Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CS6 2.0SOHC] silnik 2.0 lancer
Autor Wiadomość
bemoth 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 2.0 intense
Wysłany: 26-03-2009, 13:34   [CS6 2.0SOHC] silnik 2.0 lancer

Panowie i Panie mam bardzo przykrą sprawę.. otóż dałem pewnej kobiecie auto lancer 2006 2.0l 135ps i generalnie nie potrafila jezdzic autem.. plac byl ogromny bo stare powojenne lotnisko.. i dziewczyna tak pocisnela na dwojce ze tak jakby umarl byla rezerwa na dwojce bardzo wysokie obroty były jak myślicie mogę zacząc plakac? :////// samochód normalnie wszystko wlacza cala elektryke ale odalic sie nie da myslalem ze paliwo dolalem sprobowalem jeszcze raz i nic wyskoczyl silniczek na czerwono i wylaczylem auto nie ruszam juz.. boje sie bardzo ze bedzie lipa straszna.. mlody silnik 22tys.
Ostatnio zmieniony przez gigant87 12-02-2010, 23:16, w całości zmieniany 1 raz  

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2009, 14:03   

Faktycznie bardzo przykra sprawa :roll:

A auto jeszcze na gwarancji to jedź do ASO. Ale nawet jak by przejechała 100m na odcince na 2-jce to temu silnikowi nic nie powinno byc. Przy takim przebiegu rozrząd tez raczej nie poszedł. Więc jedź do ASO albo zadzwoń na MAP przecież wszystko to powinieneś mieć.

Krzychu

bemoth 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-03-2009, 15:02   

sprawa wygląda następująco.. auto oczywiście ma zapłon ale nei odpala okazało się, że nie ma napięcia w silniku i pompa paliwa nie probuje sie wlaczyc dlatego doszliśmy z mechanikiem do wniosku, że to wina komputera.. jakaś blokada.. ale tak czy siak obawy mam najgorsze.. zadzowni na MAP? a znasz taki numer?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-03-2009, 15:11   

http://www.mitcar.pl/mits...od=card&id=7768

Ogólnie MAP = ASSISTANCE

Ale czemu się bawisz z jakimś mechanikiem jak masz na gwarancji auto? No chyba że nie masz na gwarancji....

Krzychu

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 26-03-2009, 15:49   

No ale co się stało jak dziewczyna jechała na dwójce? Silnik zgasł? Coś strzeliło? Jakieś odgłosy słyszałeś dziwne?

bemoth 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-03-2009, 16:39   

to znajomy mechanik zagląnął tylko.. nie było żadnego huku przynajmniej nie słyszałem nic takiego po prostu wylaczyl sie silnik i koniec.. jechała na dwójce gdzie praktycznie paliwa nie było miałem jecha zaraz na stacje przycisnęla troche zestresowana powiedzialem zeby zmienila bieg nie zrobila tego i na dwojce szlo obroty w góre podejrzewam ze nie doszlo do nawet 8 tysiecy no i silnik się wyłączył. Nie wiem chyba zawioze go do servisu

mfniwins 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6
Wysłany: 26-03-2009, 18:20   

A nie ma w Miśku takiego dinxa, co ocina przy jakimś uderzeniu albo przeciążeniu? Zwykle jest takie coś w nowych autach i trzeba przycisnąć żeby odblokować.
Pozdrawiam

Radowan 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Sport
Wysłany: 09-02-2010, 00:22   

Przepraszam, że odświeżam temat, ale jaki był finał tego zdarzenia?
Bo jak na razie wiem tylko jedno: żadnej kobiecie mojego Misia :mrgreen:

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 09-02-2010, 08:56   

No wlasnie - to wyglada jakby odcielo pompę przy uderzeniu tak jak to np jest we fiatach - powyżej 40km/h odcina i trzeba wcisnąć przycisk.

Czas może na Space Stara dla żony?

Tony_Halik 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer CS0 2.0 2006 Kombi
Wysłany: 17-03-2010, 16:57   

Pozwole sie przylaczyc i odgrzac temat.
Wydaje mi sie ze mam podobny problem. Otoz po kolei.
Zapalilem dzisiaj samochów w ciagu dnia i po 10 sek. zgasl. Wszystkie kontorlki swieca,i gasna wtedy gdy powinny ale samochod nie chce zapalic. Po ogledzinach z mechanikiem doszukalismy sie tego ze na pompie nie ma napiecia. On mowi ze moze to byc cos co nazywa sie bezpiecznik uderzeniowy/zdrezeniowy, przekaznik lub najnormalniej w swiecie kabel gdzies sie przetarl lub peknal.
Teraz moje pytanie: Czy ktos z was wie gdzie w Lancerze 2.0 kombi jest taki bezpiecznik i ewentualnie ktory przekaznik jest odpowiedzialny za pompe paliwa?

Przekaznik wyeliminowany. Pozostaje ten nieszczesny bezpiecznik lub szukanie dziury w kablu

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 17-03-2010, 23:23   

Tony_Halik napisał/a:
bezpiecznik uderzeniowy/zdrezeniowy,

Nie ma czegoś takiego w tym samochodzie

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Wysłany: 18-03-2010, 08:59   

W komorze silnika bezpiecznik z numerem 15 na rysunku jest od pompy paliwa (15A)

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 19-03-2010, 08:30   

A może maciie alarm z odcięciem i to ten przekaźnik nawalił - chociaż reszta alarmu dziala - u mojego brata tak bylo - ale w innym samochodzie - puknął w przekaźnik od odcięcia i po sprawie :)

Czas może na Space Stara dla żony?

Odpowiedz do tematu