|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ZMIANA MIŚKA....z jakiś czas.... |
Autor |
Wiadomość |
metal
Mitsumaniak ONLY UNDERGROUND....
Auto: MITSUBISCHI COLT C50 4G15
|
Wysłany: 22-07-2008, 13:07 ZMIANA MIŚKA....z jakiś czas....
|
|
|
Witam wszystkich.Powolutku(myślę,że na początku przyszłego roku)będę się nosił ze zmianą mojego miśka na inny wóz,ze względu,że mam rodzinę i już nie jestem nastolatkiem w grę wchodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE samochód sportowy...
KRYTERIA WYBORU:
-MITSUBISHI
-2 do 3 drzwi
-pojemność około 2.0
-sportowy i w miarę klasyczny charakter
-stan jak mojego Colta czyli taki żeby niewielkim ewentualnie nakładem można było z niego zrobić perfekcyjnego miska
-pełna dostępność części
-najlepiej w jedynym słusznym kolorze CZARNYM.
-nie 3000 gt!
czyli,że pewnie zostaje ECLIPSE 1 gen.
I teraz moje pytanie,czy można kupić miska spełniające takie kryteria w dobrym stanie i czy warto,czy nie lepiej jest kupić samochód innej marki np.toyotę celicę,hondę prelude,czy nissana 200sx...oczywiście w grę wchodzą tylko sprzęty japońskie.Czy kupno eclipse może łaczyć sie z kłopotami w zdobyciu części albo mała trwałościa z tytułu wysilenia jednostki...itp.I czy to dobry wybór...?
I jeszcze jedno może trochę prozaiczne pytanie,ale czy eclipse wychodzi o wiele drożej na tle colta(części i eksploatacja)bo wiem ,że np.honda civic w porównaniu do prelude jest o wiele wiele tańszym wozem w utrzymaniu....
POZDRAWIAM SERDECZNIE |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2008, 14:12
|
|
|
metal napisał/a: | ze względu,że mam rodzinę |
metal napisał/a: | grę wchodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE samochód sportowy |
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
|
Wysłany: 22-07-2008, 14:48
|
|
|
metal napisał/a: | czyli,że pewnie zostaje ECLIPSE 1 gen.
I teraz moje pytanie,czy można kupić miska spełniające takie kryteria w dobrym stanie i czy warto,czy nie lepiej jest kupić samochód innej marki np.toyotę celicę,hondę prelude,czy nissana 200sx...oczywiście w grę wchodzą tylko sprzęty japońskie.Czy kupno eclipse może łaczyć sie z kłopotami w zdobyciu części albo mała trwałościa z tytułu wysilenia jednostki...itp.I czy to dobry wybór...?
I jeszcze jedno może trochę prozaiczne pytanie,ale czy eclipse wychodzi o wiele drożej na tle colta(części i eksploatacja)bo wiem ,że np.honda civic w porównaniu do prelude jest o wiele wiele tańszym wozem w utrzymaniu.... |
Generalnie wszystko zależy od tego jaka kasą dysponujesz. Jakiegoś rodzynka oczywiście można kupić ,nie ma rzeczy niemożliwych ,ale wszystko jest naprawdę kwestią czasu ,wytrwałosci i pieniędzy. Jeżeli chodzi o koszta utrzymania 1G to powiedziałbym oględnie ,że są srednie. Na tle Colta napewno wyjdzie drożej ,bo chociażby sam kompletny rozrzad z wymianą to koszt ok 1000zł na ori częsciach. Generalnie jezeli miałbyś jakieś pytania czy ew. chciałbyś sobie obejrzec 1G i pogadać na ten temat to wal do mnie śmiało - spotkamy sie gdzieś i postaram sie jak najbardziej rozjaśnić sytuacje Mój wóz co prawda nie jest w jakimś tam świetnym stanie ,ale zawsze będziesz wiedział co jest pięć
Pozdro. |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2008, 17:07
|
|
|
metal napisał/a: | nissana 200sx |
Chyba najdrozsze auto do utrzymania z calej grupy (chyba ze kupisz wersje bez turbo) ale tez dajacy najwieksza frajde z jazdy (rwd). Wymaga juz jakis umiejetnosci i nie wybacza tak latwo bledow jak fwd. Jaka kwota dysponujesz? |
|
|
|
 |
metal
|
Wysłany: 22-07-2008, 19:38
|
|
|
Jeśli chodzi o pieniądze to suma między 10000-12000pln jest sumą realną dla mnie na zakup samego wozu.... |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
metal
|
Wysłany: 24-07-2008, 13:54
|
|
|
Zdecydowanie Misiek podoba mi się najbardziej i z tych ogłoszeń właśnie tego bym wybrał....
POZDRAWIAM I DZIĘKI BARDZO! |
|
|
|
 |
|
|