|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Regulator prędkości dmuchawy |
Autor |
Wiadomość |
wojciechu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2008, 16:56 Regulator prędkości dmuchawy
|
|
|
Witam.
Mam prośbę. Niedawno kupiłem Gala z 97 r i okazało się że nie ma regulacji prędkości nawiewu (klimatronik). Po wyjęciu regulatora okazało sie że ktoś włożył tam rezystor oporowy z modelu poprzedniego, zamówiłem regulator półprzewodnikowy ale ponieważ ktoś montując poprzedni uciął wszystkie kable nie wiem jak ten właściwy podłączyć. A nie chciałbym go spalić w końcu 80 PLNów piechota niechodzi. Jakby ktoś zechciał odkręcić osłone pod schowkiem pasażera a potem dwie malutkie śrubeczki od regulatora i zrobić zdjęcie jego podłączenia byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ursus
Mitsumaniak Zbieram na Gala
Auto: Galant `99 2.0TD skasowany:(
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 680 Skąd: Skoczów
|
Wysłany: 30-06-2008, 17:25
|
|
|
Właśnie zamierzam rozebrać tą część wnętrza, jak mi jaśniej napiszesz gdzie jest ten regulator i jak wygląda, bo nie mam o tym pojęcia to zrobię Ci fotę. Zajrzałem pod schowek (nie za schowek tylko pod schowek), zdjąłem tam taką plasitkową osłonę no i znalazłem coś, co jest przykecone dwiema śrubkami. Wykręciłem i wyjąłem całe urządzenie, które z drugiej strony okazało się być radiatorem i nie idą tam od środa żadne przewody. Z zewnątrz natomiast jest wtyczka przyłączeniowa z trzema przewodami, czy to może o to Ci chodzi?? |
_________________ Gdybyśmy sami nie mieli wad, nie sprawiałoby nam takiej przyjemności stwierdzać je u innych.
 |
|
|
|
 |
wojciechu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2008, 18:09
|
|
|
Dokładnie o to. Mnie interesuje zdjęcie lub rysunek tej wtyczki z trzema przewodami. ewentualnie oznaczenia regulatora
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ursus
Mitsumaniak Zbieram na Gala
Auto: Galant `99 2.0TD skasowany:(
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 680 Skąd: Skoczów
|
Wysłany: 30-06-2008, 18:11
|
|
|
Zrobiłem te foty zanim dostałem odpowiedź od Ciebie, bo zakładałem, że to jednak może ten element o który Ci chodzi. Jeżeli będziesz potrzebował więcej zdjęć pisz co i jak konkretnie mam zrobić.
[ Dodano: 30-06-2008, 18:30 ]
\
 |
_________________ Gdybyśmy sami nie mieli wad, nie sprawiałoby nam takiej przyjemności stwierdzać je u innych.
 |
|
|
|
 |
wojciechu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-06-2008, 22:39
|
|
|
zdjęcia są ok wiem gdzie są prądowe a gdzie sterujący więc mi to wystarczy. Dziękuję bardzo za pomoc. Jutro jak podłączę napisze jak wyszło
Pozdrawiam
[ Dodano: 01-07-2008, 20:46 ]
Jeszcze raz dzięki za pomoc, działa jak należy. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|