[2.4 MIVEC] lub inne Miśki z USA - czujniki cofania |
Autor |
Wiadomość |
Mabel
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 USA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-02-2009, 21:15 [2.4 MIVEC] lub inne Miśki z USA - czujniki cofania
|
|
|
Witam!
Ponieważ JuEsEj jest naprawdę olbrzymim krajem, z szerokimi drogami i dużymi miejscami parkingowymi, to Mitsubishi najwyraźniej doszło do wniosku iż nie są potrzebne czujniki parkowania No, może z wyjątkiem wersji XLS... Ja wersji XLS jednak niestety nie mam i postanowiłem ułatwić sobie życie na naszych ciasnych parkingach poprzez zamontowanie czujników cofania.
Kupiłem już zestaw 4-rech czujek Valeo, mam jednak kłopot gdyż niewiem gdzie je zamontować. Chciałbym aby były ułożone tak jak w fabryce - dwa na dolnej listwie, a dwa pod obrysówkami - tochę wyżej.
I tu prośba do posiadaczy tego cudu techniki w swoich Outkach - czy moglibyście pomierzyć rozmieszczenie tych czujek w stosunku do centrum samochodu? Np sznurek na osi wycieraczki i jak daleko na prawo i lewo są czujniki, jaka jest między nimi odległość i na jakiej są zamontowane wysokości w odniesieniu do dolnej krawędzi zderzaka...
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
Jak założę, to postaram się napisać mini-poradnik dla poszkodowanych oszczędnością
Pozdro,
Mabel |
|
|
|
 |
KkAaZz
Forumowicz otlander II 3,0
Auto: mitsubishi outlander II 3.0,6V
|
Wysłany: 12-02-2009, 21:30
|
|
|
hej, a ile cie to kosztowało |
_________________ Pozdrawiam KkAaZz |
|
|
|
 |
jacaga
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 3.0 LS
|
Wysłany: 13-02-2009, 01:50
|
|
|
Jak mój przyjechał zza wielkiej wody to myślałem o tym samym, telefon do ASO- już nie pamiętam którego zaśpiewali 600(czujnik z buzzerem) + robocizna.Dalej cofam "na lusterka" |
|
|
|
 |
Mabel
Forumowicz

|
Wysłany: 13-02-2009, 06:29
|
|
|
No narazie - zestaw czujników z okablowaniem, centralką, buzzerem i elementami montażowymi - 195zł z wysyłką. Założę samemu, więc na tym się sprawa kończy.
Pzdr,
Mabel |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 13-02-2009, 16:32
|
|
|
polecam uwadze bezprzewodowe - kable tylko z centralki do czujników i pod żarówkę cofania, a centralka z wyświetlaczem łączy się bezprzewodowo + bateria słoneczna na wyświetlaczu. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Mabel
Forumowicz

|
Wysłany: 15-02-2009, 21:55
|
|
|
Rezon - PLZ - pomierz mi te odległości, w 2.0 DiD napewno czujniki masz A wyświetlacza nie chcę - jakoś burzy mi kompozycję deski Sam beeper jest wystarczający, jeśli tylko go słuchasz...
Pozdro,
Mabel |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 16-02-2009, 08:09
|
|
|
Mabel napisał/a: | w 2.0 DiD napewno czujniki masz | Nie wszystkie 2.0 DiD mają ten wynalazek
Pierwsze INTENSE + nie miały Rockforda, czujnika deszczu i czujników cofania właśnie |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
|