|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dziwna usterka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
pabloo2000 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 10:49 dziwna usterka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Niedawno Zawadziłem o coś i urwało mi kable od drugiej sondy lambda. Sonda już wymieniona ale dalej coś jest nie tak. Mianowicie nie mam wolnych obrotów, skrzynia automatyczna zmienia biegi dopiero przy odcięciu niezależnie od położenia pedału gazu, a katalizator nagrzał się do czerwoności.
Dodam jeszcze że komputer widzi temperaturę silnika rzędu -40*C i pewnie dlatego daje za bogato.
Podejrzewam że jak dyndały kabelki od sondy to mogły się między sobą zewrzeć, ale nie wiem co sie spaliło?
Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam i dzięki za wszelkie podpowiedzi.
PS. Ma ktoś schematy elektryczne układów silnika? W razie czego proszę podesłać na maila pabloo2000@wp.pl
[ Dodano: 19-06-2008, 23:33 ]
Sterownik silnika naprawiony, Jedna ze ścieżek się spaliła. ale problem ze skrzynią jest nadal. co wy na to? bo ja szczerze mówiąc trochę zgłupiałem. Może czujnik położenia przepustnicy?? jutro podłubie ale może coś podpowiecie? pozdro all |
|
|
|
 |
|
|