|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przetwornice napięcia 12/230V |
Autor |
Wiadomość |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2009, 22:19 Przetwornice napięcia 12/230V
|
|
|
Czy warto w coś takiego zainwestować? Czasem potrzebuję zrobić coś przy którymś samochodzie, korzystając urządzeń elektrycznych typu lampa, wiertarka czy odkurzacz. Niestety nie mam dostępu do energii elektrycznej. Czy przetwornica o mocy szczytowej - powiedzmy - 2000 W byłaby rozsądnym rozwiązaniem? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 27-03-2009, 22:41
|
|
|
ja mam takie urzadzonko, ale swiadomie kupowalem malej mocy - chyba 100W
latem czesto podlaczalem pod to laptopa - jak bylem w podrozy po europie, to spelnialo swoje zadanie (laptop, ladowarki telefoniczne, ladowarka do akumulatorkow R6 czy ladowarka do aparatu itp.)
nie wiem, jak bedzie dla tak duzych mocy jak 2kW - mysle, ze to malo realne, zebys podlaczyl odkurzacz - predzej juz wiertarke
choc tu - lepiej kupic odkurzacz samochodowy (lub udac sie na myjnie) albo zastosowac wkretarke zamiast wiertarki
lampe 100W spokojnie pociagnie
acha - zauwazylem, ze jak ktoregos lata czesto korzystalem z przetwornicy, to akumulator szybko padl - wytrzymal jeszcze pol roku (pomimo, ze podczas korzystania byl regularnie doladowywany, bo codziennie 100-300 km robilem)
moze to tylko zbieg okolicznosci |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2009, 22:49
|
|
|
Najpewniej - jeśli już - byłaby to wiertarka lub lampa. Wkrętarkę wprawdzie mam i sprawuje się bardzo dzielnie, ale czasem potrzeba czegoś mocniejszego. Solidnego oświetlenia też czasem brakuje. Odkurzacz samochodowy też mam, ale - jak dla mnie - to porażka i zdecydowanie wolę wariant udania się na odkurzacz przy myjni. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 27-03-2009, 23:13
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Odkurzacz samochodowy też mam, ale - jak dla mnie - to porażka |
no to akurat fakt... dlatego ja kiedys sprobowlem w Media jak dziala i sie rozmyslilem... |
|
|
|
 |
|
|