|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie świecą się kontrolki |
Autor |
Wiadomość |
piotrekstraz
Nowy Forumowicz
Auto: space star
|
Wysłany: 04-12-2008, 09:54 Nie świecą się kontrolki
|
|
|
Witam! Od 2 tygodni jestem posiadaczem space stara 1.8 gdi wersji glx. Chodzi o to, że po przekręceniu kluczyka nie świecą mi się dwie kontrolki: od ciśnienia oleju oraz od srs. Żarówki sprawdzałem są dobre. I druga rzecz, czy w moim aucie powinna świecić się też kontrolka tzw. eco gdi bo gdzieś wyczytałem że tak, a u mnie nigdy się nie zaświeciła mi, że jeżdżę naprawdę spokojnie. Proszę o poradę.
[ Dodano: 21-12-2008, 16:55 ]
Kontrolki już się świecą. Po wymontowaniu licznika okazało się że wpięte są tam dwie taśmy z miedzianymi przewodnikami i obydwie miały małe zagięcia z boku i nie przewodziły prądu stąd tez kontrolki nie świeciły. Niestety teraz kontrolka srs świeci się cały czas, prawdopodobnie błąd. Czy można go skasować nie odwiedzając ASO? |
|
|
|
 |
|
|