Evo X ze stanów a gwarancja |
Autor |
Wiadomość |
banzajek
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 159 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-03-2009, 07:33 Evo X ze stanów a gwarancja
|
|
|
Witam
Mam pytanko, mam możliwość kupienia za naprawdę rozsądne pieniądze nowe Evo X , tyle tylko że z rynku USA. Czy ktoś orientuje się jak jest z gwarancją na ten samochód?? Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-03-2009, 08:32
|
|
|
banzajek napisał/a: | Czy ktoś orientuje się jak jest z gwarancją na ten samochód?? |
Gwarancja obowiązuje tylko na terenie USA. |
|
 |
pfx
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków/Podkarpacie
|
Wysłany: 02-03-2009, 10:22
|
|
|
Te samochody w ogóle nie są przeznaczone do jazdy po Europie w zamysle producenta. Gwarancja obowiązuje na terenie USA.
Może istnieje jednak jakaś opcja "dokupienia" gwarancji na terenie Polski, ale póki co o takiej nie słyszałem. |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 02-03-2009, 10:27
|
|
|
pfx napisał/a: | Może istnieje jednak jakaś opcja "dokupienia" gwarancji na terenie Polski, ale póki co o takiej nie słyszałem. | Na pewno nie istnieje taka możliwość, choćby ze względu na asymetryczne lampy w Polsce. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
sith [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2009, 18:12
|
|
|
londolut napisał/a: | Na pewno nie istnieje taka możliwość, choćby ze względu na asymetryczne lampy w Polsce. |
Nie wiem czy istnieje możliwość wykupienia gwarancji na EU, czy nie, ale słyszałem o tym, że lampy w tym samochodzie są WYMIENIALNE!!!! a nie przyspawane do nadwozia.
Tak więc, podawanie tego argumentu jako przeszkody, nie jest zbyt fortunne. Przeszkodą pewnie jest to, że nie ma takiej opcji (usługi) dostępnej.
Dla ścisłości, koszt wymiany przedniej lampy (jednej) na EU wynosi ok.1800PLN plus dochodzi mała lampa z przeciwmgielnym (lewa na klapie bagażnika) pewnie za parę stówek. Więc wszystko wyniesie ze 4tys. zeta |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
|
Wysłany: 02-03-2009, 20:02
|
|
|
Dobrze prawisz sith |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 03-03-2009, 03:11
|
|
|
to co zaoszczędzisz pójdzie na serwis ;P tylko rozłożysz to sobie na troche więcej czasu no chyba że ktoś przed wjazdem do kontenera po upala go trochę i będzie palił więcej oleju jak benzyny to wtedy dokładasz do interesu
zresztą jesteś w wawy to podjedź do 4turbo i zapytaj jakie ceny serwisu autka u nich i bedzie wiadomo po co przepłacać w serwisie |
|
|
|
 |
deus_vvv
Nowy Forumowicz
Auto: EVO X
|
Wysłany: 04-03-2009, 15:38
|
|
|
Jezeli chodzi o gwarancje w EU jest to mozliwe ja rowniez ma wersje US i w wawie jest taka firma www.autoprotect.com.pl mozna tam wykupic gwarancje na samochodu z USA jest tylko jeden warunek samochod musi byc nowy nieuzywany i ty musisz byc jego pierwszym wlascicielem gwarancja ta obowiazuje do wysokosci wartosci FV zakupionej w USA
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 04-03-2009, 15:43
|
|
|
sith, chodziło mi bardziej o to, że samochód dostajesz w wersji US nieważne, że przełożysz lampy z EU. Przekładka lamp to raczej kolizja dla przeglądu rejestracyjnego. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 159 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-03-2009, 19:35
|
|
|
To ja mam jeszcze tylko pytanie o wskazania komputera na konsoli srodkowej, czy jest jakis magiczny sposob zeby to przeprogramowac i wskazywalo po ludzku km zamiast mil oraz st.C zamiast F ?? |
|
|
|
 |
sith [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2009, 00:17
|
|
|
banzajek napisał/a: | To ja mam jeszcze tylko pytanie o wskazania komputera na konsoli srodkowej, czy jest jakis magiczny sposob zeby to przeprogramowac i wskazywalo po ludzku km zamiast mil oraz st.C zamiast F ?? |
Nie wiem o jakie auto teraz pytasz. Jeśli chodzi o moje Evo X to tylko przebiegów nie da się przeprogramować na km. Troche niezrozumiałe bo spalanie możesz przeprogramować na litr/km. Temperaturę też się da na celsjusze. Pokazuje za ile kilometrów czeka Cię tankowanie. A samych przebiegów nie da sie przeprogramować. No chyba że w serwisie Wszystko jest w instrukcji obsługi opisane |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków/Podkarpacie
|
Wysłany: 08-03-2009, 11:15
|
|
|
Niestety mil na km nie przeprogramujesz. Jesli mowa o wersji bez wyświetlacza LCD.
Ponoć w wersji z LCD z US nawet zegara nie da się ustawić, można tylko dopasować czas do jednej z 6-ciu stref czasowych Stanów Zjednoczonych. |
_________________ ...biała strona mocy....
 |
|
|
|
 |
|