Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z 4g37.
Autor Wiadomość
piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Auto: ford S-Max.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-06-2006, 15:32   problem z 4g37.

Witam .no i problem - od jakiegoś czasu wydaje mi sie że szybko znika PB..( jeżdżę na LPG) ale na zimny uruchamiam na PB. Wydaje się jakby mulił po przejściu na gaz lepiej chodzi ,ale że podjeżdżam 1-2 km więc przełączyłem tylko na PB ,wczoraj mulił ale szedł , dziś po ruszeniu ,zdechł kilka razy wiec przełączyłem na LPG po wyjściu z pracy nie chciał odpalić na PB (nie wchodził na obroty gasł)odpaliłem na gazie i OK.jechał .Podejrzewam że to wtryski leją , filtr paliwa niedawno wymieniony może ktoś mi poradzi co sprawdzić i jak w garażowych warunkach ? jak wyjąć te wtryskiwacze .słyszałem że dobrze jest włożyć w naftę na noc .myślę o dodaniu jakiegoś środka do paliwa do czyszczenia wtrysków .czekam na podpowiedzi.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 29-06-2006, 16:05   

piotruś napisał/a:
myślę o dodaniu jakiegoś środka do paliwa do czyszczenia wtrysków

Od tego zacznij... Nieźle działa Xemamic do czyszczenia układów wtryskowych (nie mylić z dodatkiem do benzyny)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Auto: ford S-Max.
Wysłany: 01-07-2006, 15:59   

Wczoraj zalałem połowe opakowania (całość jest na 60 litrów ) czekam na efekty myślę że się poprawi .W opisie napisane że co 10tyś.km.należy dodać opakowanie 250ml. w przypadku jeżdżenia na LPG. .spodziewane efekty -zmiejszeni zużycia paliwa ,(dotychczas efekt - lania wtrysków) przeczyszczenie wtryskiwaczy. :D

[ Dodano: 13-08-2006, 12:57 ]
Mineło ponad miesiąc przejechałem około 1000km. - Mój problem dalej się ciągnie na zimnym silniku na jałowym krokowy skutecznie podnosi obroty ale....kiedy wrzucę bieg i ruszam nie pomaga nawet dodawanie gazu obroty spadają ,silnik się dusi jakby obiawy duszenia się silnika choć nie zawsze.Zdarza się że uda mi się wyjechać z parkingu na minimalnych obrotach i pużniej się rozkreca ale...często po 20metrach dusi się i gaśnie wtedy zostaje tylko LPG i idzie jak burza. Mój silnik to 4g37 czekam na porady. pozdrawiam wszystkich mitsumaniaków.

[ Dodano: 19-09-2006, 11:52 ]
Może koś ma do sprzedania wtrryski sprawne bądż doradzi czy możn wmontować jakieś inne zamienniki . :|

Odpowiedz do tematu