|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chłodzenie silnika 4G93 |
Autor |
Wiadomość |
mirc23
Mitsumaniak

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2008, 18:53 Chłodzenie silnika 4G93
|
|
|
No to mam mały problem z układem chłodzącym silnik, a dokładniej mówiąc z niedogrzewaniem się układu i dziwnym zachowaniem.
Samochód w czasie jazdy nagrzewa się max do 2 kreski zamiast do 3, jeszcze dziwniejsze jest to, że temperatura potrafi przy hamowaniu spaść do 1 kreski. Na postoju po dłuższym czasie dopiero osiąga właściwą temperaturę i właściwie załącza się wentylator.
Nie wiem co może się dziać czy termostat czy pompa czy jeszcze inne sprawy, dodam tylko że termostat wymieniony jak i pompa jakieś 10-15 tyś temu.
Jakiekolwiek pomysły sugestie mile widziane. |
|
|
|
 |
SiwoL
Nowy Forumowicz

Auto: Saab 9-3 2.2 TiD
|
Wysłany: 18-11-2008, 23:14
|
|
|
A może wina leży po stronie wskaźnika ?? U mnie tak było ze pewnego czasu strasznie świrował bez powodu ale w końcu samo się naprawiło |
|
|
|
 |
mirc23
Mitsumaniak

Auto: brak
|
Wysłany: 21-11-2008, 18:26
|
|
|
Niestety wskaźnik jest ok, chyba zacznę od wymiany termostatu a jak nie pomoże to coś dalej. |
|
|
|
 |
|
|