Elaktryka i zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
sapa1000 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2008, 19:12 Elaktryka i zawieszenie
|
|
|
Cześć
Mam dwie sprawy a więc:
Pierwsza dotyczy jakiegoś sprawdzonego elektryka samochodowego który podłączy mi wentylator na chłodnicy i reflektora. Auto po wypadku, kostki od lampy połamane (podłączona na krótko przewody bezpośrednio do żarówki i coś jeszcze nie styka), wentylator cóż.....nie wiem tzn. nie widzę przewodu który pasuję we wtyczkę na wentylatorze, blacharz nie postarał się podczas naprawy. Więc szukam kogoś kto to poskłada tak żeby miało to ręce i nogi za rozsądną cene i nie zrobi mi większego bałaganu niż jest .
Druga sprawa dotyczy zawieszenia tzn. po wspomnianym wypadku wymieniłem wszystko co wskazał mechanik do tego żeby ustawić zbieżność+geometrię ustawił i mówi że wszysko OK ale...........podczas przejazdu po nierówności np. torowisko bardzo niespokojnie się zachowuje (żyje swoim życim ). Dodam że koła jeszcze raz wyważyłem, ciśnienie sprawdziłem (nie raz jeździłem jak miałem nierówne ciśnienie na osi i tak się nie zachowywał)
Więc jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o kontakt
pozdrawiam |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-07-2008, 18:06
|
|
|
Kable od wentyla powinny wychodzić z wiązki pod akumulatorem.
|
|
|
|
 |
sapa1000 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2008, 20:02
|
|
|
Tak myślałem, tylko że wychodzi tam jeden dłuższy (kostka zniszczona) ale i tak jest za krótki w dodatku są tam dwa następne bardzo krótkie zakończone kostkami............heh czarna magia jak dla mnie |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
|
Wysłany: 11-07-2008, 22:10
|
|
|
Jutro sprawdzę kolory,to Ci napiszę.
|
|
|
|
 |
konwen
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant 2.0 GLX 16V
|
Wysłany: 11-04-2010, 11:50
|
|
|
Witam. Mam pytanko. czy ktoś ma sprawdzonego elektryka?? Potrzebuje kogoś kto przez strzeli kable i znajdzie usterkę. Dokładnie mówiąc o co mi chodzi: po przękręceniu kluczyka na na pierwsze miejsce nie mam zasilania w radiu jak i nie mam oświetlenia wnętrza, zagarka i brak centralnego zamka. Wszystkie bezpieczniki pod maską i w środku zostały sprawdzone i te które są od oświetlenia został wymieniony (był spalony) ale nadal nic nie działa a bezpiecznik jest cały. Prosił bym o informacje gdzie mógł bym podjechać z takim problemem?? |
_________________ Mitsubishi Galant 2.0 GLX 16V kombi 1998 + LPG
 |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
|
Wysłany: 11-04-2010, 16:43
|
|
|
konwen napisał/a: | przękręceniu kluczyka na na pierwsze miejsce nie mam zasilania w radiu jak i nie mam oświetlenia wnętrza, zagarka i brak centralnego zamka |
Za to wszystko odpowiada bezpiecznik pod maską,więc ja bym jeszcze raz sprawdził |
|
 |
konwen
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant 2.0 GLX 16V
|
Wysłany: 11-04-2010, 19:01
|
|
|
Sprawdzałem dwukrotnie bezpieczniki nie są spalone. |