Mistubishi kupuje FSO ? |
Autor |
Wiadomość |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:27 Mistubishi kupuje FSO ?
|
|
|
Koleś mi niedawno powiedział, że słyszał w radio o przejęciu FSO przez nasze kochane Mitsubishi
Słyszeliście coś o tym ? |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:28
|
|
|
A nie 1.04? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:30
|
|
|
to bylby przyslowiowy "gwozdz do trumny"
slyszalem ze rover, ale mitsubishi |
|
|
|
 |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:34
|
|
|
No właśnie, też słyszałem o rover-ze. Ale kumpel zarzeka się na wszystko, że słyszał dobrze i był trzeźwy
Już widzę nowy model Poloneza ze znaczkiem Mitsu |
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 29-05-2006, 09:51
|
|
|
a jagdzieś czytałem, że na żerań chcą się wprowadzić Chińczycy...
dobrze przeczytałem
Quote:
FSO staje powoli na nogi. Żerańskiej fabryce w złapaniu drugiego oddechu mają pomóc Chińczycy. Już za rok z linii montażowych mają zjechać dwie marki: chevrolet oraz chiński chery.
Plany FSO są ambitne - podbój rynków w naszej części Europy - pisze "Rzeczpospolita". Umowa z nowym inwestorem w fabryki ma być podpisana w ciągu miesiąca. Nie wiadomo, ile modeli będzie tam produkowanych. Na pewno chevrolety, choć mówi się także o małych autach z Chin.
Według dziennika, już sama produkcja chevroletów w Polsce powinna spowodować spadek cen tych aut przynajmniej o 10 procent, ponieważ tyle wynosi unijne cło na auta importowane spoza Wspólnoty. Gdyby rozpoczęła się w Polsce produkcja aut chińskich, presja na ceny będzie jeszcze większa. Będą dostępne nie tylko tańsze modele, ale i inni producenci będą musieli skalkulować ceny.
O tym, że podpisanie umowy jest już bliskie, mówił "Rz" Mark Kempe, rzecznik General Motors Europe. Półtora miesiąca temu określił czas niezbędny na przygotowanie wszystkich dokumentów na sześć tygodni. Wtedy wydawało się pewne, że na Żeraniu będzie produkowany samochód koreańskiej spółki General Motors - GM Daewoo Auto Technologies. Jednak właściciel FSO, ukraiński AwtoZAZ zapowiada, że widziałby tam chętnie także Chińczyków.
W tej chwili w Chinach jest ukraińska delegacja, bo prezes i główny udziałowiec AvtoZAZ Tariel Wasadze chciałby jak najszybciej sprowadzić Chińczyków na Żerań. Gdyby te plany zrealizowano, Polska stałaby się jednym z największych europejskich ośrodków produkcji tanich aut. Do fiatów doszłyby chevrolety i chińskie auto Chery QQ - pisze "Rz". Zaznacza, że w fabryce Fiata w Tychach produkowanych jest ponad 300 tys. aut rocznie
klik
powstawać miałby takie jajaka niespodzianki  |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
zyraff85 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 10:51
|
|
|
paskuda ^^ matiz 8 |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 13:15 Re: Mistubishi kupuje FSO ?
|
|
|
young napisał/a: | Koleś mi niedawno powiedział, że słyszał w radio o przejęciu FSO przez nasze kochane Mitsubishi
Kupiłbyś Mitsulanosa
Za poważna firma, sądzę by woleli w razie czego od podstaw fabrykę wybudować w szczerym polu zamiast ze związkami się bić... Szczególnie, że W-wa nie ma praktycznie jakiegokolwiek rozsądnego połączenia drogowego z czymkolwiek. I jeszcze trochę mieć nie będzie...
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
|
Wysłany: 29-05-2006, 21:58
|
|
|
FSO Galant 1.6 16V, FSO COlt 125p, |
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 29-05-2006, 22:06
|
|
|
jeden już fuzję próbował zrobić klik |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
|
|
|
|
 |
piotruś
Forumowicz ,DZIECI KWIATY.''
Auto: ford S-Max.
|
Wysłany: 29-05-2006, 22:51 Re: Mistubishi kupuje FSO ?
|
|
|
young napisał/a: | Koleś mi niedawno powiedział, że słyszał w radio o przejęciu FSO przez nasze kochane Mitsubishi
kilka lat wstecz około 7 lat pojechałem w łodzi na Wedmanową (łodzianie wiedzą) autoryzowany serwis mitsu moim eclipsem bo po wlaczeniu klimy podnosiły mi sie obroty na 3000/min. ku mojemu zdziwieniu mechanicy którzy zajmowali się moim eclipsem wstrzymywali się z jakimi kolwiek regulacjami do czasu przyjscia kierownika bo tymi autami tylko on sie żekomo zajmował ,i o zgrozo -szanowny ( kurewnik) znał się faktycznie jak -wilk na gwiazdach . po kilku moich pytaniach dotyczących szczegułów wyprosił mnie , myślę że wszyscy domyslają się dlaczego po jego regulacji tego samego dnia pojechałem do innego serwisu gdzie zrobiono mi to od nowa poprawnie bez żadnego ściemniania .Tak więc musieli by zacząć szkolenie kilka lat wcześniej żeby co nie co łyknąć wiedzy choć w dzisiejszych czasach chyba jest już lepiej z naszymi mechanikami z serwisów. ................. ALLE przypomniało mi sie że elektryk który grzebał w moim ECUostatnio to też pracował w serwisie forda ,,GONERA'' i poza swoimi alpejskimi kombinacjami nic nie zreperował -wrecz przeciwnie toni halik jak to opisał Bartek więc wrucę do poprzedniej opcji. Paproki i tyle . |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 23:09
|
|
|
to zielone wygląda jak skrzyżowanie matiza z wytrzeszczem oczy |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24332 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-05-2006, 10:32
|
|
|
shovel napisał/a: | to zielone wygląda jak skrzyżowanie matiza z wytrzeszczem oczy |
to jest poltiz - polo+matiz (edit: albo matolo - matiz + polo) |
|
|
|
 |
|