Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
16-05-2014, 10:33
[1.9 DiD] Warto? Nie zawiodę się? :)
Autor Wiadomość
michur
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 21:21   [1.9 DiD] Warto? Nie zawiodę się? :)

Witam,
Chciałbym się przywitać na początku jako, że jest to chyba mój pierwszy post tutaj. Chciałbym również podziękować za wszelkie informacje jakie do tej pory uzyskałem od szanownych Forumowiczów - śledzę forum jakiś czas - przydały się przy moim byłym samochodzie - Cari 1.6 '96

Wracając do tematu - szukam jakiegoś wozidła ekonomicznego (LPG odpada), z klimą, z lat >= 2003/4r. w miarę cichego w środku w cenie około 24tys. zł. Najlepiej z Krakowa (okolic)

Napotkałem m.in. to ogłoszenie: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6765512

Czy ktoś z obecnych może coś napisać na temat tego samochodu? Zarówno tego z ogłoszenia (może ktoś już go oglądał?) jak i samego modelu. (jak to jest faktycznie z jego ekonomicznością, jak sprawuje się zawieszenie, na co ewentualnie zwrócić uwagę przy oględzinach?)
Tym konkretnym egzemplarzem miałem okazję już się przejechać - prowadził się całkiem przyjemnie (zmiana biegów tu, a w cari 1.6 to ziemia a niebo ;-) popiskuje trochę tu i tam, najbardziej półka w bagażniku, poza tym dodatkowe info: sprzedaje go drugi właściciel, przebieg nieudokumentowany, brak książki serwisowej.

Tutaj jest prawdopodobnie ten sam egzemplarz (więcej fotek):
http://otomoto.pl/mitsubi...m-C6271680.html

Z góry dzięki za wszelkie porady!

slik 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1,9 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2008, 21:39   

ja jestem od jakiegoś miesiąca posiadaczem właśnie podobnej cari tz 1,9 DID 2001 r, 102 KM i jezeli chodzi o jazde wyposazenie nie mam nic do zarzucenia, super autko, tylko u mnie jest problem z paleniem, na 90 % wina wtryskiwaczy i na to trzeba zwrocic uwage przy zakupie ale ciezko bardzo to wychwycic, zobacz czy nie dymi z tylu, i czy pali zawsze za pierwszym razem bo wtryskiwacze to dosc droga naprawa :( co do dziwnych dziwięków z bagaznia to mam to samo i nie jest to polka tylko chyba klapa bagaznika
spalanie w takim cyku mieszanym to około 6l / 100km

ogolnie autko super i polecam

co do tych ogłoszeń to niby te same autka oceniając zdjęcia ceny znacznie różne i opisy też, nawet silniki inne 102 i 115 koni dość dziwne ale komisy często lubią przesadzać a drugie ogłoszenie właśnie z komisu

artury2000 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9 DID Comfort 2003r
Wysłany: 13-11-2008, 21:40   

Witam
Mam w posiadaniu od dwóch miesięcy takie samo autko, ten sam model ale brzydszy kolor :( z 50 tyś km po Polskich Drogach. Jestem zadowolony prowadzi się świetnie. Jedynie trochę za głośny silnik pólka stuka i u mnie (widocznie tak już musi być w tym modelu... )
Szkoda, ze nie masz pełnej dokumentacji bo to jest istotne w tak młodym samochodzie a i być może podejrzane!
Pozdrawiam

michur
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 21:59   

Dzięki za odzew :]

Z dokumentacji jest ponoć tylko faktura zakupu (Moto-Gabra).
Co do ogłoszeń to na 99% ten sam samochód - te same felgi i przednie opony o niższym profilu + plamka (dziurka) w siedzisku fotela kierowcy ;-)

artury2000 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9 DID Comfort 2003r
Wysłany: 13-11-2008, 22:05   

Zwróć uwagę na tylną klapę bagażnika. Może tylko nie domknięta !!! Podobnie wygląda na obu ogłoszeniach może to tylko przypadek.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi