Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Elaktryka i zawieszenie
Autor Wiadomość
sapa1000
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2008, 19:12   Elaktryka i zawieszenie

Cześć
Mam dwie sprawy a więc:
Pierwsza dotyczy jakiegoś sprawdzonego elektryka samochodowego który podłączy mi wentylator na chłodnicy i reflektora. Auto po wypadku, kostki od lampy połamane (podłączona na krótko przewody bezpośrednio do żarówki i coś jeszcze nie styka), wentylator cóż.....nie wiem tzn. nie widzę przewodu który pasuję we wtyczkę na wentylatorze, blacharz nie postarał się podczas naprawy. Więc szukam kogoś kto to poskłada tak żeby miało to ręce i nogi za rozsądną cene i nie zrobi mi większego bałaganu niż jest :) .
Druga sprawa dotyczy zawieszenia tzn. po wspomnianym wypadku wymieniłem wszystko co wskazał mechanik do tego żeby ustawić zbieżność+geometrię ustawił i mówi że wszysko OK ale...........podczas przejazdu po nierówności np. torowisko bardzo niespokojnie się zachowuje (żyje swoim życim :) ). Dodam że koła jeszcze raz wyważyłem, ciśnienie sprawdziłem (nie raz jeździłem jak miałem nierówne ciśnienie na osi i tak się nie zachowywał)
Więc jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o kontakt :)
pozdrawiam :D

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-07-2008, 18:06   

Kable od wentyla powinny wychodzić z wiązki pod akumulatorem.
:)

sapa1000
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2008, 20:02   

Tak myślałem, tylko że wychodzi tam jeden dłuższy (kostka zniszczona) ale i tak jest za krótki w dodatku są tam dwa następne bardzo krótkie zakończone kostkami............heh czarna magia jak dla mnie

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 11-07-2008, 22:10   

Jutro sprawdzę kolory,to Ci napiszę.

:wink:

konwen 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant 2.0 GLX 16V
Wysłany: 11-04-2010, 11:50   

Witam. Mam pytanko. czy ktoś ma sprawdzonego elektryka?? Potrzebuje kogoś kto przez strzeli kable i znajdzie usterkę. Dokładnie mówiąc o co mi chodzi: po przękręceniu kluczyka na na pierwsze miejsce nie mam zasilania w radiu jak i nie mam oświetlenia wnętrza, zagarka i brak centralnego zamka. Wszystkie bezpieczniki pod maską i w środku zostały sprawdzone i te które są od oświetlenia został wymieniony (był spalony) ale nadal nic nie działa a bezpiecznik jest cały. Prosił bym o informacje gdzie mógł bym podjechać z takim problemem??

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 11-04-2010, 16:43   

konwen napisał/a:
przękręceniu kluczyka na na pierwsze miejsce nie mam zasilania w radiu jak i nie mam oświetlenia wnętrza, zagarka i brak centralnego zamka

Za to wszystko odpowiada bezpiecznik pod maską,więc ja bym jeszcze raz sprawdził :)

konwen 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant 2.0 GLX 16V
Wysłany: 11-04-2010, 19:01   

Sprawdzałem dwukrotnie bezpieczniki nie są spalone. :(

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 12-04-2010, 16:49