Autor |
Wiadomość |
scood74 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2008, 07:48 problem z przednimi zaciskami w pajero II
|
|
|
wymienialem w moim miśku II 2,8 tdi klocki hamolcowe z przodu i tarcze przy okazji i okazalo sie że mam pozacierane i pokrzywione te śruby-prowadnice ko których przesówają sie szczęki pływajace razem z klockami w miare zurzywania sie klocków.
to sa po dwie sruby na strone, przy czym na kazdej z nich jest tylko jakies 2 cm gwintu a reszta ok 7cm jest bez gwintu i ta wlasnie czesc stanowi prowadnice dla zacisku
problem mam straszny z kupieniem tych prowadnic.
mozna bez problemu kupic cały komplet naprawczy z podobnymi srubami do tylnych zacisków za 44zł np z firmy delphi, gdzie wchodza w skład tego zestawu gumki uszczelniające, saszetka z smarem i oczywiscie śruby, ale do przednich zacisków nie ma czegoś takiego
mozna to dostać w serwisie za ok 100 zł za sztuke !!!!! czyli na cały przód bedzie kosztowac 400 zł gdzie za komplet tarcz i klocków w intercars zapłacilem razem 300 zł !!
czy ktos z was mial juz taki problem
zastanawialem sie zeby to dziadostwo poprostu dotoczyc z jakiejs śruby zcinakąc część gwintu, ale wiadomo ze będzie inny materiał samej śruby i jakies problemy z tego mogą wyniknąć ??
nie lubie przeplacać w serwisie i nie dam im zarobić choćbym miał wystrugac te prowadnice sam |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2008, 17:44
|
|
|
Hamulce to najważniejszy układ w samochodach.Tu chodzi o bezpieczeństwo twoje i innych.Sam tych prowadnic nie kupowałem, ale jeśli zajdzie taka potrzeba to bez wahania zapłacę w ASO |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2008, 20:05 Re: problem z przednimi zaciskami w pajero II
|
|
|
scood74 napisał/a: | nie lubie przeplacać w serwisie i nie dam im zarobić choćbym miał wystrugac te prowadnice sam |
Kilka pomysłów znajdziesz tutaj (www.rajdy4x4.pl ->forum dyskusyjne ->Mitsubishi ->śrubka).
Na tym forum pytaj Zbyszekm2. |
|
|
|
 |
scood74 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2008, 07:51
|
|
|
dorobili mi wczoraj ta śrubeczka na tokarce
za 4 piwa
wyglada jak oryginał z tą różnicą że jest teraz na imbus co mi nawet odpowiada
ale swoja droga polityka cenowa servisów mnie wkurwia |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2008, 13:41
|
|
|
scood74 napisał/a: | dorobili mi wczoraj ta śrubeczka na tokarce
wyglada jak oryginał |
Wygląda... a jak działa? Przecież to hamulce są |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 03-07-2008, 19:21 kiedyś...
|
|
|
miałem podobny problem z taką szpilką ale do tyłu (1 sztuka). byłem na wyjeździe i dobrze, że ktoś miał tokarkę, to dotoczył mi z jakiejś twardej stali (ważne!!) nie ze zwykłej śruby! to bylo awaryjnie. teraz co jakiś czas sprawdzam stan, a przy kolejnej wymianie klocków - zmienie tą szpilką. hamulce-to hamulce! ważniejsze niż silnik! jeśli w grę wchodzi życie. Pytanie do kolegi: z jakiego materiału ci dotoczyli te szpile?!?! jeśli ze zwykłej stali - jakiejś przeciętnej, to nawet nie siadaj za kółkiem! Misie się wyklepie i pomaluje, ale szkoda twojego zdrowia i nerwów, bo będziesz o tym cały czas myślał!! Pozdrawiam |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
|
|