Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przetwornice napięcia 12/230V
Autor Wiadomość
gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2009, 22:19   Przetwornice napięcia 12/230V

Czy warto w coś takiego zainwestować? Czasem potrzebuję zrobić coś przy którymś samochodzie, korzystając urządzeń elektrycznych typu lampa, wiertarka czy odkurzacz. Niestety nie mam dostępu do energii elektrycznej. Czy przetwornica o mocy szczytowej - powiedzmy - 2000 W byłaby rozsądnym rozwiązaniem?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2009, 22:41   

ja mam takie urzadzonko, ale swiadomie kupowalem malej mocy - chyba 100W
latem czesto podlaczalem pod to laptopa - jak bylem w podrozy po europie, to spelnialo swoje zadanie (laptop, ladowarki telefoniczne, ladowarka do akumulatorkow R6 czy ladowarka do aparatu itp.)

nie wiem, jak bedzie dla tak duzych mocy jak 2kW - mysle, ze to malo realne, zebys podlaczyl odkurzacz - predzej juz wiertarke

choc tu - lepiej kupic odkurzacz samochodowy (lub udac sie na myjnie) albo zastosowac wkretarke zamiast wiertarki

lampe 100W spokojnie pociagnie

acha - zauwazylem, ze jak ktoregos lata czesto korzystalem z przetwornicy, to akumulator szybko padl - wytrzymal jeszcze pol roku (pomimo, ze podczas korzystania byl regularnie doladowywany, bo codziennie 100-300 km robilem)
moze to tylko zbieg okolicznosci

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2009, 22:49   

Najpewniej - jeśli już - byłaby to wiertarka lub lampa. Wkrętarkę wprawdzie mam i sprawuje się bardzo dzielnie, ale czasem potrzeba czegoś mocniejszego. Solidnego oświetlenia też czasem brakuje. Odkurzacz samochodowy też mam, ale - jak dla mnie - to porażka i zdecydowanie wolę wariant udania się na odkurzacz przy myjni.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2009, 23:13   

gregorbu napisał/a:
Odkurzacz samochodowy też mam, ale - jak dla mnie - to porażka

no to akurat fakt... dlatego ja kiedys sprobowlem w Media jak dziala i sie rozmyslilem...

Odpowiedz do tematu