|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik się grzeje |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 12-08-2008, 20:24 Silnik się grzeje
|
|
|
Witam wszystkich Mam pytanie (gdzieś było już na ten temat lecz nie mogę odnaleźć ) Czy wiecie jak przepłukać układ chłodzenia? Mogę zrobić to sam,czy też w warsztacie? Sama woda czy chemia? Pozdrówka |
|
|
|
 |
rynio_di [Usunięty]
|
Wysłany: 12-08-2008, 20:38
|
|
|
Możesz i nie możesz . technicznie jest to do zrobienia .Kupujesz sobie wodorotlenek sodu (soda kaustyczna kret do rur) i robisz 5-7%roztwór wodny zalewasz układ podgrzewasz silnik i wypuszczasz.Wszystko było by ok gdyby nie było połączeń gumowych i części aluminiowych.Jednak taki słaby roztwór nie szkodzi ani gumie ani alu. Ja proponował bym zalać takim roztworem samą chłodnicę a ta na pewno w twoim aucie jest cała mosiężna.A dlaczego nie, bo ten roztwór to żrący ług i gdzie to wylejesz.( musisz dobrze się rozejżeć) |
|
|
|
 |
|
|