|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przerywający obraz w LCD 40' po podłaczeniu laptopa |
Autor |
Wiadomość |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2009, 20:28 przerywający obraz w LCD 40' po podłaczeniu laptopa
|
|
|
jakiś czas temu kupiłem sobie Samsunga Le40a615 i wszystko jest fajnie, poza jednym małym problem. Mianowicie jak podłącze lapka (HP) po HDMI to troche powyzej połowy ekranu przy szybkim obrazie pojawia się takie jakby załamanie obrazu. Jak zła pogoda to czasami mam tak w cyfrze, ze cześc obrazu jest później i skacze lekko. Problem wystepuje tylko na dość niewielkim pasku, tak moze 5cm wyskosci, chyba przez całą szerokość.
Nie jest to może jakoś ogromnie przeszkadzające, tym niemniej przy szybkich scenach widoczne. Dodam, że równoległy obraz na kompie jest w porządku.
Czy problem może występować ze względu na odświeżanie, słaba kartę graficzną, kabel HDMI czy może coś innego? Bo jak oglądam cyfre, również po tym samym kablu HDMI to wszyskto smiga bardzo ładnie.
Any ideas? |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2009, 09:29
|
|
|
póki co niestety nie mam drugiego, ale będę nad tym pracował
Ale czy wtedy C+ z dekodera nie miałaby takich samych objawów? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 28-03-2009, 09:46
|
|
|
Niekoniecznie musi mieć takie same objawy na C+. A ustawienia odświeżania i rozdzielczości masz dobrze ustawione? Nowe sterowniki od grafiki?
Krzychu |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-03-2009, 14:04
|
|
|
kabel możesz sprawdzić przenosząc wszystko w inne miejsce, gdzie mogą być np mniejsze zakłocenia. |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2009, 14:29
|
|
|
wcześniej telewizor był piętro niżej, i z tym samym kablem i laptopem było to samo.
Sterowniki od grafy wydaje mi sie, że aktualne a odświeżanie jest jedyne dostepne w opcjach czyli 60 |
|
|
|
 |
|
|