Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Autoalarm
Autor Wiadomość
Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2006, 13:11   Autoalarm

Mam pytanie.
Czy ktoś z Was podłączał autoalarm do oryginalnego centralnego zamka w takim autku jak mój?
Właśnie mam taki zamiar ale nie wiem gdzie mógłbym się podpiąć. Autoalarm ma wyzwalanie minusami na zamknięcie i otwarcie zamka. Podłączam właśnie bratu do Colta C51 taki alarm, tyle że z centralnym uniwersalnym i z tym nie mam najmniejszego probloemu ale do oryginału nie wiem gdzie. Podłączałem kiedyś do Passata z 91r. Tam był centralny pneumatyczny ale bez problemu znalazłem właśnie podawane minusy, które można było podpiąć oczywiście przez odpowiedni przekaźnik pod alarm.
W Miśku natomiast troszkę dziwnie to wygląda. Nie mogłem znaleźć żadnej kostki, jak to było właśnie w Pasku?

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-05-2006, 20:50   

Z tego co wiem to w każdym samochodzie gdzie indziej montują centralki cenatralnego - ale słyszałem że często są pod siedzeniem pasażera - ale życzę powodzenia w szukaniu.

Czas może na Space Stara dla żony?

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2006, 03:12   

w takim jak Twoj, czyli w CA0 sterownik centralnego to taka czerwona skrzynka pod deska w okolicach bezpieczników. Jezeli alarm tak jak piszesz steruje masą to nie ma zadnego problemu.
Ze juz troche pozno jest to zdjec nie zrobie, ale jutro moze podesle, ktore to kable nie pamietam, bo juz 1,5 roku minelo jak to robilem.

Ale jakbys potrzebowal jeszcze pomocy, to sie wal smialo, rogrzebie to i dokladnie opisze.

pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Wysłany: 21-07-2006, 22:50   

A gdzie znajde taka kostke od CZ w lancerze 98 ?

Nic czerwonego w okolicy bezpiecznikow nie widze.

Z centralki alarmowej wychodza dwa przewody opisane w instrukcji jako otwieranie i zamykanie CZ. Czy wystarczy je poprostu polaczyc z przewodami CZ?

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2006, 23:22   

Ja miałem dokładnie taką czerwoną skrzynkę, o której pisał nippo. Udało mi się znaleźć przewody sterujące zamykaniem i otwieraniem i podłączyłem pod nie autoalarm, dokładnie te dwa przewody, które od niego odchodzą.
pierafal, gdzie ten sterownik bedzie u ciebie to nie wiem jeżeli nie masz takiej własnie czerwonej skrzyneczki. Jednak twój Lancerek to już trochę inny model, więc może faktycznie będziesz miał gdzieś pod siedzeniem pasażera jak napisałKarwoś. Patrzyłem w modelu Wagon z 90roku i nie ma jak u mnie czerwonej skrzyneczki, więc sądzę, że w młodszych też pewnie gdzie indziej będzie zamontowany.
pierafal, spróbuj zamykając i otwierając słuchać gdzie coś "pstyka" pod deską w trakcie otwierania i zamykania zamka, ja tak właśnie się upewniłem że to jest właśnie to. Słychaću mnie wyraźne "pstykanie" jak w przekaźniku.
Powodzenia

pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Wysłany: 24-07-2006, 19:52   

Słysze pstykanbie przekaznika po lewj stronie- w okolicach skrzynki z bezpiecznikami

Ale pytanie czy powinienem sie wpiac kablami od alarmu pod przekaznik?? Bo wydaje mi sie ze powinna byc jakas kostka z wyprowadzonymi przewodami do sterowania CZ.

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2006, 00:00   

w colcie przynajmniej CA0 i lanrzecze CA sterowanie jest dwiema masami - owt. i zamk. wiec nie musisz nic wiecej, wpisnasz sie w przekaznik
tyle ze musisz wieziec w ktore kabelki.

Odpowiedz do tematu