|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 16-05-2014, 10:31 |
Carisma 1,8 GDI Puławy prośba o opinię |
Autor |
Wiadomość |
yayaya64
Nowy Forumowicz
Auto: Poszukuję
|
Wysłany: 18-11-2008, 23:35 Carisma 1,8 GDI Puławy prośba o opinię
|
|
|
Jako nowy użytkownik chciałem wszystkich serdecznie powitać i jednocześnie poprosić o opinię na temat poniższego ogłoszenia:
http://otomoto.pl/mitsubi...i-C6833239.html
Jako że do Puław mam kawałek, a na temacie samochodów a tym bardziej ich mechaniki znam się raczej średnio chciałem zapytać o zdanie nt. w/w ogłoszenia i czy warto w ogóle się ruszać w celu bliższych oględzin (ew na co powinienem zwrócić szczególną uwagę).
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MotyF
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lip 2008 Posty: 147 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 18-11-2008, 23:48
|
|
|
Na to co w każdym aucie. Czy nie był bity (na zdjęciach przeważnie co ważniejsze sprytnie się ukrywa), książka serwisowa etc. Masz ogłoszenie z autem z Polski więc nie powinno być problemu ze sprawdzeniem przebiegów na serwisie.
jedna rzecz mnie tylko w tym aucie zastanawia.
Cena za "nowy" model zarejestrowany porównywalna za "stary" model na obcych tablicach i fakt, że widze to ogłoszenie n-ty raz. Zły okres na sprzedaż auta albo auto miało już złe okresy.
PS. ładny kolor |
_________________ symbianforum.pl....bo symbian to pasja, a teraz cari to też pasja ... |
|
|
|
 |
slik
Mitsumaniak

Auto: carisma 1,9 DID
Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: Lublin/Łęczna/Starościn
|
Wysłany: 19-11-2008, 08:48
|
|
|
za bardzo się nie znam ale mogę stwierdzić jedynie że to auto jest na otomoto conajmniej już 6 tygodni tylko cena wczesniej była nieco większa |
|
|
|
 |
kelo2 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2008, 11:43
|
|
|
radze dac sobie spokoj, sprzedaja od okolo roku, cena podejrzanie niska, zobacz gdzie przemiescily mu sie znaczki gdi na przednich blotnikach, napewno zdjecia celowo sa niskiej jakosci |
|
|
|
 |
szyszus1
Mitsumaniak
Auto: Cari GDI 98'
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 78 Skąd: Hrubieszów
|
Wysłany: 19-11-2008, 14:39
|
|
|
Z tymi znaczkami gdi na przednich błotnikach to dziwna sprawa jest. Już bardzo wiele carism widziałem ze znaczkami w tym miejscu i sam tak mam. Nie wiem właśnie od czego jest to zależne, wątpię, żeby to miało jakiś związek z bitką... Zbyt dużo samochodów tak ma i w tym samym miejscu. przecież przy naprawie wzięli by to pod uwagę jak coś. Kolor ma ładny, a że tani to nie musi o niczym świadczyć (ale może) nawet, gdyby był w przeszłości bity to myślę, że warto się zainteresować i wynegocjować z tego względu jeszcze więcej. Chodzi o to, aby mechanicznie było wszystko ok i, żeby nie było jakichś rażących urazów. Radziłbym wziąć kogoś kto ma jakieś pojęcie o samochodach i pojechać zobaczyć... Do Puław nie masz wcale tak daleko (ja na drugi koniec Polski jeździłem po samochód). Jak będzie dobry to bierz, nie spodoba Ci się to nie bierz, ale będziesz wiedział czy warto. Zachęcam do poczytania forum na co zwracać szczególną uwagę, mnóstwo tego jest. |
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 19-11-2008, 14:59
|
|
|
Nie ma opcji aby wspomniane znaczki były w oryginale w tym miejscu.
Co nie zmienia faktu że można jechać i oglądać. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
yayaya64
Nowy Forumowicz
Auto: Poszukuję
|
Wysłany: 27-11-2008, 00:16
|
|
|
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Akurat śnieg dowalił więc i tak nie bardzo było sens jechać i oglądać:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fabjan
Forumowicz
Auto: GDI 1,8 Avance 2000 r (125 KM)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Wrz 2008 Posty: 85 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 27-11-2008, 13:50
|
|
|
yayaya64 napisał/a: | Cena za "nowy" model zarejestrowany porównywalna za "stary" model na obcych tablicach i fakt, że widze to ogłoszenie n-ty raz. Zły okres na sprzedaż auta albo auto miało już złe okresy. |
MotyF, uwierz, że teraz na rynku jest kosmicznie beznadziejny czas, jeśli chodzi o sprzedaż auta! Ja moją Cari kupiłem w sierpniu na niemieckich tablicach za 12800 PLN a jest z rocznika 2000 (pierwsza rejestracja 05.2001!). Od tamtego momentu wystawiłem więc Hondę Civic z rocznika 93 w HTB (hondowskie alu 14 cali, wymieniany w kwietniu caluśki tłumik) i sprzedałem ją dopiero TYDZIEŃ TEMU! I to za marne 3,5 tysiąca! Okres na sprzedaż auta mamy zdecydowanie tragiczny!
Ja bym się nie zastanawiał, tylko poprosił kogoś, kto już miał do czynienia z tego typu autem, żeby ze mną pojechał i ocenił stan techniczny auta i je po prostu zgarnął, bo okres na zakup auta mamy wręcz promocyjny |

Carisma Avance 1,8 GDI z 2000 roku (125 KM) |
|
|
|
 |
|
|