Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] Dziwne spalanie
Autor Wiadomość
MarFi
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2009, 09:27   [MSS DID] Dziwne spalanie

Witam!
Ile wam teraz palą diselki?
W moim MSS DID 102 KM z 2001 wersja Comfort dzieją się dziwne rzeczy. Przed zimą średnie spalanie około 7 litrów ciągle po mieście, krótkie odcinki, na baku robiłem około 650 km. Teraz w zimie po prostu masakra, nie resetowałem komputera więc nie widzę ile mi średnie pokaże, ale na baku robię... 500 km. Czy to możliwe żeby była aż taka różnica?? Fakt faktem ciągle go gaszę i zapalam jeżdżę odcinki po 5 km ale mimo wszystko wydaję mi się do podejrzane, nawet biorąc pod uwagę, że jest zima. Macie podobnie w swoich autkach?
Pozdrawiam!

kolysm 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2009, 11:16   

To wychodzi około 10L, dla mnie to dużo. Ja mam jazdę mieszaną i wychodzi mi około 6,5L

mitch
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2009, 12:33   

To wszystko zależy. Ja średnie mam 6,15 l/100, ale w zależności od stylu i warunków jazdy mogę mieć (chwilowo) od 4,5 do nawet 20 l/100 (hehe). Ale nie ma bata, przy normalnej jeździe (a nie zero-jedynkowej) po przejechaniu góra 3 km w mieście stabilizuje mi się na ok 6,5 - 7,3, a w jeździe mieszanej - 20% miasto, 80 trasa - generalnie dynamiczna jazda, trzymam się 130-140 km/h - oscyluje między 6,2 a 6,5 l/100. Jednak stałe spalanie 10 l/100 przy warunkach opisanych przez MarFi jest możliwe, aczkolwiek ja bym dla pewności odżałował 5 pln na paliwo, zresetował spalanie i przejechał się z 10 km w miarę rozsądnie (i nie w korkach) dla sprawdzenia, czy zejdzie do tych 7 l/100. Jeśli nie - dopiero wtedy zaczął bym się martwić dalej.

Rafał L 
Nowy Forumowicz
RAV75

Auto: MSS 1.9 DID
Wysłany: 11-02-2009, 14:10   

http://www.autocentrum.pl...shi/space_star/

MarFi
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2009, 14:34   

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, trochę mnie pocieszyliście....
Ogólnie czasami jeżdżę na wieś do rodziny jakieś 80 km prawie 80% autostradą więc zrobię reset kompa na starcie i sprawdzę co mi pokaże, jadąc tak 120-130 km/h. Jeśli mi pokaże za dużo to się zacznę martwić ;) W wakacje jadąc nad morze potrafiłem na jednym baku zrobić prawie 1000 km więc teraz mnie to troszkę dziwi....

oloolosz 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star 1,9 DiD
Wysłany: 17-02-2009, 01:01   

mój pali w trasie ok 5 litrów,jak sie spieszę ok 130-160 km/h to ok 6,5
w miście 6litrow
a jak mieszkałem w skandynawii,robiłem trasy po 3,4 km to palił tak ze co 600 km musiałem tankowac,wiec zalezy wszystko od warunków,jak sie depcze pedał itd

Rajmund_J 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.9 DI-D Comfort
Wysłany: 18-03-2009, 19:20   

Mój w mieście pali zimą 6,5 - 7,5 l Jest to uzależnione oczywiście od tego, ile stoisz w korkach, a także od zróżnicowania terenu. Ja jeżdżąc po Jeleniej Górze mam sporo podjazdów... No i czasami odpalam go przed jazdą by się trochę nagrzał, więc spalanie też wzrasta, ale 10 l to paliła moja Omega 2.5 w automacie :shock:

Odpowiedz do tematu