|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] [ZAWIESZENIE] Przegub wewnętrzny |
Autor |
Wiadomość |
dex-27
Nowy Forumowicz
Auto: space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-03-2009, 21:39 [MSS 1.6] [ZAWIESZENIE] Przegub wewnętrzny
|
|
|
Witam mam poważny problem.w trakcie wymiany przegubu wew. przez mechanika wysypały się (igiełki) krzyżaka na półosi i wpadły do skrzyni .mechanior twierdzi że te igiełki nie będą kolidować ze skrzynią bo opadną na dno i tam pozostaną .ja jednak mam poważne wątpliwości co do jego wypowiedzi. proszę o wasze rady z góry dzięki . |
Ostatnio zmieniony przez cns80 12-05-2009, 11:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kazek7518
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star did
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 36 Skąd: lipinki
|
Wysłany: 06-03-2009, 22:00
|
|
|
twoje wątpliwości są całkiem normalne miałem podobny przypadek tylko w innym aucie i po jakimś czasie rozwaliło skrzynie nie daj się pozbyc niech sobie nastypie badziewia do skrzyni |
|
|
|
 |
maniek80
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.3 1999
|
Wysłany: 08-03-2009, 17:42
|
|
|
Kolego NIE pozwól zostawić tych igiełek w skrzyni bo one podczas jazdy się dostana pomiędzy koła zębate i zniszczą skrzynie.Wiem to bo jak wymieniałem osłony przegubów to mi się ten przegub rozsypał do środka skrzyni,byłem na siebie wściekły ale niestety musiałem wyciągną skrzynie i ją rozebrać i poszukać wszystkie igiełki.Powiem ci że nie jest to prosta sprawa rozebrać skrzynie i wyszukać wszystkie igiełki u mnie dostały się do mechanizmu różnicowego a stamtąd je wyciągnąć to jest trochę zabawy.Podsumowując nie można zostawić ani jednej igiełki w skrzyni bo to ją ZNISZCZY a jak twój mechanik mówi że nić się nie stanie to zmień mechanika albo niech ci da to na piśmie że jak się uszkodzi skrzynia to ją ci wymieni na drugą.Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|