[Pajero] Na co zwracać uwagę? |
Autor |
Wiadomość |
irzo
Forumowicz

Auto: Lancer X 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2009, 23:03 [Pajero] Na co zwracać uwagę?
|
|
|
Witam, jestem zainteresowany kupnem Pajero 3 generacji.
Silnik 3.2 diesel, automat.
Produkcja: z roku 2001-2002
3 drzwiowe.
No i teraz chciałem się doradzić Was, jako ludzi, którzy zjedli na tym zęby, na co zwrócić uwagę podczas zakupu? Może jakieś typowe mankamenty tego modelu? Problemy z silnikiem, skrzynią biegów? Jak jest z przyspieszeniem tego pojazdu, waży przecież on przeszło 2 tony i ma tylko 165KM i moment obrotowy rzętu 320Nm... Jak się sprawuje automat przy przyspieszaniu? Czy auto "ma zryw". Byłem posiadaczem Hyundaia Lantry (silnik DOHC+zawieszenie Mitsubishi) oraz Mitsubishi SpaceStar, oba auta miały zryw. Jak jest z Pajero? Czy można bez problemu wyprzedzać, przyspieszać gwałtowniej?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-04-2009, 07:21
|
|
|
Wiem, ze forum jest przyjacielskie ale uwierz mi, ze nie jestes pierwsza osoba, ktora pyta o to samo. Lekcje nie odrobione i masz nadzieje, ze forumowicze pomoga. Pewnie pomoga ale prosze poszukaj w zasobach tego dzialu podobnych tematow i gwarantuje, ze znajdziesz odpowiedz na zadane przez Ciebie pytania.
Co do "ma zryw" najlepiej popros kogos z Wroclawia lub okolic aby pokazal Ci swoja III. Moze trafi sie z automatem. Sprawdzisz sobie czy Ci odpowiada. Moim zdaniem te auta nie sa demonami predkosci ale maja wystarczajaca ilosc koni aby rozbujac 2 tony. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
irzo
Forumowicz

|
Wysłany: 23-04-2009, 08:47
|
|
|
Przepraszam szanownych kolegów i koleżanki. Nie zauważyłem, że jest jeszcze druga strona forum, gdzie znalazłem ciekawy temat zamierzam kupic Pajero 3.2 Did z 2001.
Prosiłbym adminów, o przeniesienie tych postów do tamtego tematu, żeby nie zaśmiecać forum.
Chciałem się jeszcze dowiedzieć ile kosztuje wymienienie ślizgu na rozrządzie, oczywiście szacunkowo, jakie to koszta no i jak często to trzeba wymieniać?
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to nie jest auto do ścigania, ale chodzi mi tu bardziej o możliwość bezpiecznego wyprzedzania, sprawnego poruszania się po mieście. Niestety nie mam możliwości przejechania się Pajero.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2009, 10:18
|
|
|
irzo napisał/a: | Niestety nie mam możliwości przejechania się Pajero. |
We Wrocławiu chyba Mikrusek ma Wagona w automacie właśnie z tych lat produkcji |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-04-2009, 11:21
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | We Wrocławiu chyba Mikrusek ma Wagona w automacie właśnie z tych lat produkcji | He he tez o Lukaszu pomyslalem.
Irzo napisał/a: | Niestety nie mam możliwości przejechania się Pajero. | Napisz do Mikruska. Jak go znam pewnie nie bedzie problemu. Gdybys sie wybieral do Warszawy tez daj znac. Zorganizuje jazde. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-04-2009, 13:18
|
|
|
Gene napisał/a: | bartek2800 napisał/a: | We Wrocławiu chyba Mikrusek ma Wagona w automacie właśnie z tych lat produkcji | He he tez o Lukaszu pomyslalem.
Irzo napisał/a: | Niestety nie mam możliwości przejechania się Pajero. | Napisz do Mikruska. Jak go znam pewnie nie bedzie problemu. Gdybys sie wybieral do Warszawy tez daj znac. Zorganizuje jazde. |
Już sobie korespondujemy
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
irzo
Forumowicz

|
Wysłany: 27-04-2009, 08:33
|
|
|
Dziękuję koledzy! Stałem się posiadaczem Pajerka . Dziękuję za pomoc. Jak go posprzątam to wrzucę foty do profilu .
Pozdrawiam, szerokiej, żeby się nasze miśki pomieściły |
|
|
|
 |
|