Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Niepewność co do roboty serwisu
Autor Wiadomość
bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2008, 20:59   Niepewność co do roboty serwisu

Czy w Pajero 2800TD Wagon 1999r jest możliwe:

1.uzupełniany płyn w przechyłomierzu(powiedzieli że trzeba kupić nowy za...1500zł)?
2.silniczek, który po włączeniu klimatyzacji podciaga wolne obroty?
3.czy żarówek do podświetlenia z takich przycisków jak blokady tylnego dyfra, wysuwania anteny, twardości zawieszenia nie da sie dokupić?

Tak poza tym: w czasie jazdy po dziurawych drogach skrzypi coś przy mocowaniu lewego fotela w trzecim rzędzie(fotel złożony), oraz z przodu przy prawych drzwiach pzsażera w okolicy schowka również coś trzeszczy...

i jeszcze jedno

gdy miedzy wymianami auto spala ok.650ml oleju syntetycznego to czy po zmianie na "pół-syntetyka" przestanie palić olej?

Bardzo proszę o pomoc

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2008, 23:30   

bartek2800 napisał/a:
2. silniczek, który po włączeniu klimatyzacji podciaga wolne obroty?

Ale co silniczek?
bartek2800 napisał/a:
czy żarówek do podświetlenia z takich przycisków jak blokady tylnego dyfra, wysuwania anteny, twardości zawieszenia nie da sie dokupić?

Może nie w serwisie? Widziałeś te żaróweczki? Może da się dokupić w zwykłym sklepie motoryzacyjnym? Tak jak inne do podświetlania.
bartek2800 napisał/a:

Tak poza tym: w czasie jazdy po dziurawych drogach skrzypi coś przy mocowaniu lewego fotela w trzecim rzędzie(fotel złożony),
Rozebrać mocowanie. Sprawdzić gdzie są ślady ocierania. Poskręcać, przesmarować. Serwis się nie bawi w takie rzeczy.
Świerszcze spod deski trzeba na własną rękę.
bartek2800 napisał/a:
gdy miedzy wymianami auto spala ok.650ml oleju syntetycznego to czy po zmianie na "pół-syntetyka" przestanie palić olej

Ja bym nie zmieniał. Takie spalanie syntetyka to jakby go nie było. Moim zdaniem oczywiście.

Ad1. - Nie mam pojęcia.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 14-07-2008, 23:33   Re: Niepewność co do roboty serwisu

bartek2800 napisał/a:
Czy w Pajero 2800TD Wagon 1999r jest możliwe:

1.uzupełniany płyn w przechyłomierzu(powiedzieli że trzeba kupić nowy za...1500zł)?
2.silniczek, który po włączeniu klimatyzacji podciaga wolne obroty?
3.czy żarówek do podświetlenia z takich przycisków jak blokady tylnego dyfra, wysuwania anteny, twardości zawieszenia nie da sie dokupić?

Tak poza tym: w czasie jazdy po dziurawych drogach skrzypi coś przy mocowaniu lewego fotela w trzecim rzędzie(fotel złożony), oraz z przodu przy prawych drzwiach pzsażera w okolicy schowka również coś trzeszczy...

i jeszcze jedno

gdy miedzy wymianami auto spala ok.650ml oleju syntetycznego to czy po zmianie na "pół-syntetyka" przestanie palić olej?

Bardzo proszę o pomoc

Cześć Bartek.ad 1) czy bez płynu nie dasz rady jeździć???? Ja rzadko spoglądam i to wtedy gdy jadę z żółtodziobem aby podnieść dramaturgię :lol: przejazdu raczej biorę na wyczucie a też "zgubiłem" płyn. ad 3) jakie tam są żarówki?? czy podobne do żaróweczek diodowych lub ledowych (nie jestem elektrykiem) a też będę szukał bo poszła w podświetleniu popielniczki takie coś małego.Jak namierzę dam znać na PW. Odnośnie trzeszczenia w drzwiach to na tej wysokości jest montowanie podnoszenia szyb ->> czy masz elektryczne czy korbkę?? Odnośnie oleju była o tym mowa na forum chyba pod tytułem "Jaki olej do czego" czy cośik podobnego.Trzeszczenie pod fotelem to prawdopodobnie słyszysz zawieszenie tylnej osi.Pozdrówka :)

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 15-07-2008, 17:12   

Hubeeert

silniczek który podciąga wolne obroty po włoszeniu klimatyzacji(gdy się włączy to obroty spadają (kiedyś tego nie było-obroty wzrastały))

z żarówkami pomyśle-rozmawiałem z elektrykiem mówił że zrobi....

Fotel spróbuję rozkęcić

Co do oleju mój Michu ma 165 000tys. przebiegu(kiedyś mówiomo że po100 000 przebiegu tylko pół syntetyk lub mineralny) wiec moze powinienem wykonać zmianę na pół syntetyka?olej wypala wciągu 15tys.km

jawaldek

dam radę ale chyba można dolać...

żarówki takie same jak w popielniczce tylko mniejsze

szyby-elektrycznie sterowane

co do fotela to zrobiłem test

kazałem mojej dziewczynie jechac po lesie(dość szybko), ja byłem w bagażniku.Dociskając fotel do okna hałas ustępował, ale gdy bardziej naciągnę linkę mocującą jeszcze bardziej piszczy

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-07-2008, 21:46   

bartek2800 napisał/a:
Co do oleju mój Michu ma 165 000tys. przebiegu(kiedyś mówiomo że po100 000 przebiegu tylko pół syntetyk lub mineralny) wiec moze powinienem wykonać zmianę na pół syntetyka?olej wypala wciągu 15tys.km

Powiedziałbym, że nic nie pali. Mój ma ponad 300000km i wciąż na syntetyku.

W dieslu to chyba pompa wtryskowa reguluje wolne obroty. Może tam coś trzeba poregulować.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2008, 17:53   

Jestem bardo pocieszony twoim przebiegiem na syntetyku

pantonik1 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Wysłany: 18-07-2008, 14:52   Re: Niepewność co do roboty serwisu

jawaldek napisał/a:
...będę szukał bo poszła w podświetleniu popielniczki takie coś małego.

W popielniczce wymienisz sam bez najmniejszego problemu - oczywiście pod warunkiem, że nie masz dłoni zbliżonych do Szreka :P :mrgreen: :-) żartuję:-) przy popielniczce dasz rade, sam już ze dwa razy wymieniałem :)

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 18-07-2008, 23:10   Re: Niepewność co do roboty serwisu

pantonik1 napisał/a:
jawaldek napisał/a:
...będę szukał bo poszła w podświetleniu popielniczki takie coś małego.

W popielniczce wymienisz sam bez najmniejszego problemu - oczywiście pod warunkiem, że nie masz dłoni zbliżonych do Szreka :P :mrgreen: :-) żartuję:-) przy popielniczce dasz rade, sam już ze dwa razy wymieniałem :)

:wink: Szrek pożyczał ode mnie rękawiczki i były dla Niego za małe :lol: :lol: Linki do części podałem Ci na PW. Pozdrówka :)

Odpowiedz do tematu