|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
4g63sohc dalej szarpie |
Autor |
Wiadomość |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2006, 10:50 4g63sohc dalej szarpie
|
|
|
powrocilem z dalekich wojazy i zabralems sie za kontrole tego czy ojciec galanta nie popsul.
no i w zasadzie nie popsul, ale tamten sam sie uszkodzil.
jakis czas temu mielismy problem z niesamowitym szarpaniem na LPG
okazalo sie ze padniety byl przekaznik odlaczajacy wtryski w czasie dzialania instalki gazowej.
wymienione
problem znika
ale pojawia sie na nowo po jakims czasie ale teraz juz na obydwu paliwach (gazie i -PB)
takze teraz (zazwyczaj na zimnym silniku, ale rowniez i na cieplym w innym zakresie obrotow) po dodaniu gazu czuc szarpanie
zimny silnik = od 2,5kobr
cieply = powyzej 4,5kobr
co jest? co z tym dziadostwem zrobic? |
|
|
|
 |
cooler [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2006, 13:49
|
|
|
jak dla mnie może to być objaw:
1. uszkodzona lambda
2. przytarte wtryski od gazu (tyle że w takiej sytuacji powinno szarpać wyłącznie na benzynie)
PS.
to tylko moje przypuszczenia i to bym sprawdził osobiście w 1 kolejności.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2006, 14:03
|
|
|
lambda nowa
tez jestem za opcja z wtryskami, z tym ze nie wiem czy jest jakas super metoda do sprawdzenia ich dzialania... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 24-07-2006, 14:14
|
|
|
adams12 napisał/a: | z tym ze nie wiem czy jest jakas super metoda do sprawdzenia ich dzialania... |
wymiana |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 24-07-2006, 15:55
|
|
|
Jak instalację miałeś zakładaną mało brutalnie (bez cięcia przewodów wtryskiwaczy, tylko na złączkach) - to podepnij bezpośrednio wtryski do fabrycznej wiązki auta. Wyeliminujesz wtedy wpływ instalacji gazowej. |
|
|
|
 |
|
|