|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Okablowanie 2-din kombajna. |
Autor |
Wiadomość |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 18-07-2008, 22:28 Okablowanie 2-din kombajna.
|
|
|
Jako potencjalny lamer mam kilka zapytań co do instalacji mojego kombajna:
1. Obok oczywistych wyjść na głośniki, aku +12V, +12V ACC, masę... jest jeden przewód opisany jako "back" (kolor niebieski). Za nic na świecie mi nie przychodzi do głowy co może być jego odpowiednikiem w systemie Mitsubishi. Ma ktoś jakieś sugestie?? Co tam należy podłączyć??
2. W opisie sprzętu jest napisane, że pracuje on na systemie wince 4.2. Czy jest to pochodna (to samo, albo kompatybilne) co WindowsCE który dość często można znaleźć w PDA? Rozważam bowiem dogranie różnego softu który mam pod WindęCE.
[ Dodano: 18-07-2008, 22:08 ]
Pytanie nr 1 już rozwiązane.
To było zasilanie +12V z lamp cofania. Kombajn ma obsługę kamery cofania i ten kabel steruje automatycznym przełączaniem modu urządzenia w podgląd kamery. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 24-07-2008, 17:00
|
|
|
Jak włączysz ten kombajn to powinna być opcja "Pomoc" lub "Informacje o systemie". Jeśli ten kombajn ma navi, obsługę kamery cofania i inne gadżety to najprawdopodobniej jest tam zainstalowana Winda. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 25-07-2008, 19:54
|
|
|
Już doszedłem, że wince 4.2 to inna nazwa WindowsCE 4.2 (Windows CE 2003). Czyli platforma pod PPC...
Co do anteny to już rozwiązałem problem. Zasilanie anteny (w moim VR4 nie ma zewnętrznej anteny, tylko jakiś obwód w karoserii ze wzmacniaczem antenowym) wziąłem z zapalniczki. Niebieski "back" to zasilanie na kamerę cofania.
Zostaje tylko małe pytanie co do nawigacji. Teoretycznie platforma jest pod nawigację, jednak nie ma wgranego softu GPSa. Pokazuje, że ma taką możliwość. Czy tzw. zewnętrzne odbiorniki GPS z bluetoothem, które są dedykowane pod pracę z komórkami itp. przez bluetooth będą się zgrywać z tym "kombajnem" (ma autowykrywanie bluetootha). No i co z mapami wtedy (brak slotu na karty, a tylko na micro-usb).
Tak pytam, bo zaatakowałbym to TomTom Navigatorem 6, albo SmartST pod Navmana.
[ Dodano: 25-07-2008, 18:58 ]
londolut napisał/a: | Jak włączysz ten kombajn to powinna być opcja "Pomoc" lub "Informacje o systemie". Jeśli ten kombajn ma navi, obsługę kamery cofania i inne gadżety to najprawdopodobniej jest tam zainstalowana Winda. |
No właśnie nie startuje z poziomu systemu, tylko z poziomu zainstalowanego interface'u. A tam masz od razu wybór: TV, DVD, AV, AUX/USB, Bluetooth, Radio, Setup (to do ustawień auddio i wideo, itp.), i przekreślone GPS (brak softu i anteny). Tak jak np. nawigacje Navmana, które są pod Windą, ale trzeba zdjąć z nich locka, by startowały z poziomu Windy...
[ Dodano: 30-07-2008, 19:03 ]
Dziś za grosze nabyłem na tzw. pchlim targu zewnętrzny odbiornik GPS Navmana. Jest pod PPC i ma kartę z mapami. Zobaczymy jak się zgra z tym cholerstwem co mam przez bluetootha
W weekend zabawa... |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
|
|