|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jeśli odpala jak mu się chce - 6g72 w gazie |
Autor |
Wiadomość |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 03-07-2006, 10:02 jeśli odpala jak mu się chce - 6g72 w gazie
|
|
|
zdarzył mi sie właśnie taki przypadek. najpierw podczas jazdy zauważyłem leki spadek mocy, a właściwie częste upadki i wzloty na zmianę. potem kilka razy przytrafiło się długie chełtanie zanim silnik odpalił - najpierw z ledwą biedą na benzynie a potem jeszcze gorzej na gazie. jakieś rozkołysane niskie obroty, niezdecydowana praca któregoś z cylindrów. najpierw wyeliminowałem modne ostatnio przypadki wadliwych świec, sondy lambda i zaworu egr - tu było ok. ponieważ iskra była jak najbardziej w porząchu zabrałem się za sprawy paliwowo-powietrzne: filtry (powietrza, paliwa i gazowy) - ok, żadnych dziur w przewodach (lewe powietrze) - ok, przepływomierz - czysty, przepustnica - umyta, wtryskiwacze - ok. pozostał gaz.
nie wiem i do końca pewnie niewiele osób wie jaki wpływ ma instalacja gazowa, na to co się dzieje z układem paliwowym zasilania w benzynę. fakty są jednak niezaprzeczalne - wpływ jest duży. bo po przeczyszczeniu zaworów dostarczających gaz i zmianie przełącznika (gaz-benzyna-automat) problemy się skończyły. zalecono mi jeszcze regenerację membrany parownika i w niedługim czasie wymianę krajowych oszustów elektronicznych od sondy lambda i emulacji wtrysku. amen |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 04-07-2006, 08:49
|
|
|
Kordian bo to świętokradztwo wkładać 2G gazu do 6G72, tylko sekwencja. Kalafa jeździ ponad rok i wszystko idealnie pomijając naprawę silniczka krokowego (przez Japaneze za grosze). |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
|
|