Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero] Na co zwracać uwagę?
Autor Wiadomość
irzo 
Forumowicz

Auto: Lancer X 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2009, 23:03   [Pajero] Na co zwracać uwagę?

Witam, jestem zainteresowany kupnem Pajero 3 generacji.
Silnik 3.2 diesel, automat.
Produkcja: z roku 2001-2002
3 drzwiowe.

No i teraz chciałem się doradzić Was, jako ludzi, którzy zjedli na tym zęby, na co zwrócić uwagę podczas zakupu? Może jakieś typowe mankamenty tego modelu? Problemy z silnikiem, skrzynią biegów? Jak jest z przyspieszeniem tego pojazdu, waży przecież on przeszło 2 tony i ma tylko 165KM i moment obrotowy rzętu 320Nm... Jak się sprawuje automat przy przyspieszaniu? Czy auto "ma zryw". Byłem posiadaczem Hyundaia Lantry (silnik DOHC+zawieszenie Mitsubishi) oraz Mitsubishi SpaceStar, oba auta miały zryw. Jak jest z Pajero? Czy można bez problemu wyprzedzać, przyspieszać gwałtowniej?

Pozdrawiam

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 23-04-2009, 07:21   

Wiem, ze forum jest przyjacielskie ale uwierz mi, ze nie jestes pierwsza osoba, ktora pyta o to samo. Lekcje nie odrobione i masz nadzieje, ze forumowicze pomoga. Pewnie pomoga ale prosze poszukaj w zasobach tego dzialu podobnych tematow i gwarantuje, ze znajdziesz odpowiedz na zadane przez Ciebie pytania.
Co do "ma zryw" najlepiej popros kogos z Wroclawia lub okolic aby pokazal Ci swoja III. Moze trafi sie z automatem. Sprawdzisz sobie czy Ci odpowiada. Moim zdaniem te auta nie sa demonami predkosci ale maja wystarczajaca ilosc koni aby rozbujac 2 tony.

irzo 
Forumowicz

Wysłany: 23-04-2009, 08:47   

Przepraszam szanownych kolegów i koleżanki. Nie zauważyłem, że jest jeszcze druga strona forum, gdzie znalazłem ciekawy temat zamierzam kupic Pajero 3.2 Did z 2001.

Prosiłbym adminów, o przeniesienie tych postów do tamtego tematu, żeby nie zaśmiecać forum.

Chciałem się jeszcze dowiedzieć ile kosztuje wymienienie ślizgu na rozrządzie, oczywiście szacunkowo, jakie to koszta no i jak często to trzeba wymieniać?

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to nie jest auto do ścigania, ale chodzi mi tu bardziej o możliwość bezpiecznego wyprzedzania, sprawnego poruszania się po mieście. Niestety nie mam możliwości przejechania się Pajero.

Pozdrawiam

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2009, 10:18   

irzo napisał/a:
Niestety nie mam możliwości przejechania się Pajero.

We Wrocławiu chyba Mikrusek ma Wagona w automacie właśnie z tych lat produkcji :wink:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 23-04-2009, 11:21   

bartek2800 napisał/a:
We Wrocławiu chyba Mikrusek ma Wagona w automacie właśnie z tych lat produkcji
He he tez o Lukaszu pomyslalem. :mrgreen:
Irzo napisał/a:
Napisz do Mikruska. :wink: Jak go znam pewnie nie bedzie problemu. Gdybys sie wybieral do Warszawy tez daj znac. Zorganizuje jazde. :wink:

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 23-04-2009, 13:18   

Gene napisał/a:
bartek2800 napisał/a:
We Wrocławiu chyba Mikrusek ma Wagona w automacie właśnie z tych lat produkcji
He he tez o Lukaszu pomyslalem. :mrgreen:
Irzo napisał/a:
Napisz do Mikruska. :wink: Jak go znam pewnie nie bedzie problemu. Gdybys sie wybieral do Warszawy tez daj znac. Zorganizuje jazde. :wink:

Już sobie korespondujemy :)

Pozdrawiam

irzo 
Forumowicz

Wysłany: 27-04-2009, 08:33   

Dziękuję koledzy! Stałem się posiadaczem Pajerka :) . Dziękuję za pomoc. Jak go posprzątam to wrzucę foty do profilu :) .

Pozdrawiam, szerokiej, żeby się nasze miśki pomieściły :)

Odpowiedz do tematu