Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z elektryką kabiny
Autor Wiadomość
xczabajx 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sport `04
Wysłany: 06-04-2009, 18:48   Problem z elektryką kabiny

Witam
Dziś spotkał mnie niespodziewany problem przy instalowaniu radia. Robiłem to już kilka razy więc zabrałem się bez żadnych wątpliwości za to sam. Kiedy je podłączałem miałem cały czas przekręcony kluczyk w stacyjce (głupie niedopatrzenie...). Radio odpaliło i już się cieszyłem, że wszystko jest ok kiedy nagle padło: radio, zegar, oświetlenie kabiny i centralny zamek. Jak by tego było mało za każdym razem jak wyjmę kluczyk ze stacyjki kasuje mi się "trip" :shock: . Sprawdzałem bezpieczniki, niby wszystko ok. Reszta elektryki działa dobrze. Ktoś ma może jakiś pomysł zanim zabiorę go do elektryka?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-04-2009, 18:53   

Bezpiecznik jest pod maską. Od radia (i np. zegara) są 2 bezpieczniki (jeden podtrzymanie a drugi po stacyjce) w takiej żółtej plastikowej ochronce (chyba chodzi o to żeby je odłączać na raz przy instalowaniu radia) bardzo ciężko się wymienia ten bezpiecznik bo trzeba wziąć te szczypce z kabiny do bezpieczników (za schowkiem pod kierownicą po lewej). Mały śrubokręt i próbować podwdziać ten plastik na boki tak żeby bezpiecznik wyszedł... mi to zajeło 20 minut bo też kombinowałem przy radiu...

Miej nadzieje że to tylko bezpieczniki....

Ps. Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" :mrgreen:

mike_l 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 2007 kombi
Wysłany: 17-06-2012, 22:09   

Podłaczę sie pod temat.
Mianowicie nie działa mi podświetlnenie bagażnika taka lampka po prawej w ściance (kombi 2007), dodam że żarówka jest sprawna - sprawdziłem. Co to może być jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć ?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 17-06-2012, 22:16   

Może nie łączy krańcówka od klapy lub przełamał się kabel idący do lampki do krańcówki jeśli krańcówka jest w klapie w zamku.

mike_l 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-06-2012, 22:21   

Czy mógłbyś dokładniej opisać co trzeba zrobić ?
Trzeba rozebrać zamek klapy ?
Dzięki za szybki odzew.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2012, 22:28   

Nie wiem gdzie u Ciebie jest ta krańcówka, jeśli nie jest w zamku klapy, to powinien być jakiś guzik, który wciska zamknięta klapa. Ale podejrzewam, że krańcówkę masz jednak w zamku, w takim przypadku zdejmij tapicerkę klapy i wypnij z kostki przy zamku podłączony tam kabel. Dotknij tym kablem do masy auta, jeśli masz problem z krańcówką, to powinna zapalić się lampka a jeśli to wina kabla, to nie. Sprawdź jeszcze, czy do żarówki dochodzi napięcie.

mike_l 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-06-2012, 22:33   

Sprawdzę jutro i dam znać. Dzięki.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2012, 22:35   

Nie ma za co :)