Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa nawigacja w mitsubishi
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2005, 19:42   Nowa nawigacja w mitsubishi

Za http://motogazeta.mojeauto.pl

2005-06-23 13:15
Źródło: MMC Car Poland

Polski importer japońskich aut wprowadza do swojej oferty nowoczesny system nawigacji obejmujący też nasz kraj.

Firma MMC Car Poland wprowadza do swojej oferty najnowszy system nawigacji o nazwie TomTom GO 700. Nowy zestaw nawigacyjny zawiera zainstalowane na twardym dysku bardzo szczegółowe mapy Polski i Europy z uwzględnieniem numeracji budynków oraz informacji o wielu tysiącach miejsc użyteczności publicznej.

Komendy głosowe i menu dostępne są w języku polskim lub trzydziestu innych wersjach językowych, bez względu na to, czy podróżujemy po Polsce, czy innych krajach Starego Kontynentu. Nawigacja TomTom GO jest oferowana we wszystkich modelach Mitsubishi dostępnych na polskim rynku. TomTom GO może służyć także jako zestaw głośno mówiący, łączący się z telefonem komórkowym przy pomocy Bluetootha.

Szczegółowe mapy Polski i Europy systemu TomTom GO zapewniają nawigację „od drzwi do drzwi” z uwzględnieniem numerów budynków w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Szczecinie, Trójmieście i miastach Okręgu Katowickiego. System zawiera również tysiące adresów miejsc użyteczności publicznej na przykład restauracji, hoteli, parkingów, centrów handlowych.

Elementami zestawu są 12 kanałowy, wbudowany odbiornik GPS „All-in –View” wraz z anteną, profesjonalny zestaw głośno mówiący działający w technologii Bluetooth oraz 3.5 calowy, kolorowy monitor aktywowany dotykiem lub przy pomocy pilota oraz kolorowe trójwymiarowe mapy. System daje dodatkowo możliwość wyboru napisów i komunikatów głosowych w języku polskim oraz 50 lektorów mówiących w 30 językach.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2005, 19:43   

Ciekawe ile to będzie kosztować, bo wygląda bardzo zachęcająco...

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-06-2005, 20:06   Nawigacja

Dobrze byłoby to móc jakoś wyjąć i włożyć do plecaka, na rower, na łajbę ....

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 24-06-2005, 12:40   

mozna zapakować do plecaka, to przenośny system. Ceny jeszcze nie znam ale ma być taniej niż Palm plus gps plus Auto Mapa.
Pozdrawiam

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2005, 01:09   

Jackie napisał/a:
mozna zapakować do plecaka, to przenośny system. Ceny jeszcze nie znam ale ma być taniej niż Palm plus gps plus Auto Mapa.
Pozdrawiam

Jak coś będziesz wiedział Jacku, to nie zapomnij nam powiedzieć. To wygląda naprawdę fajnie.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 08-07-2005, 22:52   

Czy cena tej zabawki to ma byc te 3 tys z duzym kawalkiem ?? Hm ..... to chyba nie jest zbyt konkurencyjna cena.
Ktos mi powie jak to sie ma do podobnych urzadzen.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 18:27   

Jackie napisał/a:
Pozdrawiam

No i co? Zdechło zanim sie zaczęło? MMC zrezygnowało? Cena na stronie :

http://www.tomtom.com/pro...=77&Language=4#

około $850

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 18:42   

JCH napisał/a:
Czy cena tej zabawki to ma byc te 3 tys z duzym kawalkiem ?? Hm ..... to chyba nie jest zbyt konkurencyjna cena.
Ktos mi powie jak to sie ma do podobnych urzadzen.

np. cena palma acer n35 z wbudowanym gps - ok 1100zl brutto (mozna tez dorwac w cenie ok 900zl) do tego carta sd min 512 max 2gb - cena ok 350zl plus auto mapa xl - 768zl (lub za piwo od kumpla razem z mapami tom tom'a europy i polski).

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 18-12-2005, 19:29   

arturro napisał/a:
... plus auto mapa xl - 768zl (lub za piwo od kumpla razem z mapami tom tom'a europy i polski).

Jak kupię palma to dasz sobie postawić piwo :?: :roll: ;)

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 19:39   

i ja i ja też mogę postawić :D

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 19:45   

jesli byloby to legalne to oczywiscie ze tak :wink:

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 19:58   

No dobra, a może należy rozważyc opcję z telefonem komórkowym. Popatrzcie, w tym również na 3 recenzje:
http://www.tomtom.com/pro...D=69&Language=1

Hmm, mapy tomtom na Polskę nie sa chyba zbyt dokładne:
Street network coverage:
Benelux: 99%, FR: 99%, GB: 99%, DE: 99%,
AT: 99%, CH: 99%, PL: 18%, CZ: 36%
IT: 97%, ES: 86%, AD: 99%, PT: 43%
DK: 99%, NO: 99%, SE: 99%, FI: 99%
http://www.tomtom.com/pro...=210&Language=1

Właściwie to jest pytanie do Jackiego :?:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 22:51   

tom tom na polske sie wogole nie nadaje (no chyba ze jedziesz z wiekszego miasta do drugiego), po to jest automapa. jesli ktos nie wie dlaczego jest bezsensu jezdzic z navi w ktora nie jest dokladna odsylam do tematu palm versus ori navi.
tom tom ma spora przewage nad automapa bo jest 3d, niby nic ale jadac w sobote z mazur wlaczylem sobie tom tom'a i "odkrylem" wielka jego zalete: otoz podrozujac gdzies w "nieznanym" probujac kogos wyprzedzic czesto nie wiemy czy aby gdzies za moment nie okaze sie ze jest zakret (najczesciej noca), a na tom tomie ladnie widac z duzym wyprzedzeniem jaka bedzie droga.
niestety wada jest to ze w momencie zjechania z glownej drogi jedziesz w prozni.

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 18-12-2005, 23:05   

czy kto sie orientuje jaka powinna być minimalna czestotliwość procka w palmie co by to w miare sprawnie chodziło(chodzi o navi)????

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2005, 00:21   

dla automapy 200mhz, wiecej tu: http://www.automapa.com.pl/?PEI=10241
natomiast co do tomtom navigator 5 nie moge znalezdz. mi na 266mhz smiga elegancko, mysle ze i na 200mhz tez.

Odpowiedz do tematu