Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulator prędkości dmuchawy
Autor Wiadomość
wojciechu
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 16:56   Regulator prędkości dmuchawy

Witam.

Mam prośbę. Niedawno kupiłem Gala z 97 r i okazało się że nie ma regulacji prędkości nawiewu (klimatronik). Po wyjęciu regulatora okazało sie że ktoś włożył tam rezystor oporowy z modelu poprzedniego, zamówiłem regulator półprzewodnikowy ale ponieważ ktoś montując poprzedni uciął wszystkie kable nie wiem jak ten właściwy podłączyć. A nie chciałbym go spalić w końcu 80 PLNów piechota niechodzi. Jakby ktoś zechciał odkręcić osłone pod schowkiem pasażera a potem dwie malutkie śrubeczki od regulatora i zrobić zdjęcie jego podłączenia byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

Ursus 
Mitsumaniak
Zbieram na Gala

Auto: Galant `99 2.0TD skasowany:(
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-06-2008, 17:25   

Właśnie zamierzam rozebrać tą część wnętrza, jak mi jaśniej napiszesz gdzie jest ten regulator i jak wygląda, bo nie mam o tym pojęcia to zrobię Ci fotę. Zajrzałem pod schowek (nie za schowek tylko pod schowek), zdjąłem tam taką plasitkową osłonę no i znalazłem coś, co jest przykecone dwiema śrubkami. Wykręciłem i wyjąłem całe urządzenie, które z drugiej strony okazało się być radiatorem i nie idą tam od środa żadne przewody. Z zewnątrz natomiast jest wtyczka przyłączeniowa z trzema przewodami, czy to może o to Ci chodzi??

wojciechu
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 18:09   

Dokładnie o to. Mnie interesuje zdjęcie lub rysunek tej wtyczki z trzema przewodami. ewentualnie oznaczenia regulatora

Pozdrawiam

Ursus 
Mitsumaniak
Zbieram na Gala

Auto: Galant `99 2.0TD skasowany:(
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-06-2008, 18:11   

Zrobiłem te foty zanim dostałem odpowiedź od Ciebie, bo zakładałem, że to jednak może ten element o który Ci chodzi. Jeżeli będziesz potrzebował więcej zdjęć pisz co i jak konkretnie mam zrobić.

[ Dodano: 30-06-2008, 18:30 ]
\

wojciechu
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 22:39   

zdjęcia są ok wiem gdzie są prądowe a gdzie sterujący więc mi to wystarczy. Dziękuję bardzo za pomoc. Jutro jak podłączę napisze jak wyszło

Pozdrawiam

[ Dodano: 01-07-2008, 20:46 ]
Jeszcze raz dzięki za pomoc, działa jak należy. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu