Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:46 |
Chce kupic Mistubishi moze Carisme - przekoajacie mie ... |
Autor |
Wiadomość |
htomek
Nowy Forumowicz
Auto: Zamierzam kupic Carisme !
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-02-2009, 11:20 Chce kupic Mistubishi moze Carisme - przekoajacie mie ...
|
|
|
...jak w tytule, chcialbym wydac max 7000 zl i nie wiem czy Carisma czy Colt. Za Carisma przemawia fakt ze ma wiecej drzwi a za Coltem ze jest bardziej sportowy, rodziny jeszcze nie mam wiec Colt ale zdarza sie jechac w 5 osob wiec Carisma? i raz jedno raz drugie ... jak wybrac? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 25-02-2009, 11:42
|
|
|
za coltem przemawia to ze kupisz za tyle w miare zadbane auto z tego samego rocznika co carisme,
na carisme 7000zl to stanowczo za malo, oczywiscie zeby kupic dobry stan, a nie skarbonke |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
htomek
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 25-02-2009, 11:49
|
|
|
za 7000 Carisma bedzie zdjeta z drzewa lub wylowiona z rzeki... jak chcesz wiecej drzwi to lancer za 7000 juz cos znajdziesz dobrego |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
htomek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-02-2009, 11:57
|
|
|
a ten link powyzej nadaje sie to do jezdzenia? |
|
|
|
 |
tom1312
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 194 Skąd: Komorów/Rzeszów
|
Wysłany: 25-02-2009, 12:11
|
|
|
Autko ładnie wygląda. Kierownica mało wytarta więc przebieg może być rzeczywisty.Fotel kierowcy trochę powypalany.Tylko że nigdzie nie pisze że bezwypadkowy Chociaż blachy niby ładnie spasowane. Chyba że dobrze zrobiony Szkoda że nie ma zdjęcia silnika można by wtedy więcej coś powiedzieć Ogólnie ładny kolor autka taki sam jak kolor mojej Cari
Może koledzy coś jeszcze podpowiedzą |
_________________ "Mitsu" i wszystko jasne
01388/KMM
 |
|
|
|
 |
htomek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-02-2009, 12:47
|
|
|
hmmm no tak nie pale i nie lubie jak ktos pali ale w ostatecznosci...mysle ze do oklo 7500 powinienem sie zmiescic...tylko spalanie oze byc duuuuze czy ktos z forumowiczow ma takie autko jak oo pali? |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 25-02-2009, 12:57
|
|
|
Nie chce Ci mieszac w glowie, ale na takiej taniosci mozesz stracic duzo. Cari chcesz kupic za 7500 to bedzie trzeba wlozyc w nia pewnie z 3 tysie. Ale jak masz na miejscu to bierz jakiegos znawce doswiadczonego w kupowaniu aut i ogladaj. A najlepiej wez aparat, porob zdjecia silnika i calego auta w szczegolach i wrzuc na forum. Wtedy sie conieco dowiesz napewno |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
tom1312
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 194 Skąd: Komorów/Rzeszów
|
Wysłany: 25-02-2009, 13:02
|
|
|
Ja mam taki silniczek benzyna +gaz. Silnik jest elastyczny i moc jest wg mnie wystarczająca do napędzenia tego autka.Spalanie na gazie to ok 10l/100km gazu przy jeździe mieszanej w moim przypadku (a lubię docisnąć czasami )oczywiście teraz w zimie. W lecie spada do 8,5-9l na setkę. W trasie spala ok 7,5- 8l a po mieście ok 11-12l oczywiście gazu. Na benzynie mało jeżdżę ale z tego co koledzy pisali to na trasie można zejść ze spalaniem nawet do 6,5l/100km Średnio spali pewnie litrę mniej benzyny niż gazu na 100km.Dodam że ma instalację II generacji. |
_________________ "Mitsu" i wszystko jasne
01388/KMM
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 25-02-2009, 13:04
|
|
|
ta granatowa - jak zwykle pasowanie maski przod sprawdzic, czy poduszki sa - bedzie pozioma kreska na airbagu pasazera, jakies 2cm od gornej jego krawedzi
do tego nie podoba mi sie listwa na tylnych prawych drzwiach - tak jakby byla prostowana po dzwonie - zwroc uwage
no a co do reszty to za malo zdjec, nie widac co pod maska itp. |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
htomek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-02-2009, 13:29
|
|
|
postaram sie za kilka dni podrzucic pare fotek...wybralem carisme boo traktuje to jako rozped przed jakims evo <lol> |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 26-02-2009, 12:38
|
|
|
co do tej granatowej, to skojarzyla mi sie jedna rzecz - jak bedziesz ogladal to sprawdz przy silniku i z w bagazniku, pod kolem lub wykladzina czy nie ma jakis sladow wskazujacych na montaz instalacji gazowej |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
htomek
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 26-02-2009, 21:35
|
|
|
lewy blotnik za blisko drzwi,
kierownica ponad 200 tys km i to grubo,
plastiki bagaznika polmane pewnie po dzwonie,
zderzak tam co odpryski sa spawany juz byl wczesniej,
atrapa zle zlozona ze zderzakiem - ma kolnierz zachodzacy za zderzak a jest pewnie tym kolnierzem na zderzaku,
poduszki w miare wygladaja dobrze i niestrzelone |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
htomek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-02-2009, 21:43
|
|
|
...no i mam odpowiedz, raczej sie nie nadaje. W sumeito jak do niej wsiadlem to byl to moj pierwszy raz w Carismie - wiele osob mowi moze Ford Mondeo moze LAguna itp. Ja natomiast chce by to auto mialo dusze bym sie przywiazal do niego weic wybralem Carisme.... musze szukac chce kupic na wiosne tj w kweitniu maju najpozniej juz miec |
|
|
|
 |
|