kluczyki typu scyzoryk SAM |
Autor |
Wiadomość |
daroslo
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1,8 16V GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2008, 16:06 kluczyki typu scyzoryk SAM
|
|
|
Wielu użytkowników skarżyło się na rozwalające się zawieszki itp w kluczykach, ja miałem to samo. Chcę podzielić się z wami jak wykombinowałem sobie kluczyki typu scyzoryk:
-przy okazji zakupu centralki do sterowania centralnym zamkiem w zestawie były dwa piloty typu scyzoryk
-rozwalony kluczyk ogołociłem z gumy tak że został tylko plastik z którego wystawał czip immo
-bez problemu wyjąłem czip immo o wkleiłem go do nowego pilota typu scyzoryk w miejsce do tego celu przeznaczone, jak się rozpołowi pilota to widać to miejsce
-stary oryginalny grot oczyściłem z plastiku i doszlifowałem końcówkę tak aby pasowała w gniazdo mocowania grota w scyzoryku
- grot wkleiłem na dwuskładnikowy klej
i tak oto mam dwa kluczyki i piloty w jednym typu scyzoryk za free - działa wszystko, wygoda i funkcjonalność
groty typowe dla mitsubischi można kupić na allegro za 10 zł ale odradzam nie trzymają wymiarów więc nie można ich dociąć w punkcie dorabiania kluczy - przerabiałem temat |
|
|
|
 |
Bartek_Carisma
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
|
|
|
|
 |
yam1530
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0TDi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 386 Skąd: Brzeg/Wrocław
|
Wysłany: 23-11-2008, 16:32
|
|
|
Ja kiedyś tez miałem kluczyk scyzoryk bardzo praktyczna rzecz.
Co do grotów to w punkcie dorabiania kluczy kupisz surówkę do mitsu i gość Ci dorobi.
Problem jest z immo ale tez można sobie poradzić choćby tak jak kolega wyżej
Pozdrawiam |
_________________ Galant EA6A 4D68
Moja była Carisma '96 1.6 |
|
|
|
 |
daroslo
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1,8 16V GLX
|
Wysłany: 23-11-2008, 19:37
|
|
|
yam1530 napisał/a: | Co do grotów to w punkcie dorabiania kluczy kupisz surówkę do mitsu i gość Ci dorobi. |
bardzo ciężko kupić surówki grotów do Cari typu scyzoryk (z tradycyjnymi kluczykami nie ma żadnego problemu), szukałem w Lublinie w kilku większych punktach i nie mieli ze względu na małą popularność, stąd pomysł na użycie starego grota. |
|
|
|
 |
yam1530
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0TDi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 386 Skąd: Brzeg/Wrocław
|
Wysłany: 23-11-2008, 21:23
|
|
|
Nie mowie o samym grocie.
Mi koleś dorobił tak jakby kluczyk tylko potem na frezareczce obrobił zeby pasowało. |
_________________ Galant EA6A 4D68
Moja była Carisma '96 1.6 |
|
|
|
 |
NaMigi [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2008, 00:59
|
|
|