|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB4 1.6] Brak świateł pozycyjnych z prawej strony |
Autor |
Wiadomość |
xiller [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 21:07 [CB4 1.6] Brak świateł pozycyjnych z prawej strony
|
|
|
Witam
Ostatnio w Miśku pojawił się taki problem. Zauważyłem, że nie świeci mi prawe światło pozycyjne z przodu. Wymieniłem żarówkę ale nic to nie dało. Później zidentyfikowałem brak światła prawego z tyłu. Pierwsza myśl- bezpiecznik. Wymieniłem ale odrazu strzela. Pewnie jakieś zwarcie. No i tutaj pytanie.
Gdzie najpewniej szukać przyczyny? Nie chciałbym się z taką drobnostką do elektryka udawać, a sam niebardzo wiem gdzie najlepiej szukać. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
xiller [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 21:49
|
|
|
Hmm , radio i głośniki podłączałem u elektryka (za pomocą przejściówki) i to jakieś 2 miesiące temu. Możliwe, że dopiero teraz doszło do zwarcia? |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
xiller [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 22:06
|
|
|
Jutro tak zrobię. Dzięki za wskazówkę. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 22:51
|
|
|
Jeśli chodzi o podłączenie radia, problem może leżeć w przewodzie masowym, wychodzącym z radioodbiornika. W przypadku Pioneera Asi, ów kabelek należało podłączyć do masy pojazdu, a nie kabla masowego w kostce. Po takim połączaniu, problem palących się bezpieczników zniknął.
Dodatkowo możesz sprawdzić bezpiecznik kostkowy 30 A pod maską. |
|
|
|
 |
xiller [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2008, 15:44
|
|
|
Radio sprawdzone. Po wyjęciu dalej palił bezpiecznik.
Ale zacząłem dalej tak sprawdzać i problem tkwi w przedniej żarówce. Po jej wyjęciu tylna świeci i bezpiecznik się nie przepala. Widocznie musiałem coś nagrzebać na samym początku przy wymianie przedniej żarówki. Na pierwszy rzut oka wszystko jednak wydaje się ok. Orientujecie się co mogłem tam pokombinować? |
|
|
|
 |
|
|