Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:37
Carisma GDI z automatem
Autor Wiadomość
damiano1919 
Nowy Forumowicz

Auto: Była Carisma, był Laser...
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2009, 20:08   Carisma GDI z automatem

Witam. Daje wam auto do oceny.
http://www.moto.allegro.p...omat_bialy.html

Ogólnie jeśli chodzi o Carisme to miałem już 1.6 i byłem zadowolony.

Teraz chciałbym poznać wasze opinie o egzemplarzu z ogłoszenia, a w szczególności kogoś kto użytkuje bądż użytkował Carisme z automatem. Jak wyglada ze spalaniem> komfortem jazdy? itp.

Z góry dzieki

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 27-04-2009, 22:51   

troszke krzywo spasowana atrapa wlotu powietrza, prawy kierunek cos ma za duza szczelinke, brak jakich kolwiek oznaczen z tylu i na blotnikach (GDI), dobrego i niezajechanego GDI w tej cenie na bank nie kupisz....,brak klimki
Pozdroo

damiano1919 
Nowy Forumowicz

Auto: Była Carisma, był Laser...
Wysłany: 27-04-2009, 23:01   

Wiem że to igiełka nie jest, tymbardziej ze jest wyceniona 6tys.

Poprostu chodzi mi o waszą opoinie czy jest warta tej niewielkiej jak na GDI kasy, no i opinie o połaczeniu Carismy z automatem

kkriss 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Wysłany: 27-04-2009, 23:02   

Cóż co do komfortu, to tak jak w każdej Cari trochę twarde zawieszenie, a automat jak każde auto z automatem, ja osobiście jestem zadowolony. To moje pierwsze auto z automatem i mnie przekonało, za parę lat jak będę zmieniał to też na automat.

Co do spalania to przy moim GG (na dole) masz średnie spalanie, jak na nie klikniesz dowiesz się trochę więcej. Weź pod uwagę, że mi trochę sporo spala ze względu na warszawę, korki i krótkie trasy w mieście.

Co do zakupu automatu to podstawa dobrze sprawdzić, jak szarpie, albo nie wiadomo kiedy gość wymieniał olej w skrzyni to lepiej odpuścić.
Automat dobra sprawa, ale jak coś się psuje to droga sprawa.

Tiesto2015 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DiD
Wysłany: 28-04-2009, 00:18   

coś mało chce, poza tym nie jestem przekonany do automatuposzukał bym ładniejszej najlepiej w hatchbacku , aczkolwiek za te pieniądze ciężko będzie znaleźć coś lelpszego.

POZDRO :) !

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 28-04-2009, 00:26   

Najbardziej bym się bał o silnik. W drugiej kolejności silnik. Nie oszukujmy się, ale samochód powyżej 10 lat musi wręcz być gdzieś puknięty, lżej lub mocniej. Tak czy inaczej ostatecznie sam musisz ogarnąć autko. Jeśli masz możliwość, to albo weź mechaniora ze sobą, albo jakiegoś forumowicza, co ogarnia GDI. To na pewno pomoże.

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 28-04-2009, 07:50   

W Workshop Manualu w rozdziale o automacie jest opisana procedura organoleptycznej kontroli jego działania w tym także hydrokonwertera momentu.

PS. "niesprawna poduszka" sugeruje że był dzwon i nie do końca wszystko jest naprawione.

TomyLee4
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2009, 17:32   

Ja mam od dwóch lat Cari z 1996r z automatem. Muszę przyznać, ze bardzo dobrze mi się jeździ, choć wczesniej takim autem nie jeździlem. teraz szukać będę auta również z automatem. Co do spalania to moja 1,8 (ale nie GDI) spala od 7 litrów w trasie do 10 litrów w mieście. Jeżeli wziąść pod uwagę komfort to nie jest to dużo. Wydaje mi się, ze GDI może palić mniej. Choć jak zwykle zależy to od "ciężkości stopy kierowcy". Oczywiście skrzyni tej należy się nauczyć, ale ogólnie jest bardzo fajna ...Polecam.

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 28-04-2009, 20:07   

Automat w Carismie jest bardzo fajny. Wcześniej miałem Civica z automatem i ten w Cari jest dużo płynniejszy i inteligentniejszy. Jeśli wszystko z nim w porządku to będziesz się cieszył jazdą tym samochodem. Spalanie jest większe niż w manualu. W trasie mi pali jakieś 6.7, w mieście to i 12 pewnie w zimie i na krótkich dystansach. Teraz mam średnie spalanie na poziomie 9.5 (200km trasy i jakieś 600 po mieście). Ale komfort jazdy to wszystko wynagradza.

MotyF 
Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi Ls HB 98'
Wysłany: 28-04-2009, 22:21   

Moje oko widzi malowany tylni zderzak, robiony przód i ogólnie jakiś taki "kombinowany".

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi