|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Po raz kolejny falujące obroty |
Autor |
Wiadomość |
tom1312
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 194 Skąd: Komorów/Rzeszów
|
Wysłany: 22-11-2008, 17:53 [Cari 1.8] Po raz kolejny falujące obroty
|
|
|
Witam!
Mam taki problem jak w temacie tyle że u mnie falowanie występuje na zimnym silniku. Obroty wariują tak że samochód czasem nawet zgaśnie. Gdy silnik się nagrzeje utrzymują się na stałym poziomie, jedynie gdy z wysokich obrotów spuszczam na luz to czasami przyfalują ale silnik nie gaśnie. Przepustnica i krokowy wyczyszczony. Proszę o rady.
P.S.
Przy czyszczeniu krokowego nieznacznie mógł mi sie obrócić na tej śrubce (ok.0,5 -1 obrotu).Czy może mieć to jakiś wpływ na falowanie obrotów??
I jeszcze jedno pytanie przez te wężyki doprowadzające płyn do przepustnicy uciekło mi z 200 ml płynu. Czy trzeba odpowietrzać tamten układ jakoś?
[ Dodano: 01-12-2008, 21:34 ]
Panowie ponawiam swoje pytanie. Objawy mam takie same jak pisałem dodam jeszcze objawy nasilają sie na gazie ale na benzynie także występują. Czy może to być czujnik temperatury? |
_________________ "Mitsu" i wszystko jasne
01388/KMM
 |
|
|
|
 |
|
|