Tabela wszystkich MSS |
Autor |
Wiadomość |
jarek
Forumowicz bus driver

Auto: MSS 1,9 DI-D S 115KM 2003
Kraj/Country: UK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2008 Posty: 83 Skąd: Berwick-upon-Tweed
|
Wysłany: 23-11-2008, 22:25 Tabela wszystkich MSS
|
|
|
Dość ciekawa strona (niestety po angielsku ),można dowiedzieć się dużo o histori produkcji naszych MSS
http://www.parkers.co.uk/...odel=549&page=7 |
_________________ każdy jeżdzi tym czym lubi, lub na co go stać !!!
 |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 661 Skąd: Pajęczno-okolice
|
Wysłany: 25-11-2008, 21:36
|
|
|
No prawie...
Prawie robi różnicę. Z tej tabeli (o ile kumam angielski) to powinienem mieć czarne lusterka a mam w kolorze.
A poza tym najbiedniejsza wersja miała boczne poduszki a nie miała poduszek dla kierowcy i pasażera??? (chyba czegoś nie zrozumiałem)
No i widziałem kiedyś białego SS z czarnymi zderzakami (coś na wzór Seicento van) były takie?
Pozdrawiam UK i przepraszam za mój angielski |
|
|
|
 |
jarek
Forumowicz bus driver

Auto: MSS 1,9 DI-D S 115KM 2003
Kraj/Country: UK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2008 Posty: 83 Skąd: Berwick-upon-Tweed
|
Wysłany: 25-11-2008, 21:56
|
|
|
Ta tabela jest z cenami aut ,więc wydaje mi się że są to MSS robione na anglie.Może na każdy kraj były inne modele.To mogło by tłumaczyć dlaczego w anglii nie ma problemu z korozją.Znam kilku właścicieli MSS ze starszymi modelami,znam właściciela ASO i nigdy nie było żadnych problemów z korozją,a w polsce jest to jeden z głownych minusów tego auta .Ciekawą rzeczą jest to że można dowiedzieć się co w danym roku było wprowadzane ,ale najgorsze jest to że już niestety ten model jest historią i nic nie wskazuje na to że coś ma się zmienić.MSS I CO DALEJ... |
_________________ każdy jeżdzi tym czym lubi, lub na co go stać !!!
 |
|
|
|
 |
misiek-misiek

|
Wysłany: 26-11-2008, 08:18
|
|
|
W sumie ja myślę tak:
akurat ten model jak i carisma to były wynalazki robione dla europy i z europejskimi producentami (renault, volvo) i szczerze mówiąc nijak się to ma do galanta którym jeździłem 2 lata temu. Miał około 500 tysięcy przebiegu i to był czołg nie auto Samochód z 91 roku i korozji zero, nic się nie psuło, nie kwiczało, po zaspach szedł jak oszalały, a space star jest już "delikatniejszy" mimo że młodszy o 9 lat Ale swoją drogą to naprawdę wygodny samochód tylko powinien być produkowany w Japonii i byłoby OK. A że w tej chwili nie ma odpowiednika? Słyszałem, że właśnie w roku 2004-2005 firma była na krawędzi bankructwa, ale ostatnio się odbiła od dna, więc może coś wymyślą
I oby tak się stało |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 26-11-2008, 10:33
|
|
|
Akurat znam masę ludzi, którzy kupiliby ss, gdyby był jego następca. Wbrew ogólnej tendencji Mitsu zanotowuje nieustanny wzrost sprzedaży, co może wróżyć tylko dobrze |
|
 |
misiek-misiek

|
Wysłany: 26-11-2008, 13:58
|
|
|
Tak jest
A niech no by który powiedział że mitsu jest do bani to uuuu.
Poważania by u mnie nie miał |
|
|
|
 |
|